Publicația industriei regionale de IT & outsourcing

Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” Iași dezbate rolul Social Media în educație 

Astăzi, 31 mai 2022 am lansat ghidul Social media în școală – repere pentru utilizarea social media în activități didactice și extrașcolare care poate fi descărcat gratuit de pe site-ul școlii. Profesorii Liceului Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” Iași au creat astfel un material de valorizare și durabilitate a proiectului Erasmus+ intitulat Educational Toolkit for the Development of Social Media Literacy, în vederea dezvoltării și consolidării competențelor media în cât mai multe școli.

La sfârșitul săptămânii trecute, vineri, 27 mai 2022, Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” Iași  a derulat la Grand Hotel Traian, Iași, conferința de multiplicare „Social Media în școală – provocările educației media azi”, eveniment organizat în cadrul proiectului Erasmus+ 2019-1-RO01-KA201-063996 – Educational Toolkit for the Development of Social Media Literacy (ETDSML).

Evenimentul, adresat în special cadrelor didactice, dar și specialiștilor în domenii conexe, din ong-uri și din alte instituții abilitate, precum și tuturor celor interesați de educația media și de impactul Social Media în educația tinerei generații, a reunit peste 60 de participanți din diverse instituții ieșene. Aceștia au avut ocazia să cunoască în detaliu cele cinci obiecte intelectuale  realizate în cadrul proiectului (o programă și un suport de curs pentru profesori, un ghid util în implementarea educației social media, o aplicație mobilă și o colecție de scenarii didactice multimedia ce conțin elemente de educație social media). În cadrul uneia dintre sesiuni, participanții au testat inclusiv aplicația mobilă destinată profesorilor și elevilor, care conține exerciții de educație social media. 

Alături de membrii echipei de proiect, prof. dr. Anamaria Ghiban (coordonator), prof. dr. Adina-Mihaela Romanescu (directorul școlii), prof. Daniela Anghelescu, prof. dr. Anca-Narcisa Adochiei, prof. Lăcrămioara Tufescu, care le-au prezentat participanților viziunea acestui proiect Erasmus+, pe agenda evenimentului s-au regăsit și intervenții ale unor invitați din massmedia. Jurnalista Julia Nagy le-a vorbit participanților despre rolul Tik Tok în educație, iar jurnalista Maura Anghel le-a povestit celor prezenți despre cum jurnalismul poate deveni o activitate extrașcolară extrem de utilă pentru copii. De asemenea, o intervenție inedită, despre rolul Social Media în activități extrașcolare, a avut Alecsia Dima, elevă din Focșani, responsabila PR a festivalului de booktrailere Boovie.  

Conferința organizată de LIIS este a doua de acest tip ce se organizează în cadrul proiectului, după cea derulată la începutul lunii mai în Italia, la Modena. Alte două astfel de evenimente vor avea loc și în Belgia și în Portugalia, în perioada următoare. Toate conferințele de multiplicare sunt parte din proiectul Erasmus+ 2019-1-RO01-KA201-063996 – „Educational Toolkit for the Development of Social Media Literacy” (ETDSML), pe care Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” îl coordonează, în parteneriat cu alte 4 instituții din Belgia, Italia, Portugalia și România. Printre obiectivele proiectului, ce are o finanțare europeană de 155906 de euro, se numără crearea de resurse educaționale deschise bazate pe instrumente de învățare ce implică utilizarea rețelelor sociale în activitățile de învățare școlară, precum și dezvoltarea abilităților de educație Social Media pentru profesori/specialiști în educație din echipele de proiect din instituțiile partenere. Mai multe informații despre proiect sunt disponibile pe site-ul acestuia: http://socialmedialiteracy.eu/.

Distribuie și tu:

Norii negri și zorii trandafirii

Citește articolul scris de Varujan Pambuccian pentru PIN magazine despre Impactul Inteligenței Artificiale asupra programatorilor și a societății digitale.

RECOMANDATE

Articole similare

Creativitate la locul de munca, pinmagazine

Modele actuale de management nu stimulează creativitatea la locul de muncă

Managerilor le place să vorbească despre a avea echipe creative, oameni creativi sau idei creative – dar cea mai mare parte din discursurile astea sunt goale de conținut. Așa cum confundăm „strategia” (care este o viziune pe termen lung) cu „operațiunile” (care este execuția de zi cu zi a strategiei), la fel confundăm adesea „asta a fost creativ!” cu „acesta este ceva care a făcut niște bani pentru noi, probabil dintr-un accident fericit.” 

Dragos Panainte, pinmagazine

2024 – Pledoarie pentru Reconectare

Iată-ne ajunși (și) la final de 2023. Un an provocator pentru culturile organizaționale – burnout, great resignation, quiet quitting & mental health – au fost