Publicația industriei TECH regionale

Orange Fab la VivaTech 2023

VivaTech-pinmagazine

De 16 ani, în luna iunie Parisul devine capitala tech a lumii. În perioada 11-14 iunie 2023 s-a desfășurat ediția a 6-a a Viva Technology, unul dintre cele mai mari evenimente tech dedicate ecosistemului startup. 

Pentru Orange România este foarte importantă participarea la acest eveniment, ca membru al rețelei internaționale Orange Fab deoarece reprezintă o oportunitate foarte bună de expunere pentru startup-urile din accelerator. VivaTech își propune să accelereze inovația, facilitând conectarea între startup-uri și liderii tech de pe piața, corporații și investitori, care împreună caută soluții care să răspundă la provocărilor la nivel global.

Ediția din acest an a fost cea mai mare de până acum, a reunit participanți din 174 tari, peste 150.000 de vizitatorii, 2800 de standuri expo cu soluții și inițiative inovatoare. Au fost prezente 11.400 de startup-uri care au avut posibilitatea a interactiona cu 1700 de fonduri de investiții pe parcursul celor 3 zile dedicate intalnirilor B2B.   

450 de speakeri au luat cuvântul pe scenele evenimentului, printre care și Elon Musk,  panelul din care a făcut parte CEO-ul Tesla, alături de Cristel Heydemann, CEO-ul grupului Orange, a adunat peste 6000 de oameni. 

Echipa Orange Fab a participat la VivaTech împreună cu două startup-uri, NestorUp și CyberEdu, care au avut oportunitatea să își prezinte soluțiile în cadrul expo-ului și să experimenteze beneficiile evenimentului. VivaTech a însemnat pentru ei networking cu cei mai mari jucători tech de pe piața, acces la noile trenduri din industrie, acces la ecosistemul global de inovare și nu în ultimul rând acces la noi clienti și parteneriate. 

Nestor este platforma de People Intelligence care unește procesele de engagement, performanță și dezvoltare a angajatilor printr-o abordare bazată pe skill-uri și competențe, ajutând astfel organizațiile să dezvolte o forță de muncă agilă, care se adaptează rapid nevoilor de business. Nestor a lansat recent un Talent and Opportunity Marketplace – care vine in completarea platformei sale, fiind integrat cu restul modulelor printr-un punct comun de legatura: skill-urile. Marketplace-ul Nestor facilitează mobilitatea internă a angajatilor prin conectarea acestora cu oportunități personalizate de dezvoltare în interiorul companiei, pe baza skill-urilor și aspirațiilor profesionale. Fie că vorbim despre proiecte temporare sau cros-departamentale, initiative de invatare, mentorat, sau noi poziții disponibile, marketplace-ul Nestor reunește toate aceste oportunități într-un singur loc și oferă angajaților vizibilitate pentru a-și valorifica la maxim potențialul.

 „Este al doilea an consecutiv în care am avut ocazia să participăm la Viva Technology, cel mai mare eveniment dedicat inovatiei si tehnologiei, la invitația partenerilor noștri de la Orange. Anul acesta, Viva Technology a atras un număr record de vizitatori, 150.000 din 174 de țări. Dorim să mulțumim pe această cale echipei Orange pentru deschiderea și consecvența de care dau dovadă în sprijinirea ecosistemului de startup-uri. Pentru noi, echipa Nestor, participarea la VivaTech a fost o oportunitate extraordinara atât de a ne prezenta platforma în fața unui public extrem de numeros dar și de a extinde discuția și orizonturile în afara zonei de HRTech. Reglementări în zona aplicabilității instrumentelor de generative AI, viitorul locurilor de muncă sau transformarea lor sunt toate topicuri foarte dezbătute în momentul de față, care ne vor impacta cu siguranța într-un viitor foarte apropiat. Ne bucurăm ca am putut fi parte a unui eveniment care aduce în prim plan lideri, companii și idei vizionare.” a declarat Bogdan Apostol – CEO si co-founder Nestor.

NestorUp-pinmagazine

Planurile de viitor ale NestorUp includ încorporarea de noi functionalitati de Inteligenta Artificiala și Generative AI în platforma Nestor, în scopul de a sprijini companiile cu informații pe modul auto-pilot și a accelera procesul de luare a deciziilor în privința forței de munca.

CyberEDU este o platformă educațională online lansată în 2020 care se bazează pe tehnologia cyber-range-as-a-service pentru a învăța securitate cibernetică. Aici, specialiști și pasionați de securitate cibernetică, indiferent de nivelul lor de pregătire, pot exersa abilitățile defensive și ofensive necesare acestui domeniu sau pot dobândi unele noi. În prezent, cei aproape 15.000 de utilizatori inregistrati din peste 75 de țări au acces la peste 350 de laboratoare practice inspirate din scenarii din viața reală și alineate pe standardele din industrie.

