Publicația industriei TECH regionale

SENSETASK: O nouă rundă de finanțare de 261,000 de euro

Înfiinţat în 2019 de doi membri ai comunității de antreprenori tech de la Fab Lab Iași, Ciprian Petrini și Victor Cristinari, startup-ul SenseTask a dezvoltat o platformă în cloud care foloseşte inteligenţa artificială (AI) pentru a procesa documente 

În ce domenii poate fi folosită soluția Sense Task?

Campania de finanțare lansată pe platforma SeedBlink pentru startup-ul ieșean Sense Task s-a încheiat. În numai câteva săptămâni, SenseTask a atras 261.000 de euro de la investitorii care au fost convinși de propunerea ieșenilor care vor să vină în ajutorul oamenilor de afaceri cu  platformă inteligentă de procesare a documentelor.

Soluţia propusă de SenseTask poate fi folosită de clienţi dintr-o gamă largă de domenii (financiar, sănătate, producţie, comerţul, juridic şi transporturi), îmbunătăţind productivitatea şi performanţa generală şi eliminând erorile. 

Practic, platforma extrage automat informaţiile dorite din facturi, comenzi şi formulare, eliminând introducerea manuală de date şi reducând semnificativ timpul de procesare a documentelor. Iar micii întreprinzători și contabilii, sufocați de maldărele de hârtii cerute de autoritățile române pentru administrarea afacerilor, știu cel mai bine câte dureri de cap le dau respectivele, care trebuie să fie zi de zi scanate, ordonate, înregistrate, precum și documentele care trebuie completate manual, pe baza datelor conținute în documente de tip pdf. 

Sunt colectate inclusiv documentele nestructurate

SenseTask promite o acurateţe de peste 95% în ceea ce priveşte procesarea documentelor şi susţine că poate extrage datele dorite din orice tip de document (financiar, medical sau legal) şi indiferent de forma sa (pdf, scan sau chiar fotografie) utilizând tehnologii AI. Aceste documente sunt clasificate în categorii, precum facturi, bonuri, formulare etc., urmând ca ulterior să fie extrase datele relevante şi  exportate într-un anumit format sau într-un program la alegere. În acest mod, sunt colectate date inclusiv din documente nestructurate, eficientizând operaţiunile şi optimizând costurile.

Potrivit SenseTask, platforma de procesare a documentelor îmbunătățește remarcabil productivitatea la locul de muncă, reduce semnificativ consumul de hârtie și permite profesioniștilor să proceseze și să acceseze documente de la distanță. 

Investitorii s-au lăsat seduși și de cifrele promițătoare care arată că piața soluțiilor de procesare inteligentă a documentelor este în creștere, fiind estimată să ajungă la 6,8 miliarde de dolari în 2027.

(Cristina PETRACHE)

Distribuie și tu:

START Nominalizări PIN AWARDS 2024!

Industria regională de TECH se pregătește să celebreze o nouă serie de recunoașteri prin Gala PIN AWARDS 2024, care va avea loc joi, 23 mai

RECOMANDATE

Articole similare

George_SmartEU

BCR extinde serviciile pentru antreprenori din George și lansează George SmartEU, o funcționalitate care facilitează accesul la informații despre programele de finanțare din fonduri europene sau naționale

București, 18 aprilie 2024. Banca Comercială Română anunță o nouă extindere a ecosistemului digital George prin lansarea George SmartEU, funcționalitate care facilitează accesul antreprenorilor la informații complete despre programele de finanțare din fonduri europene sau naționale.

FORVIA - Hella - TUIASI

FORVIA HELLA România modernizează un laborator de studiu pentru studenți în Iași 

Furnizorul automotive internațional FORVIA HELLA continuă să sprijine educația în universitățile partenere din România, în orașele în care își desfășoară activitatea. La mai bine de un an de la inaugurarea centrului tehnic de la Iași, compania a finalizat un laborator, spațiu de studiu pentru studenții Facultății de Electronică, Telecomunicații și Tehnologia Informației din cadrul Universității Tehnice ”Gheorghe Asachi” Iași.

PIN magazine - IT și Pisica lui Schrodinger

Industria IT și pisica lui Schrödinger

În 2024, dacă întrebi 100 de manageri IT cum va arăta piața și tendințele din industrie, vei primi tot atâtea răspunsuri paradoxale precum „pisica lui Schrödinger” – unii vor spune că piața dă semne de revenire, alții vor spune că se fac încă disponibilizări și că există presiuni din partea clienților privitoare la proiectele în derulare. Cu alte cuvinte, din perspectiva unora, în 2024 industria IT își va reveni, ne vom întoarce la birou (mai mult sau mai puțin forțați) încurajați de faptul că se reiau angajările și se deschid proiecte noi.