Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/r104445pinm/public_html/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 36
Mircea Tăune, Switch: Cum îți poți reține clienții și să-i ajuți să devină o comunitate - PIN Magazine

Publicația industriei regionale de IT & outsourcing

Mircea Tăune, Switch: Cum îți poți reține clienții și să-i ajuți să devină o comunitate

Mircea Tăune este CEO al companiei Sigma AppDev, care a dezvoltat recent o aplicație denumită Switch.

Aceasta este un „community engagement manager“, o soluție B2B prin care îți păstrezi clienții și dezvolți o comunitate a acestora.

De la street-dance la business

A pornit de la nevoia unui prieten ce are un club de street dance, Mircea fiind el insuși un street-dancer, și care nu reușea să managerieze corect relația cu membrii clubului.

Folosea agende și cartonașe și nu reușea nicicum să stea în contact cu membrii clubului, în afară sălii de dans.

Mircea a dezvoltat Switch timp de un an de zile, o soluție web based ce oferă și posibilitatea de a avea propria aplicație branduita în app store și android market.

Aplicația a pornit ca un sistem de gestiune, dar acum este o soluție de retenție a clienților, care îți permite să interacționezi cu oamenii și înafară serviciilor pe care le oferi – „te ajută să îi ții lângă ține atunci când nu sunt lângă tine“, după cum ne spune Mircea.

Firmele mici fac aceeași greșeală – umblă după clienți noi și uită să îi „rețină“ pe cei deja existenți, ceea ce este și mai ieftin de altfel.

E necesară o investiție de 100.000 de euro

Vizează piețele de iubitori de sporturi, de educație diversă și comunitățile de orice tip.

Trebuie să crești business-ul gândin­du-te la el că la o comunitate. În acest fel, membrii simț că fac parte dintr-un grup, îi ajuți prin a le oferi informații colaterale de folos, le recomanzi activități de interes și altele.

„În momentul de față sunt 3 clienți ce testează Switch, unul dintre ei fiind deja plătitor. Astfel, ideea este validată și arată un început bun“ se arată optimist Mircea Tăune.

Subscripția este de 50 euro / lună, până în 50 de clienți, iar pentru depășirea pragului, se adaugă 0,5 euro pentru fiecare client peste limită.

Pentru a avea și aplicație în app store și android market se plătește o taxa unică de 100 euro.

Pentru a dezvolta Switch și a-l impune pe piață, ar fi un necesar de 100,000 euro pe termen de un an de zile.

Aveți grijă cum vă alegeți asociații

Mircea a pornit propria afacere acum patru ani – Sigma AppDev, bazându-se foarte mult pe o echipă pe care a instruit-o de la zero. A pornit inițial cu doi angajați, a fost sprijinit și de un proiect pe fonduri europene de 15.000 de euro care i-a permis să achiziționeze echipamentele necesare pentru dezvoltarea de aplicații mobile.

Din septembrie 2017, are un partener de afaceri, vechi client de altfel, care l-a ajutat să crească firma și să primească bonus și echipa de la firmă anterioară unde lucrase, și pe care o formase.

Au reușit să reconstruiască modelul de business, renunțând la webdesign și dezvotând o nișă mult mai bine structurată – dezvoltarea de sisteme de mangement online dedicate. Au ajuns astfel la clienți mai valoroși și cu un alt grad de responsabilitate.

Până să găsesc acest nou asociat, nu dormeam noaptea, mă gândeam la diverse soluții – atunci am înțeles ce înseamnă echipă, mai ales când colegii mei au venit la mine, fiind dispuși să le scad salariile, ca să putem duce firmă mai departe, sacrificându-se personal. Trebuie să ai mare grijă în alegerea asociaților, să îi cunoști bine – altfel, totul poate fi frumos la început, dar pe parcurs pot apărea ciocniri de valori ce vor distruge extrem de rapid întreg business-ul“, ne sfătuiește Mircea.

 Calitatea care te-a definit, ca antreprenor?

„În principiu, poziția open-minded, sunt deschis la orice tip de sugestie, orice tip de conversație, sunt dispus să ascult părerile tuturor. Antreprenoriatul se bazează pe foarte multă răbdare, o calitate esențială“.

Pe ce se bazează succesul antreprenoriatul?

„Succesul antreprenorial stă foarte mult în felul cum îți alegi oamenii cu care lucrezi – echipa sau clienții. Dacă nu îi alegi cum trebuie, te pot duce în jos. Trebuie avut mare grijă la oameni. După cum se vede, în succesul antreprenorial nu este vorba întotdeauna despre bani.”

Distribuie și tu:

Norii negri și zorii trandafirii

Citește articolul scris de Varujan Pambuccian pentru PIN magazine despre Impactul Inteligenței Artificiale asupra programatorilor și a societății digitale.

RECOMANDATE

Articole similare

Creativitate la locul de munca, pinmagazine

Modele actuale de management nu stimulează creativitatea la locul de muncă

Managerilor le place să vorbească despre a avea echipe creative, oameni creativi sau idei creative – dar cea mai mare parte din discursurile astea sunt goale de conținut. Așa cum confundăm „strategia” (care este o viziune pe termen lung) cu „operațiunile” (care este execuția de zi cu zi a strategiei), la fel confundăm adesea „asta a fost creativ!” cu „acesta este ceva care a făcut niște bani pentru noi, probabil dintr-un accident fericit.” 

Dragos Panainte, pinmagazine

2024 – Pledoarie pentru Reconectare

Iată-ne ajunși (și) la final de 2023. Un an provocator pentru culturile organizaționale – burnout, great resignation, quiet quitting & mental health – au fost