Publicația industriei TECH regionale

Growceanu investește 80.000 de euro în MediNav, un startup MedTech care folosește AI pentru a nota și extrage informații medicale structurate

MediNav a atras în total 350.000 de euro cu care urmărește scalarea în România a asistentului digital pentru medici

  • Investiție pentru dezvoltarea unui algoritm complex bazat pe AI care reține, notează, extrage informație medicală și învață continuu
  • Extindere comercială în Germania, Austria, Elveția și America Latină din 2023
  • MediNav economisește cel puțin 40% din timpul de scriere al unui rezultat medical de radiologie, iar în urgențe reduce de 3 ori timpul de completare a unei fișe de ambulanță.

Growceanu, platformă de business angels, investește 80.000 de euro în startup-ul MedTech MediNav, în cadrul unei runde în valoare de 250.000 de euro. Lead investor este Overkill VC, cu o investiție de 170.000 de euro. 

Până în prezent, startup-ul a atras 350.000 de euro de la Cleverage VC, Overkill VC și angel investors. Fondurile obținute vor fi folosite pentru dezvoltarea produsului, dar și pentru vânzări și marketing. 

Startup-ul MediNav a fost fondat în anul 2020 de către Wanda Fiat – CEO & AI – și Adrian Cuzman – CTO.      

O eficientizare a timpului alocat de medici consultațiilor 

Folosind inteligența artificială, MediNav eficientizează timpul pe care medicii îl petrec pentru a scrie rapoarte și fișe de evaluare ale pacienților. Prin intermediul soluției AI, medicul dictează rezultatele evaluărilor, iar MediNav extrage datele relevante și le introduce structurat în raport. Dacă este vorba de o ecografie sau o consultație cu mai multe câmpuri separate, MediNav extrage și separă informația și o notează unde trebuie să apară. La final, medicul verifică, corectează și salvează rezultatele înainte de a le trimite în sistemul medical al spitalului sau clinicii, iar astfel asistentul digital MediNav învață din greșeli și devine mai bun.     

Medicii radiologi care folosesc MediNav economisesc cel puțin 40% din timpul de scriere al unui rezultat, iar în urgențe MediNav reduce de 3 ori timpul de completare a unei fișe de ambulanță.

Asistentul MediNav funcționează pe laptop, tabletă sau smartphone fără să fie necesar un microfon dedicat. 

„În contextul lipsei de personal medical și a suprasolicitării medicilor din sistem, soluția MediNav este binevenită nu doar în România ci și în multe țări mai dezvoltate din Europa și nu numai. Un alt argument pentru care am ales să investim în acest start-up este echipa pe care o are, oameni foarte bine pregătiți în tehnologie, business și vânzări”, afirmă Ciprian Man, unul dintre investitori și fondatorii Growceanu.

Pentru 2023, MediNav are în plan adaptarea produsului pentru cel puțin încă o limbă și extindere comercială în Germania și/sau America Latină. De asemenea, compania urmărește extinderea spre specializări mai complexe cum ar fi cardiologia și  urgențele unde pacientul face mai multe investigații diferite în cadrul unui singur consult.     

Suntem foarte încântați că prin această rundă de finanțare am accelerat dezvoltarea MediNav și am adăugat un grup fantastic de investitori în echipa noastră”, declară Wanda Fiat cofondator și CEO. 

Distribuie și tu:

START Nominalizări PIN AWARDS 2024!

Industria regională de TECH se pregătește să celebreze o nouă serie de recunoașteri prin Gala PIN AWARDS 2024, care va avea loc joi, 23 mai

RECOMANDATE

Articole similare

FORVIA - Hella - TUIASI

FORVIA HELLA România modernizează un laborator de studiu pentru studenți în Iași 

Furnizorul automotive internațional FORVIA HELLA continuă să sprijine educația în universitățile partenere din România, în orașele în care își desfășoară activitatea. La mai bine de un an de la inaugurarea centrului tehnic de la Iași, compania a finalizat un laborator, spațiu de studiu pentru studenții Facultății de Electronică, Telecomunicații și Tehnologia Informației din cadrul Universității Tehnice ”Gheorghe Asachi” Iași.

PIN magazine - IT și Pisica lui Schrodinger

Industria IT și pisica lui Schrödinger

În 2024, dacă întrebi 100 de manageri IT cum va arăta piața și tendințele din industrie, vei primi tot atâtea răspunsuri paradoxale precum „pisica lui Schrödinger” – unii vor spune că piața dă semne de revenire, alții vor spune că se fac încă disponibilizări și că există presiuni din partea clienților privitoare la proiectele în derulare. Cu alte cuvinte, din perspectiva unora, în 2024 industria IT își va reveni, ne vom întoarce la birou (mai mult sau mai puțin forțați) încurajați de faptul că se reiau angajările și se deschid proiecte noi.