Publicația industriei TECH regionale

Școala informală de IT oferă în IAȘI premii de peste 2.900 euro la conferința You can make IT

Scoala-informala-de-IT-Iași-pinmagazine

În 24 mai la Fab Lab 3 by Adservio va avea loc You can make IT Iași, un eveniment organizat de Școala informală de IT pentru cei care îți doresc o reconversie profesională în IT. La eveniment s-au anunțat peste 100 de participanți, mentori și absolvenți ai școlii. Organizatorii pregătesc pentru cei prezenți și o serie de premii în valoare de peste 2900 euro.

Persoanele care își doresc să descopere lumea IT-ului sunt invitate la un eveniment dedicat comunității ieșene. Atmosfera informală și buna dispoziție va fi menținută de BOBI Dumitras, moderatorul evenimentului. Școala informală de IT va aduce mai aproape de public foști absolvenți cu experiențe reale din domeniul IT, mentori și alți invitați surpriză.

În plus, 5 participanți vor primi cadou prin extragerea la tombolă câte o bursă de școlarizare la unul dintre cele 5 cursuri de Intro in IT, fiecare în valoare de 598 euro. De asemenea, cei prezenți vor avea parte de gustări și oportunități de networking.

AGENDA EVENIMENTULUI:

Agenda

Eveniment prezentat într-o atmosferă informală de Bobi Dumitraș (Fără Zahăr)

17:30 – 18:00: Welcome coffee & înregistrare participanți

18:00 – 18:45: De la banking, construcții, vânzări, arte sau filosofie… la IT: cum a fost, povestesc absolvenții

18:45 – 19:15: Mentorul e cel care face ca lucrurile grele să pară ușoare: mentorii iau cuvântul

19:15 – 19:45: De ce angajează companiile de IT persoane care au făcut reconversie profesională

19:45 – 20:00: Tombolă & Sesiune de Q&A

20:00 – 20:30: Networking & food

 REZERVĂ-ȚI LOCUL GRATUIT:
https://scoalainformala.ro/you-can-make-it-iasi/

Școala informală de IT: Din primăvara anului 2015, am adus Școala informală de IT și la Iași. Dorinţa principală a fost de a ajuta comunitatea să valorifice oportunităţile de angajare generate de trendul ascendent ce se manifestă în industria IT&Software. În prezent, printr-o colaborare permanentă între angajatorii și mentorii noștri, punem la dispoziția celor care își doresc o carieră în IT resurse educaționale variate. Cursurile sunt integrate și adaptate la nevoile fiecărui participant. Mentorii noștri le oferă cursanților informaţii actuale din domeniu. De asemenea, îi pregătim pe noii absolvenți pentru selecția jobului și pregătirea pentru interviu, astfel încât cariera lor să fie cât mai aproape de succes.

Fab Lab Iași: Spațiile de coworking dezvoltate de Asociația Fab Lab Iași în parteneriat cu Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași (Fab 1 din 2017), BCR (Fab 2 din 2020) și Adservio (Fab 2 din 2023) oferă scenarii de folosire flexibilă (zone de demonstrații / concursuri, co-working, makerspace, săli de cursuri și video/ conferinte, birouri dedicate) și funcționează ca o platformă independentă care catalizează inovația și colaborarea adresată comunității tehnice din Iași. Ambele locații sunt afiliate rețelei internaționale #FabLab de coworking și makerspace.

Distribuie și tu:

START Nominalizări PIN AWARDS 2024!

Industria regională de TECH se pregătește să celebreze o nouă serie de recunoașteri prin Gala PIN AWARDS 2024, care va avea loc joi, 23 mai

RECOMANDATE

Articole similare

George_SmartEU

BCR extinde serviciile pentru antreprenori din George și lansează George SmartEU, o funcționalitate care facilitează accesul la informații despre programele de finanțare din fonduri europene sau naționale

București, 18 aprilie 2024. Banca Comercială Română anunță o nouă extindere a ecosistemului digital George prin lansarea George SmartEU, funcționalitate care facilitează accesul antreprenorilor la informații complete despre programele de finanțare din fonduri europene sau naționale.

FORVIA - Hella - TUIASI

FORVIA HELLA România modernizează un laborator de studiu pentru studenți în Iași 

Furnizorul automotive internațional FORVIA HELLA continuă să sprijine educația în universitățile partenere din România, în orașele în care își desfășoară activitatea. La mai bine de un an de la inaugurarea centrului tehnic de la Iași, compania a finalizat un laborator, spațiu de studiu pentru studenții Facultății de Electronică, Telecomunicații și Tehnologia Informației din cadrul Universității Tehnice ”Gheorghe Asachi” Iași.

PIN magazine - IT și Pisica lui Schrodinger

Industria IT și pisica lui Schrödinger

În 2024, dacă întrebi 100 de manageri IT cum va arăta piața și tendințele din industrie, vei primi tot atâtea răspunsuri paradoxale precum „pisica lui Schrödinger” – unii vor spune că piața dă semne de revenire, alții vor spune că se fac încă disponibilizări și că există presiuni din partea clienților privitoare la proiectele în derulare. Cu alte cuvinte, din perspectiva unora, în 2024 industria IT își va reveni, ne vom întoarce la birou (mai mult sau mai puțin forțați) încurajați de faptul că se reiau angajările și se deschid proiecte noi.