Publicația industriei regionale de IT & outsourcing

Gala PIN AWARDS 2022 – Care au fost câștigătorii din acest an

Articol publicat de Cristina Petrache in ZIARUL DE IASI.

Industria regională de IT & O și-a desemnat câștigătorii anului, în cadrul Galei PIN AWARDS 2022, care a avut loc joi, 02 iunie 2022. Evenimenul, care a revenit după o întrerupere de doi ani, s-a bucurat de o prezență masivă din partea antreprenoriatului local și a companiilor multi-naționale din domeniu, care își desfășoară o parte din operațiuni la Iași.

Peste 150 de persoane asistat la înmânarea trofeelor acordate de Ecosistemul PIN, din care fac parte Pin Magazine, FabLab Iași, Pin Map Iași și Dezbaterile Pin Magazine. Pentru cele 17 premii oferite în cadrul galei, organizatorii au primit 69 de nominalizări.

Premiile s-au acordat pe trei categorii (Companii, Proiecte, Oameni), fiecare categorie fiind împărțită la rândul ei în mai multe secțiuni (în total al fost 15 secțiuni). Pe lângă acestea, s-au mai acordat un Premiu Special al Juriului și un Premiu pentru întreaga activitate.

Juriul desemnat să decidă câștigătorii a fost format din 14 membri, reprezentanți ai mediului universitar tehnic din Iași și antreprenori din industria IT&O.  

Gazda gazda evenimentului desfășurat la Agora a fost solistul trupei Fără Zahăr, Bobi Dumitraș (Fără Zahăr). Într-o sală în care IQ-ul total a fost de 30.000, așa cum a calculat rapid amfitrionul spectacolului, premiile au fost acordate Oamenilor, Companiilor sau Proiectelor din IT si Outsourcing care, în opinia juriului PIN Awards, au obținut cele mai bune rezultate în ultimul an.

Spectacolul a fost deschis de fondatorii PIN Magazine, Dan Zaharia și Dan Radu. “Ați avut parte de centura neagră cu doi Dani”, a anunțat Bobi Dumitraș la urcarea sa pe scenă, pentru înmânarea trofeelor. “Este Oscarul Moldovei”, a mai glumit el, și a explicat că a calculat IQ-ul din sala înmulțind numărul de spectatori (150), cu media IQ-ului spectatorilor (200).

Câștigătorii celor trei categorii ale galei sunt:

PROIECTE

 • Inițiativa educațională a anului  – Programul de Masterat al Facultății de Automatizări și Calculatoare, Securitatea spațiului cibernetic.
 • Cea mai bună inițiativă de branding pentru angajatori  – Ness 
 • Cea mai bună inițiativă IT&O din Republica Moldova l-  ACETI (Asociația pentru dezvoltarea Comunicațiilor Electronice și Tehnologiilor Inovaționale)
 • Premiul pentru impactul în comunitate l – CodeCamp.
 • Inițiativa CSR a anului – Amazon Development
 • Cel mai bun instrument digital pentru a ajuta refugiații ucraineni –UKRINIASI.RO
 • Dezvoltarea biroului anului – Palas Campus

COMPANII

 • Cea mai activă companie ITO din Moldova de Vest (cu excepția Iașului) – Endava (Suceava)
 • Startup-ul anului – Digitail și NestorUp
 • Compania IT a anului  – Signant Health
 • Noul concurent al anului – Visma
 • Compania de externalizare a anului 2022 SCC Service.
 • Tranzacția anului pentru o companie IT locală – Digitail

PEOPLE

Managerul anului – Cristian Neghină (Pentalog)

Femeia anului in IT&O Florentina Vasiliu (Conduent).

Premiul special al juriului – BCR

Premiul pentru întreaga activitate – Florin Cardasim 

Ecosistemul PIN

PIN Magazine este revista industriei regionale de IT & Outsourcing, tipărită într-un tiraj de 1.000 de exemplare color (> 40 pagini) cu distribuiție țintită spre companii de IT și mediu universitar relevant.

Revista conține editoriale, interviuri și articole despre brandul de angajator, tendințe și analize, tehnologii, educație, imobiliare, birouri vii, evenimente și comunități IT.

Dezbaterile Pin Magazine

Fab Lab Iași face parte dintr-o rețea globală de laboratoare create cu scopul facilitării inovației si a fabricației digitale.

PIN Map Iasi este o hartă a birourilor moderne din Iași care va contine si inițiativele care contează pentru industria IT & Outsourcing (aeroport, start-up hub-uri, săli de conferință, stații de încărcare mașini electrice), precum și locații ale viitoarelor proiecte de clădiri verzi de birouri.

Gala premiilor PIN este un eveniment anual și are ca intenție să răsplăteasca firmele și companiile solide, start-up-urile inovatoare, antreprenoriatul curajos din regiune, evenimentele comunitare relevante, precum și proiectele durabile ale mediului academic.

Gala Pin Awards 2022 poate fi urmărită pe pagina de facebook a Pin Magazine

Parteneri creativi: Wink Public Multimedia, Promer Group, Wiron

Parteneri media: Ziarul de Iași, Radio Hit, Pin Magazine.ro

Parteneri educaționali: Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” Iași, Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” Iași

Sponsorii evenimentului: BCR, Orange, CGM CompuGroup Medical, Signant Health, SCC, Osram, Ness.

Distribuie și tu:

Norii negri și zorii trandafirii

Citește articolul scris de Varujan Pambuccian pentru PIN magazine despre Impactul Inteligenței Artificiale asupra programatorilor și a societății digitale.

RECOMANDATE

Articole similare

Ghid-practic-de-adecvare-la-o-lume-nebună-pinmagazine

Ghid practic de adecvare la o lume nebună

Nu ești destul de bun. Nici n-ai să fii vreodată. Mereu e cineva într-o poziție superioară, plătit mai bine, cu skill-uri la care doar visezi. Tu de ce nu ești ca ei? Gândul te macină. A apărut deja o nouă tehnologie, alte tool-uri. Nu le știi? Poate deja ai devenit nerelevant. Managerii, colegii văd și te evaluează. Mereu e cineva care face asta. Și cel mai dur evaluator ești chiar tu. Poate nu ții pasul, poate te faci de râs. Oare nu cumva și ce ai obținut până acum e fără merite? Senzația imposturii e o piatră grea.

Invest-in-Moonicorns-pinmagazine

Growceanu organizează “Invest in Moonicorns”, pentru investitorii business angel în Europa Centrală și de Est

Platforma de business angels Growceanu organizează în 27-28 octombrie „Invest in Moonicorns – The Art of Angel Investment”, un eveniment care vizează să devină cel mai important loc de întâlnire pentru investitorii business angel în Europa Centrală și de Est. Evenimentul va avea loc la Timișoara, la centrul Faber și se adresează investitorilor de tip business angel, precum și persoanelor cu venituri foarte mari sau avere de peste un milion de dolari.

DRUID, pinmagazine

DRUID atrage 30 de milioane de dolari ca parte a rundei de finanțare Seria B pentru a îmbunătăți productivitatea organizațiilor prin aplicații conversaționale și inteligență artificială generativă

 DRUID, lider global în tehnologie de inteligență artificială conversațională, a anunțat astăzi atragerea rundei de finanțare Seria B de 30 de milioane de dolari condusă de TQ Ventures, cu participarea a noi investitori Smedvig Capital, Endeavour și Verve Ventures și a investitorilor existenți GapMinder, Hoxton Ventures și Karma Ventures.