Publicația industriei TECH regionale

HEALTWO: Un nou startup în dezvoltare pentru psihologi și psihoterapeuți

HealTwo-pinmagazine

Interviu cu Vlad Gavrilaș, Co-Founder HealTwo

Ești UX designer și ai înființat propria ta companie de design, Bransis Agency. Descrie-ne un pic background-ul tău și motivația de a crea HealTwo.

Am absolvit Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor, specializarea Marketing. Am ales Marketing-ul deoarece, la acea vreme, era singura specializare care îmbina cele două pasiuni pe care le aveam: Design și Psihologie.

 Desigur, ulterior am realizat că Marketingul este mult mai complex, însă aceste două domenii m-au fascinat întotdeauna. Astfel, Bransis a luat naștere, transformându-mi pasiunea pentru design într-o profesie.

HealTwo s-a născut dintr-o pasiune mai profundă și a evoluat din dorința de a contribui la rezolvarea problemelor legate de sănătatea mentală. A început prin organizarea unui eveniment cu scopul de a conștientiza această problemă și de a reduce stigmatizarea asociată. Mai târziu, mi-am dorit să ofer un sprijin mai concret, iar împreună cu Alin, Co-Fondator și CTO, am realizat că putem contribui cel mai eficient la această cauză prin ajutarea specialiștilor să ofere o experiență cât mai pozitivă clienților care încep terapia, dar și prin facilitarea gestionării cabinetului lor.

De ce HealTwo? Care e marca diferențiatoare a startupului tău față de alte aplicații pe domeniul mental health?

Ne diferențiem prin faptul că ne axăm pe specialiști, dar integram și clienții acestora pentru a oferi ambelor părți o experiență cât mai pozitivă. Practic, pe de o parte, specialiștii își pot digitaliza activitatea și pot câștiga mai mult timp, iar pe de altă parte, clienții vor fi mai implicați și nu vor fi limitați doar la interacțiunea din timpul ședinței.

Cui îi este dedicată aplicația și cum poate fi utilizată?

Aplicația este dedicată cu precădere specialiștilor din domeniul sănătății mintale, și anume, psihologilor și psihoterapeuților, însă ne adresăm și profesioniștilor ce lucrează direct în ghidarea și susținerea persoanelor, precum coach-ii sau consilierii. Fiecare dintre aceștia vor putea să-și integreze clienții pentru a-i ajuta să-și atingă obiectivele mai rapid.

Care e viziunea ta despre sănătatea mentală?

Consider că trăim într-o perioadă în care sănătatea mintală devine din ce în ce mai relevantă. Deși suntem privilegiați să avem acces la resurse și tehnologii avansate, rata de depresie și anxietate pare să fie într-o creștere alarmantă. Cu toate acestea, observ cu optimism că gradul de conștientizare asupra importanței sănătății mintale a crescut în mod semnificativ în societatea noastră. Din ce în ce mai multe persoane aleg să exploreze terapia și să acorde o atenție deosebită stării lor de bine, în special după perioada dificilă a pandemiei. Însă cred că întâmpinăm o provocare majoră în ceea ce privește disponibilitatea specialiștilor, aceștia având un program încărcat și resurse limitate. Aici sperăm să îi putem sprijini noi, făcându-le munca mai ușoară.

Vlad Gavrilaș, Co-founder HealTwo

Ce contribuție crezi că poate aduce aplicația ta pentru mediul IT și outsourcing?

Momentan, ne concentrăm asupra nevoilor specialiștilor individuali sau a celor cu cabinete mici. Cu toate acestea, în viitor, consider că psihologii organizaționali care activează în companiile de IT și outsourcing vor putea beneficia de soluția noastră pentru a facilita ședințele de consiliere. Astfel, platforma noastră poate contribui semnificativ la îmbunătățirea stării de bine a angajaților și la creșterea performanței în cadrul acestor companii.

În ce stadiu ai ajuns cu proiectul HealTwo? Cum te poate ajuta comunitatea de profesioniști din Iași?

Țin să le mulțumesc pe această cale tuturor persoanelor din comunitatea Fab Lab, și nu numai care ne-au sprijinit încă de la început. Suntem într-o fază incipientă, am definit și validat soluțiile cu specialiștii și lucrăm la dezvoltarea MVP-ului, pe care dorim să-l lansăm cât de curând. 

Știm că ai participat la incubatorul digital Future Makers, felicitări! Cum a fost experiența asta pentru tine? What is the best lesson learned?

A fost o experiență intensă din care am învățat extrem de multe despre construirea unui startup, iar fără participarea la Future Makers, nu aș fi ajuns la soluția actuală. Poate că cea mai valoroasă lecție a fost că nu putem rezolva probleme mari, de amploarea celei legate de sănătatea mintală printr-o singură soluție, ci că progresul începe prin abordarea și rezolvarea unor probleme mai mici și mai specifice. 

Iar poate că o lecție și mai importantă este că problema este mult mai importantă decât soluția, pentru că aceasta din urmă se poate schimba, itera și adapta. Pentru noi, este foarte important să sprijinim specialiștii să poată oferi un cadru cât mai pozitiv clienților lor.

Care sunt planurile de cu HealTwo? 

În contrast cu aspirațiile comune de a deveni următorul unicorn, noi adoptăm o abordare diferită. Aspirăm să devenim un partener autentic și de încredere pentru psihologi și psihoterapeuți. Viziunea noastră se concentrează pe o creștere organică, bazată pe relații solide și autentice, dezvoltate împreună cu comunitatea de specialiști. 

(Alexandra Ceornei)

Distribuie și tu:

START Nominalizări PIN AWARDS 2024!

Industria regională de TECH se pregătește să celebreze o nouă serie de recunoașteri prin Gala PIN AWARDS 2024, care va avea loc joi, 23 mai

RECOMANDATE

Articole similare

George_SmartEU

BCR extinde serviciile pentru antreprenori din George și lansează George SmartEU, o funcționalitate care facilitează accesul la informații despre programele de finanțare din fonduri europene sau naționale

București, 18 aprilie 2024. Banca Comercială Română anunță o nouă extindere a ecosistemului digital George prin lansarea George SmartEU, funcționalitate care facilitează accesul antreprenorilor la informații complete despre programele de finanțare din fonduri europene sau naționale.

FORVIA - Hella - TUIASI

FORVIA HELLA România modernizează un laborator de studiu pentru studenți în Iași 

Furnizorul automotive internațional FORVIA HELLA continuă să sprijine educația în universitățile partenere din România, în orașele în care își desfășoară activitatea. La mai bine de un an de la inaugurarea centrului tehnic de la Iași, compania a finalizat un laborator, spațiu de studiu pentru studenții Facultății de Electronică, Telecomunicații și Tehnologia Informației din cadrul Universității Tehnice ”Gheorghe Asachi” Iași.

PIN magazine - IT și Pisica lui Schrodinger

Industria IT și pisica lui Schrödinger

În 2024, dacă întrebi 100 de manageri IT cum va arăta piața și tendințele din industrie, vei primi tot atâtea răspunsuri paradoxale precum „pisica lui Schrödinger” – unii vor spune că piața dă semne de revenire, alții vor spune că se fac încă disponibilizări și că există presiuni din partea clienților privitoare la proiectele în derulare. Cu alte cuvinte, din perspectiva unora, în 2024 industria IT își va reveni, ne vom întoarce la birou (mai mult sau mai puțin forțați) încurajați de faptul că se reiau angajările și se deschid proiecte noi.