Publicația industriei regionale de IT & outsourcing

Inovare și creativitate digitală

În perioada 25 – 30 iulie 2022 s-a desfășurat la Focșani, Olimpiada Națională de Inovare și Creativitate Digitală – InfoEducație, la care elevii calificați la etapa națională, toți elevi ai Liceului Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” Iași au obținut următoarele premii:

  • premiul al II-lea la secțiunea Programare roboți, Codrin Crîșmariu, clasa a X-a F, profesor coordonator Mirela Țibu;
  • premiul al II-lea la secțiunea Software utilitar Paul Tănasă, clasa a XII-a E, actualmente absolvent, profesori coordonatori  Liliana Ursache, Liliana Vîrgă și Maftei Ionel;
  • premiul al II-lea la secțiunea Aplicații web și premiul I la secțiunea Open, Alin Motricală, clasa a X-a B,  profesori coordonatori Mariana Grădinariu și Mirela Țibu
  • premiul I la secțiunea Roboți – Open, Denis Crîșmariu, clasa a XI-a D, profesor coordonator Mirela Țibu.

Elevii din lotul județului Iași au fost însoțiți de doamna profesoară Liliana Ursache de la Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” Iași.

“Această competiție mi-a oferit oportunitatea să-mi valorific imaginatia la maxim. Mă bucur că am reușit ca elev să dezvolt în echipă un proiect de robotică – un câine robotic, cu sprijinul atelierelor de robotică ale Liceului Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” Iași, coordonate de doamna profesoară Mirela Țibu. Sunt sigur că aceste lucruri o să mă ajute mult în viitor, sunt încântat că am ales acest liceu și pot lucra ceea ce îmi place în atelierele de robotică chiar și în vacanță.” – Codrin Crîșmariu, clasa a X-a F de la Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” Iași.

“Să particip la InfoEducație a fost o experiență unică pentru mine. Atât concursul în sine, cât și activitățile de timp liber organizate complementar olimpiadei mi-au creat amintiri plăcute. Am avut oportunitatea să-mi validez ideea proiectului la care lucrez prin feedback-ul juriului și al celorlalți participanți, am cunoscut mulți elevi pasionați cu care am împărtășit idei și de la care am avut ce învăța. Indiferent de experiența pe care o au în programare, le recomand elevilor să participe măcar o dată pe parcursul liceului la această olimpiadă.” – Paul Tănasă, absolvent al Liceului Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” Iași, în prezent admis atât la Facultatea de Informatică – Limba engleză, cât și la Facultatea de Automatică și Calculatoare.

“Participarea la Olimpiada Națională de Inovare și Creativitate Digitală – InfoEducație a reprezentat o experiență unică care a îmbinat mai multe aspecte, printre care îmi amintesc cu drag de abordarea inedită a unor proiecte și diversitatea acestora. Experiența participării la runda Open unde primele 5 echipe din fiecare divizie au concurat într-un concurs de 24 de ore unde urmau să creeze ceva cu resursele primite acolo, m-a învățat să lucrez rapid și să găsesc informații în timp util pentru a finaliza sarcinile de lucru.” – Denis Crîșmariu, clasa a X-a F de la Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” Iași.

“Mă fascinează mereu curajul cu care tinerii se implică în proiecte dificile, au intuiția de găsi soluțiile și satisfacția reușitei lucrului făcut cu mâinile lor. Este un privilegiu și o bucurie să fiu în mijlocul lor, să-i încurajez, să-i susțin și să descopăr împreună cu ei cum se construiesc visele și cum se transformă în realitate. Vom dărui mai departe comunității forța ideilor inovative din domeniul IT, lecțiile învățate, caracterele frumos definte, profilele de lideri, deciziile mature, impactul profesional și recunoștința pentru valorile gravate adânc în ființa noastră, la LIIS” – menționează profesorul de informatică Mirela Țibu.

Distribuie și tu:

Angajații din IT au ajuns la 16% din totalul angajaților din zona Iașului

Angajații din domeniile IT au ajuns la 24.000 de persoane, numărul total de angajați din zona urbană a Iașului plus periferiile atinge aproximativ 150.000 de persoane
mai bine de 20% dintre cei 24 de mii de salariați lucrează în primele două companii din ierarhia angajatorilor locali: Amazon și Continental.

Norii negri și zorii trandafirii

Citește articolul scris de Varujan Pambuccian pentru PIN magazine despre Impactul Inteligenței Artificiale asupra programatorilor și a societății digitale.

RECOMANDATE

Articole similare