Publicația industriei TECH regionale

Școala informală de IT a adus noi oportunități de reconversie profesională la evenimentul You can make IT

You Can Make IT- Școala informală de IT - pinmagazine
  • Școala informală de IT, lider pe piața educației non-formale din IT din România cu 10.000 de absolvenți, aduce în prim plan noi oportunități de reconversie profesională, prin seria de evenimente You Can Make IT
  • Ediția de la Iași a adus împreună angajatori din IT, mentori și absolvenți din comunitatea Școlii informale de IT, dar și zeci de persoane interesate să înceapă, de la zero, o carieră în industria software.
  • Reprezentanții companiilor Pentalog, Thoughtworks, Tremend Software Consulting și BCR Social Finance au fost alături de Școala informală de IT la evenimentul din 24 mai.
  • Acțiunea s-a desfășurat la Fab Lab Iași 3, spațiul de coworking creat în parteneriat cu Adservio. 
  • Oricine se poate înscrie pe scoalainformala.ro, dacă vrea să învețe IT prin mentorat pas cu pas. Cursurile sunt predate în limba română de practicieni din mari companii de IT și se desfășoară la distanță.

Iași, 25 mai 2023: Dacă vrei să lucrezi în IT, ai șansa să te reprofilezi prin programe de reconversie profesională. Prin seria evenimentelor You Can Make IT, Școala informală de IT arată, o dată în plus, că este o punte de legătură între sistemul educațional și piața muncii din industria software. La Iași, cei interesați să înceapă o carieră în IT de la zero au avut ocazia să descopere oportunitățile educaționale oferite de Școala informală de IT alături de mentorii, absolvenții și companiile IT partenere. Atmosfera informală a fost menținută de Bobi Dumitraș, stand up comedian și membru al trupei de muzică & de umor Fără Zahăr.

You can Make IT Școala informală de IT PIN magazine

După aproape 10 ani de activitate, Școala informală de IT continuă să schimbe viețile românilor în mai bine. Numără astăzi peste 1063 generații de cursanți, 85.040 ore de curs predate, +120 de companii de IT partenere și 120 de mentori practicieni. Școala are în prezent 10.000 absolvenți. Toți aceștia au pornit de la motivația că „niciodată nu e prea târziu pentru o reconversie profesională”. Cursurile se desfășoară exclusiv remote.

Florin Neica, unul dintre absolvenții Școlii informale de IT, a luat cuvântul în cadrul evenimentului:

„Ca și background eram organizator de evenimente. În timpul pandemiei a apărut incertitudinea asupra viitorului și pentru că de mic eram pasionat de calculatoare, am zis că domeniul IT e un plan de backup. Am aflat de Școala informală de IT prin intermediul unor rude și am făcut cursul de testare automată. Dacă îți dorești să faci o schimbare, alături de mentorii din Școala informală de IT poți să reușești.”

Publicul a primit insight-uri valoroase de la absolvenții Școlii informale de IT. Aceștia au încurajat participanții să beneficieze de resursele primite în timpul cursurilor și, mai ales, să își clarifice proactiv nelămuririle din domeniu. Comunicarea informală, capacitatea de adaptare a mentorilor la fiecare cursant în parte și sfaturile primite după încheierea cursurilor au fost câteva din beneficiile menționate de absolvenți despre cursurile urmate la Școala informală de IT.

„Și eu am luat-o de la zero în IT. Am avut norocul de a lucra în firme care au investit în mine. Apoi, am ajuns în Școala informală de IT unde pot face ceea ce îmi place cu adevărat. Îi apreciez pe cursanți că investesc în a aprofunda cunoștințele în timpul lor liber, participă la conferințe și citesc cărți noi din domeniu. Bucuria noastră e că mulți dintre ei au ajuns să lucreze în companiile în care își doreau. Mult succes și încredere viitorilor cursanți! Depinde de voi ca să reușiți!” – a declarat la eveniment  Alexandra Hîncu, mentor Business Analysis.

Situația macro din IT indică un dezechilibru major dintre cerere și ofertă, iar nevoia de creștere a numărului de angajați din IT este imensă, au punctat reprezentanții companiilor de IT la eveniment.. De asemenea, invitații au discutat despre așteptările angajatorilor din domeniu, remarcând pregătirea avansată și deschiderea spre învățare a candidaților care urmează cursurile Școlii informale de IT. Cele mai importante criterii de selecție în procesul de recrutare sunt atitudinea și dorința candidaților de a reuși, au subliniat aceștia.

,,E nevoie de pasiune și mult interes în tehnologie. Pe tot parcursul veți fi însoțiți de mentori care să vă ghideze. Important să rețineți că aveți nevoie și de skilluri soft prin care să arătați că doriți cu adevărat să lucrați în domeniu.” Loredana Arhip, Information Technology Recruiter – Tremend Software Consulting.

***

Școala informală de IT este lider național în industria educației non-formale pe segmentul IT. De 10 ani, oferă cursuri interactive online de programare, testare software, analiză de business, UX design, administrare baze de date, RPA development și nu numai, disponibile pe : scoalainformala.ro 

***

Contact: 

Dan Zaharia, Site Manager Școala informală de IT Iași

0722.523.102, [email protected] 

Distribuie și tu:

START Nominalizări PIN AWARDS 2024!

Industria regională de TECH se pregătește să celebreze o nouă serie de recunoașteri prin Gala PIN AWARDS 2024, care va avea loc joi, 23 mai

RECOMANDATE

Articole similare

George_SmartEU

BCR extinde serviciile pentru antreprenori din George și lansează George SmartEU, o funcționalitate care facilitează accesul la informații despre programele de finanțare din fonduri europene sau naționale

București, 18 aprilie 2024. Banca Comercială Română anunță o nouă extindere a ecosistemului digital George prin lansarea George SmartEU, funcționalitate care facilitează accesul antreprenorilor la informații complete despre programele de finanțare din fonduri europene sau naționale.

FORVIA - Hella - TUIASI

FORVIA HELLA România modernizează un laborator de studiu pentru studenți în Iași 

Furnizorul automotive internațional FORVIA HELLA continuă să sprijine educația în universitățile partenere din România, în orașele în care își desfășoară activitatea. La mai bine de un an de la inaugurarea centrului tehnic de la Iași, compania a finalizat un laborator, spațiu de studiu pentru studenții Facultății de Electronică, Telecomunicații și Tehnologia Informației din cadrul Universității Tehnice ”Gheorghe Asachi” Iași.

PIN magazine - IT și Pisica lui Schrodinger

Industria IT și pisica lui Schrödinger

În 2024, dacă întrebi 100 de manageri IT cum va arăta piața și tendințele din industrie, vei primi tot atâtea răspunsuri paradoxale precum „pisica lui Schrödinger” – unii vor spune că piața dă semne de revenire, alții vor spune că se fac încă disponibilizări și că există presiuni din partea clienților privitoare la proiectele în derulare. Cu alte cuvinte, din perspectiva unora, în 2024 industria IT își va reveni, ne vom întoarce la birou (mai mult sau mai puțin forțați) încurajați de faptul că se reiau angajările și se deschid proiecte noi.