Publicația industriei TECH regionale

Cum poți optimiza performanțele echipei tale care lucrează la distanță

Train_to_perform, pinmagazine

Criza provocata de pandemie a obligat întregul glob să regândească modul în care oamenii muncesc. Așadar, companiile au început să își realcătuiască procesele de HR, începând cu activitățile administrative, până la procesul de recrutare. 

Majoritatea companiilor au ales să se focuseze pe retenția angajaților, dar și de aducerea de noi specialiști, încercând  să se axeze cât mai mult pe interacțiunile virtuale pentru a putea menține nevoia de siguranță.

Cum reușim să integram și să păstrăm angajații în companie?

În timpul pandemiei, lucrul de la distanță cât și recrutarea au fost tendințe firești pentru angajatori și angajați. Au învățat cum să se adapteze noii realități, deschizând astfel, noi orizonturi pe piața muncii. 

De pildă, în ultimul an, oamenii din HR și-au desfășurat activitățile de recrutare în online, apelând la discuții telefonice, interviuri online în format video, teste online. Totul a fost facilitat de aplicații, platforme HR și social- media.

Chiar dacă procesele de recrutare se încheie cu succes, pentru angajatori apar semne de întrebare: cum reușim să integram și să păstrăm angajații în companie? Pentru a soluționa această problemă, au fost implementate tot felul de sesiuni online prin care angajații pot interacționa live, training-uri, ședințe individuale și de echipă. S-a mai pus accentul și pe resursele suplimentare (financiare, instrumente de lucru, extra beneficii) care îi determină pe angajați să nu renunțe la actualul angajator.

Conform unui studiu EY (2020), opiniile cu privire la prezența fizică la locul de muncă după încheierea pandemiei, 52 % dintre respondenți consideră că proporția de telemuncă va crește, în timp ce 31 % dintre angajați consideră ca vor fi prezenți fizic la locul de muncă.

Lucrul la distanță a devenit o normalitate pentru multe echipe, ba chiar un beneficiu pentru  mulți angajați, din domeniul IT cu prepoderență. Totuși, acesta are și unele puncte provocatoare. 

  • Pe de o parte, echipele care lucrează de la distanță lansează provocări noi managerilor, care la rândul lor resimt nevoia de a ști cum să valorifice potențialul celor pe care îi coordonează, gestionând diferite stiluri de lucru cu obiectivul de a crea viziune și business drive. 
  • Pe de altă parte, lucrul de la distanță necesită abilități suplimentare pentru a fi productivi și motivati, abilități despre care se apreciază că este bine a ne face o imagine de ansamblu deja din faza de recrutare și selectie – dacă luăm în considerare și noii viitori colegi. În momente ca acestea, avantajele unui proces de evaluare digital sunt și mai evidente.

Train2Perform este Partener Oficial al Great People Inside (GR8PI) 

Train2Perform oferă clienților și partenerilor servicii complete de HR, mai exact:

  • Recrutare și selecție personal
  • Training personalizat
  • Consiliere individuală/grup pentru angajați și echipele de management
  • Evaluarea performanței angajaților (construirea de sisteme adaptate specificului companiei organizației, în sine)
  • Analize de climat organizațional.

Great People Inside este o platformă avansată de evaluare și dezvoltare a resurselor umane și care oferă totodată posibilitatea de a gestiona „ciclul complet de viață” al fiecărui angajat / persoană de la selecție, integrare și dezvoltare, până la optimizarea performanțelor.

GR8PI – „The Next Generation People Intelligence Platform”- bazată atât pe informații științifice, cât și pe posibilitatea de a înțelege mai bine natura umană, completează în mod relevant „paleta” de instrumente folosite de Train 2 Perform în scopul deblocării potențialului, îmbunătățirii performanței și creșterii productivității.

În scopul facilitării lucrului la distanță, specialiștii Great People Inside au creat 4 instrumente de evaluare bazate pe dimensiunile existente în platforma GR8PI, deja validate pe populația României și argumentate știintific cu studii și cercetări științifice legate de munca de acasă a angajaților, managerilor și echipelor.

1. GR8 Remote Employee

Instrumentul de evaluare GR8 Remote Employee vă oferă posibilitatea să obțineți o imagine de ansamblu a potențialului candidaților din procesele de selecție care urmează să lucreze la distanță și, de asemenea, să descoperiți dacă angajații dumneavoastră actuali au contextul necesar pentru a fi productivi și motivați lucrând la distanță.

