Publicația industriei TECH regionale

Gala PIN AWARDS 2022 – Care au fost câștigătorii din acest an

Articol publicat de Cristina Petrache in ZIARUL DE IASI.

Industria regională de IT & O și-a desemnat câștigătorii anului, în cadrul Galei PIN AWARDS 2022, care a avut loc joi, 02 iunie 2022. Evenimenul, care a revenit după o întrerupere de doi ani, s-a bucurat de o prezență masivă din partea antreprenoriatului local și a companiilor multi-naționale din domeniu, care își desfășoară o parte din operațiuni la Iași.

Peste 150 de persoane asistat la înmânarea trofeelor acordate de Ecosistemul PIN, din care fac parte Pin Magazine, FabLab Iași, Pin Map Iași și Dezbaterile Pin Magazine. Pentru cele 17 premii oferite în cadrul galei, organizatorii au primit 69 de nominalizări.

Premiile s-au acordat pe trei categorii (Companii, Proiecte, Oameni), fiecare categorie fiind împărțită la rândul ei în mai multe secțiuni (în total al fost 15 secțiuni). Pe lângă acestea, s-au mai acordat un Premiu Special al Juriului și un Premiu pentru întreaga activitate.

Juriul desemnat să decidă câștigătorii a fost format din 14 membri, reprezentanți ai mediului universitar tehnic din Iași și antreprenori din industria IT&O.  

Gazda gazda evenimentului desfășurat la Agora a fost solistul trupei Fără Zahăr, Bobi Dumitraș (Fără Zahăr). Într-o sală în care IQ-ul total a fost de 30.000, așa cum a calculat rapid amfitrionul spectacolului, premiile au fost acordate Oamenilor, Companiilor sau Proiectelor din IT si Outsourcing care, în opinia juriului PIN Awards, au obținut cele mai bune rezultate în ultimul an.

Spectacolul a fost deschis de fondatorii PIN Magazine, Dan Zaharia și Dan Radu. “Ați avut parte de centura neagră cu doi Dani”, a anunțat Bobi Dumitraș la urcarea sa pe scenă, pentru înmânarea trofeelor. “Este Oscarul Moldovei”, a mai glumit el, și a explicat că a calculat IQ-ul din sala înmulțind numărul de spectatori (150), cu media IQ-ului spectatorilor (200).

Câștigătorii celor trei categorii ale galei sunt:

PROIECTE

  • Inițiativa educațională a anului  – Programul de Masterat al Facultății de Automatizări și Calculatoare, Securitatea spațiului cibernetic.
  • Cea mai bună inițiativă de branding pentru angajatori  – Ness 
  • Cea mai bună inițiativă IT&O din Republica Moldova l-  ACETI (Asociația pentru dezvoltarea Comunicațiilor Electronice și Tehnologiilor Inovaționale)
  • Premiul pentru impactul în comunitate l – CodeCamp.
  • Inițiativa CSR a anului – Amazon Development
  • Cel mai bun instrument digital pentru a ajuta refugiații ucraineni –UKRINIASI.RO
  • Dezvoltarea biroului anului – Palas Campus

COMPANII

  • Cea mai activă companie ITO din Moldova de Vest (cu excepția Iașului) – Endava (Suceava)
  • Startup-ul anului – Digitail și NestorUp
  • Compania IT a anului  – Signant Health
  • Noul concurent al anului – Visma
  • Compania de externalizare a anului 2022 SCC Service.
  • Tranzacția anului pentru o companie IT locală – Digitail

PEOPLE

Managerul anului – Cristian Neghină (Pentalog)

Femeia anului in IT&O Florentina Vasiliu (Conduent).

Premiul special al juriului – BCR

Premiul pentru întreaga activitate – Florin Cardasim 

Ecosistemul PIN

PIN Magazine este revista industriei regionale de IT & Outsourcing, tipărită într-un tiraj de 1.000 de exemplare color (> 40 pagini) cu distribuiție țintită spre companii de IT și mediu universitar relevant.

Revista conține editoriale, interviuri și articole despre brandul de angajator, tendințe și analize, tehnologii, educație, imobiliare, birouri vii, evenimente și comunități IT.

Dezbaterile Pin Magazine

Fab Lab Iași face parte dintr-o rețea globală de laboratoare create cu scopul facilitării inovației si a fabricației digitale.

PIN Map Iasi este o hartă a birourilor moderne din Iași care va contine si inițiativele care contează pentru industria IT & Outsourcing (aeroport, start-up hub-uri, săli de conferință, stații de încărcare mașini electrice), precum și locații ale viitoarelor proiecte de clădiri verzi de birouri.

Gala premiilor PIN este un eveniment anual și are ca intenție să răsplăteasca firmele și companiile solide, start-up-urile inovatoare, antreprenoriatul curajos din regiune, evenimentele comunitare relevante, precum și proiectele durabile ale mediului academic.

Gala Pin Awards 2022 poate fi urmărită pe pagina de facebook a Pin Magazine

Parteneri creativi: Wink Public Multimedia, Promer Group, Wiron

Parteneri media: Ziarul de Iași, Radio Hit, Pin Magazine.ro

Parteneri educaționali: Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” Iași, Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” Iași

Sponsorii evenimentului: BCR, Orange, CGM CompuGroup Medical, Signant Health, SCC, Osram, Ness.

Distribuie și tu:

START Nominalizări PIN AWARDS 2024!

Industria regională de TECH se pregătește să celebreze o nouă serie de recunoașteri prin Gala PIN AWARDS 2024, care va avea loc joi, 23 mai

RECOMANDATE

Articole similare

George_SmartEU

BCR extinde serviciile pentru antreprenori din George și lansează George SmartEU, o funcționalitate care facilitează accesul la informații despre programele de finanțare din fonduri europene sau naționale

București, 18 aprilie 2024. Banca Comercială Română anunță o nouă extindere a ecosistemului digital George prin lansarea George SmartEU, funcționalitate care facilitează accesul antreprenorilor la informații complete despre programele de finanțare din fonduri europene sau naționale.

FORVIA - Hella - TUIASI

FORVIA HELLA România modernizează un laborator de studiu pentru studenți în Iași 

Furnizorul automotive internațional FORVIA HELLA continuă să sprijine educația în universitățile partenere din România, în orașele în care își desfășoară activitatea. La mai bine de un an de la inaugurarea centrului tehnic de la Iași, compania a finalizat un laborator, spațiu de studiu pentru studenții Facultății de Electronică, Telecomunicații și Tehnologia Informației din cadrul Universității Tehnice ”Gheorghe Asachi” Iași.

PIN magazine - IT și Pisica lui Schrodinger

Industria IT și pisica lui Schrödinger

În 2024, dacă întrebi 100 de manageri IT cum va arăta piața și tendințele din industrie, vei primi tot atâtea răspunsuri paradoxale precum „pisica lui Schrödinger” – unii vor spune că piața dă semne de revenire, alții vor spune că se fac încă disponibilizări și că există presiuni din partea clienților privitoare la proiectele în derulare. Cu alte cuvinte, din perspectiva unora, în 2024 industria IT își va reveni, ne vom întoarce la birou (mai mult sau mai puțin forțați) încurajați de faptul că se reiau angajările și se deschid proiecte noi.