Publicația industriei TECH regionale

Inovare și creativitate digitală

În perioada 25 – 30 iulie 2022 s-a desfășurat la Focșani, Olimpiada Națională de Inovare și Creativitate Digitală – InfoEducație, la care elevii calificați la etapa națională, toți elevi ai Liceului Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” Iași au obținut următoarele premii:

  • premiul al II-lea la secțiunea Programare roboți, Codrin Crîșmariu, clasa a X-a F, profesor coordonator Mirela Țibu;
  • premiul al II-lea la secțiunea Software utilitar Paul Tănasă, clasa a XII-a E, actualmente absolvent, profesori coordonatori  Liliana Ursache, Liliana Vîrgă și Maftei Ionel;
  • premiul al II-lea la secțiunea Aplicații web și premiul I la secțiunea Open, Alin Motricală, clasa a X-a B,  profesori coordonatori Mariana Grădinariu și Mirela Țibu
  • premiul I la secțiunea Roboți – Open, Denis Crîșmariu, clasa a XI-a D, profesor coordonator Mirela Țibu.

Elevii din lotul județului Iași au fost însoțiți de doamna profesoară Liliana Ursache de la Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” Iași.

“Această competiție mi-a oferit oportunitatea să-mi valorific imaginatia la maxim. Mă bucur că am reușit ca elev să dezvolt în echipă un proiect de robotică – un câine robotic, cu sprijinul atelierelor de robotică ale Liceului Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” Iași, coordonate de doamna profesoară Mirela Țibu. Sunt sigur că aceste lucruri o să mă ajute mult în viitor, sunt încântat că am ales acest liceu și pot lucra ceea ce îmi place în atelierele de robotică chiar și în vacanță.” – Codrin Crîșmariu, clasa a X-a F de la Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” Iași.

“Să particip la InfoEducație a fost o experiență unică pentru mine. Atât concursul în sine, cât și activitățile de timp liber organizate complementar olimpiadei mi-au creat amintiri plăcute. Am avut oportunitatea să-mi validez ideea proiectului la care lucrez prin feedback-ul juriului și al celorlalți participanți, am cunoscut mulți elevi pasionați cu care am împărtășit idei și de la care am avut ce învăța. Indiferent de experiența pe care o au în programare, le recomand elevilor să participe măcar o dată pe parcursul liceului la această olimpiadă.” – Paul Tănasă, absolvent al Liceului Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” Iași, în prezent admis atât la Facultatea de Informatică – Limba engleză, cât și la Facultatea de Automatică și Calculatoare.

“Participarea la Olimpiada Națională de Inovare și Creativitate Digitală – InfoEducație a reprezentat o experiență unică care a îmbinat mai multe aspecte, printre care îmi amintesc cu drag de abordarea inedită a unor proiecte și diversitatea acestora. Experiența participării la runda Open unde primele 5 echipe din fiecare divizie au concurat într-un concurs de 24 de ore unde urmau să creeze ceva cu resursele primite acolo, m-a învățat să lucrez rapid și să găsesc informații în timp util pentru a finaliza sarcinile de lucru.” – Denis Crîșmariu, clasa a X-a F de la Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” Iași.

“Mă fascinează mereu curajul cu care tinerii se implică în proiecte dificile, au intuiția de găsi soluțiile și satisfacția reușitei lucrului făcut cu mâinile lor. Este un privilegiu și o bucurie să fiu în mijlocul lor, să-i încurajez, să-i susțin și să descopăr împreună cu ei cum se construiesc visele și cum se transformă în realitate. Vom dărui mai departe comunității forța ideilor inovative din domeniul IT, lecțiile învățate, caracterele frumos definte, profilele de lideri, deciziile mature, impactul profesional și recunoștința pentru valorile gravate adânc în ființa noastră, la LIIS” – menționează profesorul de informatică Mirela Țibu.

Distribuie și tu:

START Nominalizări PIN AWARDS 2024!

Industria regională de TECH se pregătește să celebreze o nouă serie de recunoașteri prin Gala PIN AWARDS 2024, care va avea loc joi, 23 mai

RECOMANDATE

Articole similare

Laser Valley Innovation Bootcamp 2024

Echipa care va inova chirurgia câștigă Laser Valley Innovation Bootcamp 2024

A doua ediție a Laser Valley Innovation Bootcamp a avut loc între 14-16 iunie în orașul Măgurele, la Conacul Oteteleșanu. A reunit peste 100 de participanți dornici să inoveze și să creeze afaceri și proiecte revoluționare în sectorul tehnologiei. Scopul principal al Laser Valley Innovation Bootcamp este de a facilita colaborarea între cercetătorii din Institutele Naționale de Cercetare – Dezvoltare, antreprenori și studenți, pentru a genera noi proiecte cu potențial inovator sau pentru a avansa inițiative existente.

Laser Valley Innovation Bootcamp

Laser Valley Innovation Bootcamp revine pe 14 iunie. Peste 100 de participanți, așteptați la evenimentul dedicat cercetării, inovării și formării de business-uri în tehnologie

aser Valley Innovation Bootcamp revine în orașul Măgurele pentru al doilea an consecutiv. Evenimentul dedicat cercetării, inovării și formării de business-uri în tehnologie aduce împreună cercetători, antreprenori și studenți pasionați de inovație și tehnologie. Peste 100 de participanți sunt așteptați în cadrul Laser Valley Innovation Bootcamp. Evenimentul se va desfășura între 14 – 16 iunie la Conacul Oteteleșanu și Biblioteca Națională de Fizică din Măgurele (Ilfov).