Dedicată în egală măsură organizațiilor publice sau private, universităților și școlilor sau pur și simplu celor care își doresc să învețe securitate cibernetică, platforma CyberEDU își propune să dezvolte competențele în domeniu la nivel mondial.

De-a lungul timpului, CyberEDU a găzduit și o serie de competiții de securitate cibernetică de top: DefCamp Hacking Village, Campionatul Național de Securitate Cibernetică, UNbreakable România și multe altele.
„Aceasta a fost prima participare CyberEDU la Viva Technology și ținem să mulțumim echipei Orange România pentru oportunitate! Este o experiență unică și un eveniment extraordinar la care cu siguranță ne dorim să ne întoarcem, în special datorită reacției pozitive pe care am primit-o din partea tuturor celor care au venit să ne cunoască la stand. Ne bucură extrem de mult faptul că platforma noastră educațională, prin oportunitățile de învățare și funcționalitățile pe care le oferă în acest moment, a fost apreciată la o scară atât de largă, de către studenți la programe de securitate cibernetică și de către potențiali parteneri deopotrivă. Avem deja un start promițător pentru o serie de colaborări care sperăm să se materializeze în proiecte valoroase pentru comunitatea de securitate cibernetică.” au declarat reprezentanții Cyber Edu.

Orange Fab România este un program de accelerare de 1 an, conceput pentru a susține antreprenorii în dezvoltarea de produse inovatoare și distribuirea acestora pe plan local și internațional. În cei 5 ani, Orange Fab și-a extins constant domeniile de activitate pentru a răspunde mai eficient nevoilor de business ale clienților, vizând direcții precum rețelele 5G și rețelele viitorului, IoT și obiecte conectate, smart city și mobilitate, fintech, smart retail, media și divertisment, sănătate și educație digitală. Orange Fab a achiziționat, până în prezent, produse și servicii în valoare de 2,2 milioane de euro de la startup-urile incluse în program, implementând alături de acestea peste 90 de proiecte.

Programul își propune să susțină startup-uri din România cu produse avansate, care ajută la îmbunătățirea stilului de viață și stabilesc trenduri. Startup-urile primesc acces la tehnologii și API-uri pentru dezvoltarea soluțiilor lor, susținere pentru teste în mediul real și acces la rețeaua de distribuție Orange pentru creșterea afacerii. De asemenea Orange Fab România oferă acces la proiecte pilot de cercetare-dezvoltare și inovare, acces la rețeaua internațională Orange Fab, oportunități de finanțare prin Orange Digital Ventures.

Până pe 2 septembrie 2023 este deschis apelul de proiecte dedicat startup-urilor și antreprenorilor din toată țara pentru proiecte bazate pe tehnologia 5G. Startup-urile câștigătoare vor primi acces la programul de accelerare Orange Fab și în Laboratoarele Orange 5G Lab. De  asemenea vor beneficia de mentorat pentru îmbunătățirea soluțiilor lor, a modelului de business și expunere către noi clienți.

Pentru mai multe detalii despre domeniile vizate de apel și pentru a aplica, accesează www.orangefab.ro

Distribuie și tu:

START Nominalizări PIN AWARDS 2024!

Industria regională de TECH se pregătește să celebreze o nouă serie de recunoașteri prin Gala PIN AWARDS 2024, care va avea loc joi, 23 mai

RECOMANDATE

Articole similare

George_SmartEU

BCR extinde serviciile pentru antreprenori din George și lansează George SmartEU, o funcționalitate care facilitează accesul la informații despre programele de finanțare din fonduri europene sau naționale

București, 18 aprilie 2024. Banca Comercială Română anunță o nouă extindere a ecosistemului digital George prin lansarea George SmartEU, funcționalitate care facilitează accesul antreprenorilor la informații complete despre programele de finanțare din fonduri europene sau naționale.

FORVIA - Hella - TUIASI

FORVIA HELLA România modernizează un laborator de studiu pentru studenți în Iași 

Furnizorul automotive internațional FORVIA HELLA continuă să sprijine educația în universitățile partenere din România, în orașele în care își desfășoară activitatea. La mai bine de un an de la inaugurarea centrului tehnic de la Iași, compania a finalizat un laborator, spațiu de studiu pentru studenții Facultății de Electronică, Telecomunicații și Tehnologia Informației din cadrul Universității Tehnice ”Gheorghe Asachi” Iași.

PIN magazine - IT și Pisica lui Schrodinger

Industria IT și pisica lui Schrödinger

În 2024, dacă întrebi 100 de manageri IT cum va arăta piața și tendințele din industrie, vei primi tot atâtea răspunsuri paradoxale precum „pisica lui Schrödinger” – unii vor spune că piața dă semne de revenire, alții vor spune că se fac încă disponibilizări și că există presiuni din partea clienților privitoare la proiectele în derulare. Cu alte cuvinte, din perspectiva unora, în 2024 industria IT își va reveni, ne vom întoarce la birou (mai mult sau mai puțin forțați) încurajați de faptul că se reiau angajările și se deschid proiecte noi.