Publicația industriei TECH regionale

Primul concurs foto dedicat clădirilor de birouri din Iași

Platforma Birouri Vii (www.birourivii.ro) a organizat primul concurs foto dedicat clădirilor de birouri din Iași, o provocare pentru fotografi de a surprinde în cadre inedite, alb-negru, cele mai frumoase birouri din orașul Iași, fie ele clădiri istorice, contemporane sau nonconformiste.
„Prin acest concurs punem în valoare arhitectura clădirilor de birouri din Iaşi, atât pentru cele moderne, verzi şi inteligente cât şi pentru cele istorice renovate”, a declarat Dan Zaharia, fondator Birouri Vii şi senior consultant al companiei Extind.
S-au înregistrat 305 voturi pentru cele 13 fotografii alb-negru cu exterioare de clădiri de birouri din Iași înscrise la concursul organizat de platforma Birouri Vii. Cele mai fotografiate clădiri de birouri din cadrul concursului au fost: ARIA Office, IDEO, Tester, Sandru Office, Tudor Center, RATP, SRI, UBC 1-3-4, Moldova Center, Centris, Bursa Moldovei, PixelGrade.
Pe primele trei locuri s-au clasat:
1. Clădire birouri Gemini CAD Systems – foto: Ana Vârcan
Sediul din Copou al companiei Gemini CAD Systems este o clădire în care inspirația nu te părăsește nici o clipă, totul fiind proiectat în spirit ecologic, folosind la maximum lumina și ventilația
naturală. Ana Vîrcan, pasionată în timpul liber de fotografie, este Senior CAD Engi-neer
2. clădire birouri Bursa Moldovei – foto: Gelu Gopșa
Clădirea „Bursa Moldovei” are o fațadă lentilă caracterizată prin orizontalitate ce se încheie la intersecția străzilor Bărboi cu Elena Doamna printr-un gest îndrăzneț, generat de conturul frânt al peretelui cortină. În acest punct, linia dinamică a lentilei de sticlă și ritmicitatea elementelor de fațadă pun în valoare ascensiunea accesului în clădire. Gelu Gopșa (39 ani) conduce Atelierul de Arhitectura GT ARHITECT infiintat in 2004.
3. clădiri birouri Sandru + ARIA – foto: Ionel Neică
Pentru Ionel Florin (37 ani) fotografia a devenit un hobby care în timp a căpătat o importanță din ce in ce mai mare.

Distribuie și tu:

START Nominalizări PIN AWARDS 2024!

Industria regională de TECH se pregătește să celebreze o nouă serie de recunoașteri prin Gala PIN AWARDS 2024, care va avea loc joi, 23 mai

RECOMANDATE

Articole similare