Publicația industriei regionale de IT & outsourcing

Premiile PIN 2016

În luna mai, la Iași, au fost decernate premiile industriei regionale de IT & Outsourcing în cadrul unei gale ce a avut loc la Hotel International Iași.
În prezența a peste 150 de invitați, personalități din managementul companiilor din industrie, a reprezentanților mediului academic și a asociaților studențești și societății civile, au fost oferite trofee PIN 2016 produse în Iași prin imprimare 3D pentru cele 9 categorii și 3 premii speciale ale juriului. “Orașul Iași își asumă un rol de creare, atracție și retenție a polului regional de talente ITC din România de Nord-Est, Ucraina (Cernăuți, Odesa) și Republica Moldova (Chișinău, Bălți) prin conferințe de IT cu peste 1.500 de participanți, misiuni economice de afaceri, caravane de promovare ale principalelor universități, scoli informale de IT, un aeroport din ce în ce mai bine conectat intern și extern. În prezent, în Iași lucrează circa 8.000 de angajați în zona serviciilor IT și outsourcing, dar cu o perspectivă de 33.000 de specialiști în 2030 conform unui studiu publicat de Euronest ICT Cluster. Poziționarea orașului Iași și a României de Nord-Est ca și magnet pentru această industrie se bazează în primul rând pe polul de talente pe care mediul preuniversitar și cel universitar îl creează an de an”, explică Dan Zaharia, senior consultant la Extind, cu o experiență de peste 15 ani în management, vânzări și dezvoltare imobiliară.
Gala a fost transmisă live și pe internet, fiind urmărită de câteva sute de spectatori din regiunea României de Nord- Est, dar și din Oradea, Brașov, Timișoara, Cernăuți. În deschidere, invitatul special Adrian Cioroianu (ex-Intel) a ținut o dizertație despre vânzări în IT, iar pe parcursul galei a avut o intervenție prin teleconferință Varujan Pambuccian, membru în Comisia ITC a Parlamentului României. Seara a fost încheiată de un spectacol de umor tehnologic susținut de o parte a grupului Divertis, cu Doru Antonei interpretându-l pe Ștefan cel Mare: “Și eu pe vremea mea am avut laptop, că doar ați auzit de Leptopisețul Țării Moldovei”. Un alt eveniment important al serii a fost lansarea revistei industriei, PIN Magazine, care se poziționează ca o platformă de promovare a intereselor regionale ale comunității IT&O. Publicația are un tiraj de 1.000 exemplare, o frecvență trimestrială și cuprinde zeci de articole de calitate scrise de lideri de opinie pe teme tehnologice și de perspective de dezvoltare (www.pinmagazine.ro). Inițiatorii și organizatorii acestui eveniment regional PIN 2016 sunt Dan Zaharia, senior consultant la Extind, cu o experiență de peste 15 ani în management, vânzări și dezvoltare imobiliară, si Dan Radu, managerul Eurolink Promotion, cu o experiență de peste 20 ani in mass-media și dezvoltare de proiecte.
Articol publicat in revista Transilvania Business de Ionut Oprea.

Distribuie și tu:

Norii negri și zorii trandafirii

Citește articolul scris de Varujan Pambuccian pentru PIN magazine despre Impactul Inteligenței Artificiale asupra programatorilor și a societății digitale.

RECOMANDATE

Articole similare

Ghid-practic-de-adecvare-la-o-lume-nebună-pinmagazine

Ghid practic de adecvare la o lume nebună

Nu ești destul de bun. Nici n-ai să fii vreodată. Mereu e cineva într-o poziție superioară, plătit mai bine, cu skill-uri la care doar visezi. Tu de ce nu ești ca ei? Gândul te macină. A apărut deja o nouă tehnologie, alte tool-uri. Nu le știi? Poate deja ai devenit nerelevant. Managerii, colegii văd și te evaluează. Mereu e cineva care face asta. Și cel mai dur evaluator ești chiar tu. Poate nu ții pasul, poate te faci de râs. Oare nu cumva și ce ai obținut până acum e fără merite? Senzația imposturii e o piatră grea.

Invest-in-Moonicorns-pinmagazine

Growceanu organizează “Invest in Moonicorns”, pentru investitorii business angel în Europa Centrală și de Est

Platforma de business angels Growceanu organizează în 27-28 octombrie „Invest in Moonicorns – The Art of Angel Investment”, un eveniment care vizează să devină cel mai important loc de întâlnire pentru investitorii business angel în Europa Centrală și de Est. Evenimentul va avea loc la Timișoara, la centrul Faber și se adresează investitorilor de tip business angel, precum și persoanelor cu venituri foarte mari sau avere de peste un milion de dolari.