  1.  GR8 Leader in a VUCA World

Fiind înconjurați și puși în sitația de a ne confrunta în mod constant cu provocări pe care nu le putem anticipa, probleme pe care nu le putem prevedea și oportunități pe care nu le putem prezice, face ca liderul modern al unei afaceri să fie, mai presus de orice, agil.

Această agilitate necesită schimbare în comportamentul și atitudinea liderilor, făcându-le noile imperative ale afacerilor, pentru a putea să-și ghideze organizația prin imprevizibilul mediu al afacerilor.

GR8 Leader in a VUCA World este un instrument de evaluare axat pe identificarea potențialului de lider într-un mediu VUCA (volatil, nesigur, complex, ambiguu).

  1.  GR8 RemoteTeams 

Menținerea unor relații puternice, productive, cu clienții și colaboratorii poate fi dificilă atunci când discutăm despre lucrul la distanță. Membrii unei echipe virtuale sau care lucrează la distanță se confruntă cu provocări noi, atât la nivel organizațional, cât și la nivel personal. 
Instrumentul de evaluare GR8 RemoteTeams oferă informații importante cu privire la eficiența unei echipe atunci când lucrează la distanță, a modului în care membrii interacționează unii cu ceilalți și, în același timp, prezintă condițiile optime în care echipa respectivă ar putea obține cel mai înalt nivel al productivității.

  1. GR8 Remote Manager 

Să fii lider nu a fost niciodată ușor, cu atât mai puțin, în perioade sensibile,  precum cea cu care ne confruntăm. Echipele care lucrează de la distanță, lansează o nouă provocare managerilor lor. Aceștia trebuie să știe să valorifice potențialul celor pe care îi coordonează în mod remote.

Instrumentul GR8 Remote Manager oferă informații esențiale cu privire la  eficiența managerului în a conduce o echipă care lucrează la distanță, evaluează capacitatea de gestionare a diferitelor stiluri de lucru și de a crea viziune, motivație și elan într-o echipă care lucrează remote. Evaluarea oferă sugestii de dezvoltare și coaching pentru a maximiza rezultatele muncii manageriale.

Sebastian Arhire, Train2Perform

Distribuie și tu:

START Nominalizări PIN AWARDS 2024!

Industria regională de TECH se pregătește să celebreze o nouă serie de recunoașteri prin Gala PIN AWARDS 2024, care va avea loc joi, 23 mai

RECOMANDATE

Articole similare

George_SmartEU

BCR extinde serviciile pentru antreprenori din George și lansează George SmartEU, o funcționalitate care facilitează accesul la informații despre programele de finanțare din fonduri europene sau naționale

București, 18 aprilie 2024. Banca Comercială Română anunță o nouă extindere a ecosistemului digital George prin lansarea George SmartEU, funcționalitate care facilitează accesul antreprenorilor la informații complete despre programele de finanțare din fonduri europene sau naționale.

FORVIA - Hella - TUIASI

FORVIA HELLA România modernizează un laborator de studiu pentru studenți în Iași 

Furnizorul automotive internațional FORVIA HELLA continuă să sprijine educația în universitățile partenere din România, în orașele în care își desfășoară activitatea. La mai bine de un an de la inaugurarea centrului tehnic de la Iași, compania a finalizat un laborator, spațiu de studiu pentru studenții Facultății de Electronică, Telecomunicații și Tehnologia Informației din cadrul Universității Tehnice ”Gheorghe Asachi” Iași.

PIN magazine - IT și Pisica lui Schrodinger

Industria IT și pisica lui Schrödinger

În 2024, dacă întrebi 100 de manageri IT cum va arăta piața și tendințele din industrie, vei primi tot atâtea răspunsuri paradoxale precum „pisica lui Schrödinger” – unii vor spune că piața dă semne de revenire, alții vor spune că se fac încă disponibilizări și că există presiuni din partea clienților privitoare la proiectele în derulare. Cu alte cuvinte, din perspectiva unora, în 2024 industria IT își va reveni, ne vom întoarce la birou (mai mult sau mai puțin forțați) încurajați de faptul că se reiau angajările și se deschid proiecte noi.