Publicația industriei regionale de IT & outsourcing

Soluții digitale inovatoare la Techbridge

Techbridge-Guvernul-României-pinmagazine

Alături de Agenția pentru Guvernare Electronică din Republica Moldova, Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării a organizat în perioada 19-20 mai, Techbridge – Digitalizarea Serviciilor Publice, în spațiul de coworking Fab Lab 3, deschis în parteneriat cu Adservio.

Evenimentul, un hackathon guvernamental, a reunit tineri din România și Republica Moldova au prezentat proiectele inovatoare care vor revoluționa la nivel digital serviciile oferite de instituțiile din administrația publică centrală și locală.

Echipele au avut în lucru aplicații pentru constatări amiabile, licitații publice, registrul spațiilor verzi, o aplicație – funcționarul public – chatbot și petiții online. De asemenea, o altă aplicație în dezvoltare a fost cea pentru resurse umane, care ar permite înregistrarea noilor angajați doar cu buletinul, generând automat documentele necesare.

„În cadrul ședinței Comisiei Mixte pentru Transformare Digitală România – Republica Moldova din luna decembrie 2022, am promis startul hackathoanelor comune. Împreună cu Agenția de Guvernare Electronică ne-am ținut de promisiune și am organizat prima ediție TechBridge. Echipele ne-au arătat încă o dată că noile tehnologii bazate pe #API și #Cloud, îmbinate cu entuziasm pot aduce rezultate uimitoare într-un timp foarte scurt și cu un buget mic”, a declarant Eduard Mititelu, secretar de stat la Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării.

La finalul evenimentului, clasamentul a arătat așa:

Locul I – echipele:

–  STARLAB – pentru Digitalizarea procesului de constatare amiabilă a accidentelor rutiere și notificarea automatizată a asiguratorilor și poliției

– MTeam – pentru soluția digitală e-Petiții

Locul II: echipa Prasada – pentru proiectul Digitalizarea procesului de management al resurselor umane (aplicația M_HR)

Locul III: echipa BeeNear – pentru soluția digitală  Registrul spațiilor verzi

Distribuie și tu:

Norii negri și zorii trandafirii

Citește articolul scris de Varujan Pambuccian pentru PIN magazine despre Impactul Inteligenței Artificiale asupra programatorilor și a societății digitale.

RECOMANDATE

Articole similare

Ghid-practic-de-adecvare-la-o-lume-nebună-pinmagazine

Ghid practic de adecvare la o lume nebună

Nu ești destul de bun. Nici n-ai să fii vreodată. Mereu e cineva într-o poziție superioară, plătit mai bine, cu skill-uri la care doar visezi. Tu de ce nu ești ca ei? Gândul te macină. A apărut deja o nouă tehnologie, alte tool-uri. Nu le știi? Poate deja ai devenit nerelevant. Managerii, colegii văd și te evaluează. Mereu e cineva care face asta. Și cel mai dur evaluator ești chiar tu. Poate nu ții pasul, poate te faci de râs. Oare nu cumva și ce ai obținut până acum e fără merite? Senzația imposturii e o piatră grea.

Invest-in-Moonicorns-pinmagazine

Growceanu organizează “Invest in Moonicorns”, pentru investitorii business angel în Europa Centrală și de Est

Platforma de business angels Growceanu organizează în 27-28 octombrie „Invest in Moonicorns – The Art of Angel Investment”, un eveniment care vizează să devină cel mai important loc de întâlnire pentru investitorii business angel în Europa Centrală și de Est. Evenimentul va avea loc la Timișoara, la centrul Faber și se adresează investitorilor de tip business angel, precum și persoanelor cu venituri foarte mari sau avere de peste un milion de dolari.

DRUID, pinmagazine

DRUID atrage 30 de milioane de dolari ca parte a rundei de finanțare Seria B pentru a îmbunătăți productivitatea organizațiilor prin aplicații conversaționale și inteligență artificială generativă

 DRUID, lider global în tehnologie de inteligență artificială conversațională, a anunțat astăzi atragerea rundei de finanțare Seria B de 30 de milioane de dolari condusă de TQ Ventures, cu participarea a noi investitori Smedvig Capital, Endeavour și Verve Ventures și a investitorilor existenți GapMinder, Hoxton Ventures și Karma Ventures.