Publicația industriei TECH regionale

PIN FORUM – un dialog deschis pentru tinerii pasionați de TECH la PIN 2023

PIN FORUM - People of Tech - PIN magazine

Evenimentul PIN Forum a avut loc în 11 mai 2023 la Fab Lab 1, în cadrul PIN awards 2023. Inițiativa a fost organizată de comunitatea People of Tech, iar tema principală a fost Future of Tech. Invitații care au invitat publicul la dezbateri cu privire la viitorul tehnologiei și inteligenței artificiale sau 5G au fost profesorul Răzvan Rughiniș și Cristian Pațachia. Discuția a fost transmisă și live pe pagina de Facebook People of Tech. 

Primul invitat, Răzvan Rughiniș, profesor la Facultatea de Politehnică din București și autorul cărții ”Societatea digitală – Stăpâni, cetățeni sau sclavi?” i-a invitat pe cei prezenți să-și răspundă la o serie de întrebări, precum „Ce ne vine prima dată în cap când ne gândim la inteligența artificială?” sau „Este chat GBT o exprimare a inteligenței?”. Acestea au fost menite să creeze profunzime și să aducă în discuție o nouă paradigmă: crearea unei relații cu tehnologia. În urma unui șir de răspunsuri și întrebări, Răzvan Rughiniș a concluzionat că e nevoie de o atitudine critică și rațională în ceea ce privește tehnologia. 

„Chat GBT nu este o formă de conținut de tip valoros. Interfața GBT nu te va contrazice niciodată. De aceea, AI nu are conceptul de absurd și nici nu ne oferă „obstacole”. Nu înțelegem încă pericolul unei lumi în care nu sunt confruntări sau obstacole, acestea ne fac mai puternici. Obstacolele creează competențe. AI creează satisfacție de moment, dar nu și competențe care se bazează și se formează pe exercițiu și disciplină. Trebuie să ne implicăm activ în a gândi cât mai rațional aceste mecanisme și să tranziționăm spre o economie a cunoașterii.”, a declarat Răzvan Rughiniș.

PIN Forum - People of Tech PIN magazine

Scena discuțiilor a fost preluată ulterior de Cristian Pațachia-Sultănoiu, Development & Innovation Manager, Orange România. Echipa sa are ca scop standardizarea arhitecturii și demonstrareoa conceptelor pentru produsele tech în stadiul early age. De asemenea, invitatul a menționat că experții Orange au rolul de a aduce transferul tehnologic necesar pentru businessurile sau ideile inovative ale startup-urile care au nevoie de consultanță tehnologică. 

Evenimentul s-a bucurat de prezența a peste 20 de participanți, dintre care marea majoritate a fost reprezentată de studenți și cadre didactice universitare. Pasionații de tehnologie sunt invitați să participe și la următoarele evenimente inspiraționale organizate de comunitatea People of Tech.

Mai multe detalii găsiți aici: https://peopleoftech.ro/

Despre People of Tech:

People of Tech este comunitatea pasionaților de tehnologie care are misiunea  de a inspira, educa și conecta oamenii din comunitătile Iașului.

PIN Magazine este revista industriei regionale de IT & Outsourcing, tipărită într-un tiraj de 1.000 de exemplare color (> 40 pagini) cu distribuiție țintită spre companii de IT și mediu universitar relevant.

Revista conține editoriale, interviuri și articole despre brandul de angajator, tendințe și analize, tehnologii, educație, imobiliare, birouri vii, evenimente și comunități IT.

Dezbaterile PIN Magazine

Fab Lab Iași face parte dintr-o rețea globală de laboratoare create cu scopul facilitării inovației si a fabricației digitale.

PIN Map Iași este o hartă a birourilor moderne din Iași care va contine si inițiativele care contează pentru industria IT & Outsourcing (aeroport, start-up hub-uri, săli de conferință, stații de încărcare mașini electrice), precum și locații ale viitoarelor proiecte de clădiri verzi de birouri.

Gala premiilor PIN este un eveniment anual și are ca intenție să răsplăteasca firmele și companiile solide, start-up-urile inovatoare, antreprenoriatul curajos din regiune, evenimentele comunitare relevante, precum și proiectele durabile ale mediului academic.

Gala PIN awards 2023 poate fi urmărită pe pagina de Facebook PIN Magazine. De asemenea, te invităm să intri pe www.pinawards.ro pentru a fi la curent cu noutățile noastre.

Sponsorii evenimentului: BCR, Orange, SCC Romania, Conduent, Plastic Omnium, Ness, Genpact, Silk District, Visma.

Parteneri media: Ziarul de Iași, Ziarul Evenimentul, Radio HIT Iași, Radio Viva FM, Iașul nostru, Caracteristic, Transilvania Business, Startup Café, Start-up.ro, The Diplomat, PIN Magazine

Parteneri educaționali: Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” Iași, Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” Iași

Alți parteneri:  Extind, Acolad Dental, Promer group, Wiron, Tiron Industries, Wink Public Multimedia, Școala informală de IT, PIN map Iași, Omniasig.

Distribuie și tu:

START Nominalizări PIN AWARDS 2024!

Industria regională de TECH se pregătește să celebreze o nouă serie de recunoașteri prin Gala PIN AWARDS 2024, care va avea loc joi, 23 mai

RECOMANDATE

Articole similare

George_SmartEU

BCR extinde serviciile pentru antreprenori din George și lansează George SmartEU, o funcționalitate care facilitează accesul la informații despre programele de finanțare din fonduri europene sau naționale

București, 18 aprilie 2024. Banca Comercială Română anunță o nouă extindere a ecosistemului digital George prin lansarea George SmartEU, funcționalitate care facilitează accesul antreprenorilor la informații complete despre programele de finanțare din fonduri europene sau naționale.

FORVIA - Hella - TUIASI

FORVIA HELLA România modernizează un laborator de studiu pentru studenți în Iași 

Furnizorul automotive internațional FORVIA HELLA continuă să sprijine educația în universitățile partenere din România, în orașele în care își desfășoară activitatea. La mai bine de un an de la inaugurarea centrului tehnic de la Iași, compania a finalizat un laborator, spațiu de studiu pentru studenții Facultății de Electronică, Telecomunicații și Tehnologia Informației din cadrul Universității Tehnice ”Gheorghe Asachi” Iași.

PIN magazine - IT și Pisica lui Schrodinger

Industria IT și pisica lui Schrödinger

În 2024, dacă întrebi 100 de manageri IT cum va arăta piața și tendințele din industrie, vei primi tot atâtea răspunsuri paradoxale precum „pisica lui Schrödinger” – unii vor spune că piața dă semne de revenire, alții vor spune că se fac încă disponibilizări și că există presiuni din partea clienților privitoare la proiectele în derulare. Cu alte cuvinte, din perspectiva unora, în 2024 industria IT își va reveni, ne vom întoarce la birou (mai mult sau mai puțin forțați) încurajați de faptul că se reiau angajările și se deschid proiecte noi.