Publicația industriei regionale de IT & outsourcing

Iașul trebuie și poate să devină un oraș european de succes

Eu cred că Iașul trebuie să devină un oraș cu adevărat deschis investițiilor, capabil să creeze, să atragă și să rețină inteligența. Un oraș care să nu lipsească de pe harta europeană a orașelor de succes.
IAȘUL își asuma un rol de creare, atracție și retenție a polului regional de talente ITC din România de Nord-Est, Ucraina (Cernăuți, Odesa) și R. Moldova (Chișinău, Bălți) prin conferințe de IT cu peste 1.500 de participanți, misiuni economice de afaceri, caravane de promovare ale principalelor universități, scoli informale de IT, un aeroport din ce în ce mai bine conectat intern și extern.
În prezent, în Iași lucrează circa 8.000 de angajați în zona serviciilor IT și outsourcing, dar cu o perspectivă de 33.000 de specialiști în 2030 conform unui studiu publicat de Euronest ICT Cluster. Poziționarea orașului Iași și a României de Nord-Est ca și magnet pentru această industrie se bazeaza în primul rând pe polul de talente pe care mediul preuniversitar și cel universitar îl creează an de an. Că acest pol de talente nu e încă suficient de mare, că nu găsim în număr suficient de mare competențe IT și de limbi străine pe măsura cererii din partea industriei, că ar putea fi aprofundate anumite domenii, sunt subiectele unei mișcări de forțe din ultimii 5-10 ani la care participa toți stakeholderii (ex. învățământul, companiile, furnizorii de servicii, organizatorii de evenimente specifice industriei etc.).
PIN Magazine, revista industriei IT & Outsourcing, devine astfel o platformă de comunicare relevantă despre întreaga comunitatea de specialiști, evenimentele specifice și noile tehnologii.

Distribuie și tu:

Norii negri și zorii trandafirii

Citește articolul scris de Varujan Pambuccian pentru PIN magazine despre Impactul Inteligenței Artificiale asupra programatorilor și a societății digitale.

RECOMANDATE

Articole similare

5G Orange Lab-pinmagazine

Orange deschide cel de-al doilea laborator 5G din România în Iași

Orange a deschis în 29 martie la Iași cel de-al doilea laborator 5G din România, un hub tehnologic dedicat în special sectorului automotive, în care mediul academic, startup-urile și companiile din regiunea Moldovei pot să inoveze și să testeze soluțiile bazate pe tehnologia 5G. Proiectul este realizat de Orange, în parteneriat cu Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași (TUIASI) și Continental.

T4, pinmagazine

La Iași se construiește un nou aeroport ce va deveni funcțional din 2024!

 Aeroportul Internațional Iași ia avânt odată cu demararea celui mai mare proiect de dezvoltare și modernizare din istoria sa. Acesta presupune, într-o primă etapă, construirea unui nou terminal de pasageri, lucrările fiind în plină desfășurare, și în paralel cu aceastea – extinderea parcării auto, investiție ce se dorește a fi finalizată în luna decembrie 2023.