Publicația industriei regionale de IT & outsourcing

Ziarul de Iasi – „Gala PIN Awards 2022 își stabilește câștigătorii”

Preluare din „Ziarul de Iasi”. articol de Cristina Petrache

Misiune grea pentru juriul care trebuie să stabilească premianții industriei locale de IT și Outsourcing. Gala PIN Awards se întoarce după trei ani, iar ediția a cincea a evenimentului organizat de PIN Magazine se anunță a fi una despre care se va spune că a meritat așteptarea. Sesiunea de nominalizări s-a încheiat. Pentru cele trei categorii de concurs s-au primit 67 de propuneri, iar lista potențialilor câștigători e valoroasă. 

Încă de la început, atrage atenția faptul că nominalizările vizează companii, proiecte sau persoane din IT și Outsourcing care pun accent pe comunitate și pe oameni, și care valorizează respectul, onestitatea și empatia. 

La categoria COMPANII, la care au fost înregistrate 34 de nominalizări,  vor fi acordate șase premii, pentru “Cea mai activă companie ITO din Moldova de Vest” (cu excepția Iașului), „Start-Up-ul anului”, „Noul concurent al anului”, „Compania IT a anului”, „Compania de externalizare a anului” și pentru „Tranzacția anului pentru o companie IT locală”. 

Pentru “Cea mai activă companie IT&O din Moldova de Vest”, concurează Endava (Suceava), SCC Services (Bacău) și Amber (Botoșani).

Premiul pentru „Start-Up-ul anului” l-ar putea primi oricare dintre cele cinci nominalizate: 

• Digitail (care a dezvoltat un software veterinar pentru managementul clinicii), 

• HereItIs („Waze”-ul românesc pentru transport public, aplicație pe care fondatorii start-up-ului au dezvoltat-o convinși fiind că “o țară dezvoltată nu e aceea în care toată lumea își permite o mașină, ci aceea în care majoritatea își permite să folosească transportul public”),

• SenseTask (care propune o platformă în cloud care foloseşte inteligenţa artificială pentru a procesa documente, cu o acurateţe de peste 95%, și cu reducerea cu 75% a costurilor de procesare)  

• NestorUp (o platformă inteligentă de dezvoltare a angajaților și management al obiectivelor de business prin practici de coaching și leadership) sau

• HiO (o platformă care oferă afacerilor soluții integrate de management al livrărilor). 

Pentru premiul “Noul concurent al anului” juriul va trebui să înmâneze trofeul uneia din celel șapte companii nominalizate:  HTSS, Visma, Epam, AriadNEXT, AMD, Deloitte Digital, Sectigo. 

 Epam, unul dintre noii concurenți ai anului, a fost nominalizată și la categoria „Compania IT a anului”, acolo unde intră în concurs și Mambu, Signant Health, Osram AMLS, CGM Software România. 

WorkIT, VEO WorldWide, NESS, SCC Services și Pentalog concurează pentru premiul care va desemna „Compania de externalizare a anului”. 

Cea mai grea bătălie se va da însă pentru desemnarea câștigătorului la secțiunea „Tranzacția anului pentru o companie IT locală”. Nu doar că este secțiunea pentru care s-au primit cele mai multe nominalizări, dar companiile care sunt înscrise în această secțiune au obținut în ultimul an încrederea investitorilor, care le-au oferit finanțări de milioane de euro. Nominalizările au fost făcute pentru: Adservio, Thagora, Gemini Cad Systems, Etvas, Digitail, Thinkout, Metabeta, SenseTask, Fameup. 

24 de nominalizări au fost făcute pentru categoria PROIECTE, unde se vor oferi șapte premii pentru: 

• Inițiativa educațională a anului – La această secțiune sunt șapte nominalizări: Tech Ideas, CyberShare Academy, Esports Business, SCC Services, Heaven Solutions, Lear.Epam.Com și Master AC – Securitatea spațiului cibernetic;

• Cea mai bună inițiativă de branding pentru angajatori  – secțiune cu doi nominalizați, Ness și CGM Software Romania;

• Cea mai bună inițiativă IT&O din Republica Moldova este secțiunea la care a fost nominalizată ACETI – Asociația pentru dezvoltarea Comunicațiilor Electronice și Tehnologiilor Inovaționale.

• Premiul pentru impactul în comunitate este disputat de Rubik Hub, Amazon Development, CodeCamp și IConic Cluster. 

• Inițiativa CSR a anului este fie cea a Amazon Development, fie a companiilor Ness sau SCC Services. Juriul va decide. 

• Cel mai bun instrument digital pentru a ajuta refugiații ucraineni

Pentru ajutorul dat refugiaților ucraineni multe persoane sau companii ar merita premiate. Cum PIN Awards premiază inițiativele în domeniul IT&O, premiul va merge la unul dintre cele trei proiecte digitale nominalizate: UKRINIASI.RO, DOPOMOHA.RO, JOBS4UKR

• Dezvoltarea biroului anului. Pentru ultima sec’iune din categoria proiecte au fost primite patru propuneri: BrandWeb, B618 FEAA, SCC Services Bacău și Palas Campus. 

PIN Aawards 2022 oferă un premiu și pentru Femeia anului în Industria IT și de Outsourcing, în cadrul categoriei PERSOANE, alături de premiul pentru Managerul Anului. Tot în această categorie vor fi acordate Premiul Special al Juriului și Premiul pentru întreaga activitate. 

Pentru Femeia anului in IT&O au fost nominalizate Ruxandra Pui, cofondator Digitail, Andreea Marc  (CGM Software Romania) și Florentina Vasiliu (Conduent). 

Managerul anului ar putea fi Christofer Roy Turner (CGM Software Romania), Andrei Dănilă (Code932), Cristian Neghină (Pentalog) sau Cristian Micliuc (Heaven Solutions). 

Cele 17 trofee, realizate la imprimantă 3D, vor fi înmânate câștigătorilor pe 2 iunie, în cadrul Galei PIN Awards, care va avea loc la Centrul de Evenimente Agora.

Distribuie și tu:

Norii negri și zorii trandafirii

Citește articolul scris de Varujan Pambuccian pentru PIN magazine despre Impactul Inteligenței Artificiale asupra programatorilor și a societății digitale.

RECOMANDATE

Articole similare

Creativitate la locul de munca, pinmagazine

Modele actuale de management nu stimulează creativitatea la locul de muncă

Managerilor le place să vorbească despre a avea echipe creative, oameni creativi sau idei creative – dar cea mai mare parte din discursurile astea sunt goale de conținut. Așa cum confundăm „strategia” (care este o viziune pe termen lung) cu „operațiunile” (care este execuția de zi cu zi a strategiei), la fel confundăm adesea „asta a fost creativ!” cu „acesta este ceva care a făcut niște bani pentru noi, probabil dintr-un accident fericit.” 

Dragos Panainte, pinmagazine

2024 – Pledoarie pentru Reconectare

Iată-ne ajunși (și) la final de 2023. Un an provocator pentru culturile organizaționale – burnout, great resignation, quiet quitting & mental health – au fost