Publicația industriei TECH regionale

ADOPTĂ O CLASĂ PENTRU IAȘI

Astăzi, 25 mai 2022, am avut deosebita bucurie de a inaugura, alături de reprezentanți ai companiei Heaven Solutions, un spațiu de învățare modern, flexibil, care să inspire soluții și lecțiie creative și să transmită valorile fundamentale ale companiei. Păstrându-și istoria gravată cu emoție în amintirile absolvenților, sala clasei adoptate a fost remodelată cu drag și generozitate și a devenit 9A – sala “Heaven Solutions”, locul de confluență a ideilor elevilor cu experimentarea soluțiilor de punere în practică.

Mentorii din compania Heaven Solutions le-au transmis tinerilor cât de importantă este atitudinea cu care te implici într-un proiect – “dacă ești pasionat de ceea ce faci, vei investi cu plăcere energie și timp și vei ajunge negreșit la performanță”. Am fost astăzi la orele de informatică, împreună cu absolvenții Liceului Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” Iași: Cristian Micliuc (promoția 2002), Andrei Baciu (promoția 2002), Vali Dia (promoția 2004), Endora Bălan (promoția 2009). Ne-am bucurat să discutăm despre strategii de dezvoltare personală cu Oana Teslariu și Jonatan Mull, care care i-au îndemnat pe elevi să își cultive trăsăturile de caracter în comunicarea dintre oameni, în construirea și buna funcționare a activității unei companii de succes. Încrederea, caracterul deschis și onestitatea sunt printre valorile fundamentale ale companiei Heaven Solutions.

Întâlnirile dintre profesioniștii de la Heaven și elevii din clasele a IX-a, a X-a, a XI-a, membrii echipelor de robotică Peppers și CyLiis, dar și cu profesorii de Informatică sunt inspiraționale și motivante, după împresiile participanților la eveniment:

            “Cine dă, nu trebuie să-și amintească; cine primește, nu trebuie niciodată să uite. Multumim Heaven Solutions pentru schimbul de experiente.” M. D.

            “Heaven Solutions a ilustrat implicarea excepțională în educatia STEM, atât prin susținerea atelierelor de robotica CyLiis, cât și prin amenajarea sălii clasei a IX-a A.” T. S.

            “Mă bucur că mentorii din companiile IT ne-au oferit șansa să scăpăm de clasicul sistem de învățământ prin investiția în viitorul nostrum.” B. Ș.

            “Am învățat să lucrăm în echipă și să ne adaptăm la orice situație.” V.Ș.

            “Proiectul Adoptă o clasă pentru Iași este unic în România. Plină de bucurie și entuziasm mă voi folosi de orice oportunitate pentru a mă dezvolta. Vreau să mă alătur echipelor de robotică, sunt profund recunoscătoare că această companie a investit și în atelierele de robotică CyLiis.” A. B.

            “Mulțumim Heaven Solutions pentru oportunitățile de dezvoltare acordate atât prin finanțarea și refacerea clasei în cadrul proiectului Adoptă o clasă pentru Iași, dar și pentru momentele în care vă putem vizita și deprinde lecții utile, din care de fiecare data am beneficiat de informații noi și am ajuns sa ne setăm noi obiective pentru viitorul nostru.” P. B.

            “Este o oportunitate pe care am primit-o și o vom prețui.” I. A.

            “Șansa de a cunoaște și a asculta sfaturile unor  oameni care au reușit să își creeze o afacere si au reușit să o dezvolte la nivel de performanță ne va motiva.” D. A.

             “Ne bucură mult că absolvenții noștri vin alături de noi pentru a transforma împreună educația din România. Am inițiat proiectul Adoptă o clasă pentru Iași pentru că ne-am propus la Liceul Teoretic de Informatica „Grigore Moisil”, Iași, să oferim elevilor noștri contextul în care fiecare elev și profesor să se simtă valorizat și să aibă cele mai bune condiții pentru a se dezvolta. Ne-am propus să regândim sala de clasă, pentru a oferi elevilor un mediu dorit, așteptat și adecvat învățării, în care să le fie stimulată creativitatea, să producă idei, inovații în timpul orelor. Școala are astăzinevoie de o rețea funcțională de învățare, dezvoltată în jurul ei și formată din absolvenți, părinți, angajatori, reprezentanți ai instituțiilor de formare și educație din comunitate, autorități locale.         Dezvoltarea unor relații de mentorat dintre angajații din companiile IT și elevii Liceului Teoretic de Informatică „Grigore Moisil”, Iași, are drept scop creșterea interesului acestora pentru propria dezvoltare personală și profesională, simultan cu dezvoltarea inteligentă și sustenabilă a Iașului. Adoptând o clasă, compania IT alege să investească în învățământul informatic și să sprijine construirea valorilor și competențelor tinerilor pentru o comunitate bazată pe progres.

            Toată gratitudinea noastră se îndreaptă către absolventul Liceului Teoretic de Informatică „Grigore Moisil”, Iași, promoția 2022 – Cristian Micliuc, fondator al companiei Heaven Solutions care susține din anul 2018 dezvoltarea atelierelor de robotică CyLiis și investește constant în dezvoltarea elevilor pasionați de robotică, informatică. Cristian Micliuc este recunoscător profesorilor săi din liceu, îi menționează constant pe profesorul de informatică Mirela Țibu și profesorul de matematică Alexandru Gabriel Mîrșanu, care este și dirgintele clasei a IX-a A, adoptată de compania Heaven Solutions.” – a precizat prof. dr. Adina Romanescu, director al Liceului Teoretic de Informatică „Grigore Moisil”, Iași.

            Salutăm calătoria minunată ce a început acum pentru clasa a IX-a A de la Liceul Teoretic de Informatică “Grigore Moisil” Iași, alături de Heaven Solutions!

Distribuie și tu:

START Nominalizări PIN AWARDS 2024!

Industria regională de TECH se pregătește să celebreze o nouă serie de recunoașteri prin Gala PIN AWARDS 2024, care va avea loc joi, 23 mai

RECOMANDATE

Articole similare