Publicația industriei TECH regionale

Premiile PIN 2016

În luna mai, la Iași, au fost decernate premiile industriei regionale de IT & Outsourcing în cadrul unei gale ce a avut loc la Hotel International Iași.
În prezența a peste 150 de invitați, personalități din managementul companiilor din industrie, a reprezentanților mediului academic și a asociaților studențești și societății civile, au fost oferite trofee PIN 2016 produse în Iași prin imprimare 3D pentru cele 9 categorii și 3 premii speciale ale juriului. “Orașul Iași își asumă un rol de creare, atracție și retenție a polului regional de talente ITC din România de Nord-Est, Ucraina (Cernăuți, Odesa) și Republica Moldova (Chișinău, Bălți) prin conferințe de IT cu peste 1.500 de participanți, misiuni economice de afaceri, caravane de promovare ale principalelor universități, scoli informale de IT, un aeroport din ce în ce mai bine conectat intern și extern. În prezent, în Iași lucrează circa 8.000 de angajați în zona serviciilor IT și outsourcing, dar cu o perspectivă de 33.000 de specialiști în 2030 conform unui studiu publicat de Euronest ICT Cluster. Poziționarea orașului Iași și a României de Nord-Est ca și magnet pentru această industrie se bazează în primul rând pe polul de talente pe care mediul preuniversitar și cel universitar îl creează an de an”, explică Dan Zaharia, senior consultant la Extind, cu o experiență de peste 15 ani în management, vânzări și dezvoltare imobiliară.
Gala a fost transmisă live și pe internet, fiind urmărită de câteva sute de spectatori din regiunea României de Nord- Est, dar și din Oradea, Brașov, Timișoara, Cernăuți. În deschidere, invitatul special Adrian Cioroianu (ex-Intel) a ținut o dizertație despre vânzări în IT, iar pe parcursul galei a avut o intervenție prin teleconferință Varujan Pambuccian, membru în Comisia ITC a Parlamentului României. Seara a fost încheiată de un spectacol de umor tehnologic susținut de o parte a grupului Divertis, cu Doru Antonei interpretându-l pe Ștefan cel Mare: “Și eu pe vremea mea am avut laptop, că doar ați auzit de Leptopisețul Țării Moldovei”. Un alt eveniment important al serii a fost lansarea revistei industriei, PIN Magazine, care se poziționează ca o platformă de promovare a intereselor regionale ale comunității IT&O. Publicația are un tiraj de 1.000 exemplare, o frecvență trimestrială și cuprinde zeci de articole de calitate scrise de lideri de opinie pe teme tehnologice și de perspective de dezvoltare (www.pinmagazine.ro). Inițiatorii și organizatorii acestui eveniment regional PIN 2016 sunt Dan Zaharia, senior consultant la Extind, cu o experiență de peste 15 ani în management, vânzări și dezvoltare imobiliară, si Dan Radu, managerul Eurolink Promotion, cu o experiență de peste 20 ani in mass-media și dezvoltare de proiecte.
Articol publicat in revista Transilvania Business de Ionut Oprea.

Distribuie și tu:

START Nominalizări PIN AWARDS 2024!

Industria regională de TECH se pregătește să celebreze o nouă serie de recunoașteri prin Gala PIN AWARDS 2024, care va avea loc joi, 23 mai

RECOMANDATE

Articole similare