Publicația industriei TECH regionale

FORVIA HELLA România modernizează un laborator de studiu pentru studenți în Iași 

FORVIA - Hella - TUIASI
  • Generații de studenți ai Universității Tehnice ”Gheorghe Asachi” din Iași vor beneficia de o sală de studiu renovată și dotată cu echipamente care fac învățarea mai atractivă

Furnizorul automotive internațional FORVIA HELLA continuă să sprijine educația în universitățile partenere din România, în orașele în care își desfășoară activitatea. La mai bine de un an de la inaugurarea centrului tehnic de la Iași, compania a finalizat un laborator, spațiu de studiu pentru studenții Facultății de Electronică, Telecomunicații și Tehnologia Informației din cadrul Universității Tehnice ”Gheorghe Asachi” Iași. 

”Pe lângă cunoștințele transmise de profesori și experiența din timpul anilor de facultate, studenții au nevoie de condiții bune de învățământ. În acest context, apreciem că suntem parte din procesul academic prin proiectul FORVIA HELLA Labs. În cadrul acestei strategii, este misiunea noastră să venim în întâmpinarea studenților și a profesorilor cu un conținut care să-i aducă mai aproape de ce se întâmplă în industria automotive. Îi invităm astfel pe tinerii ieșeni să afle mai multe despre viitorul tehnologiei și, eventual, să facă parte din proiecte ancorate în megatrendul conducerii autonome”, a spus Marius Adam, directorul FORVIA HELLA Technical Center Iași.

Sala a fost renovată și modernizată complet, ulterior dotată cu mobilier nou și adaptat din punct de vedere al funcționalității pentru laborator. Au fost instalate echipamente smart, pentru facilitarea procesului de educație susținut de tehnologie. Disponibil din aprilie 2024, laboratorul va fi folosit în acest an școlar de către mai bine de 200 de tineri care urmează la studii de licență și masterat, precum și doctoranzi, sub îndrumarea a patru cadre didactice. Echipamentele vor putea fi folosite de către toată universitatea prin accesarea acestora de la distanță, iar în laborator se vor derula și activități de cercetare.

„Relația dintre FORVIA HELLA și Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași este un exemplu de derulare eficientă a unor demersuri colaborative care au ca scop creșterea calității activității academice, cu impact major asupra binelui public. Bineînțeles că cei mai importanți beneficiari ai acestei colaborări sunt studenții, care pot desfășura activități didactice și de cercetare științifică utilizând aparatură de ultimă generație și, mai mult, pot avea contact direct cu principalele provocări specifice mediului industrial de la nivel european. De asemenea, această colaborare este o punte către deschiderea de noi posibilități de inserție pe piața muncii a absolventilor noștri care au, astfel, cunoștințe compatibile cu cerințele angajatorilor din țară și străinătate”, a declarat prof. univ. dr. ing. Neculai Eugen Seghedin, prorector în Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi”. 

Fundația Comunitară Iași a fost partenerul FORVIA HELLA România în acest proiect.

„Educația reprezintă unul dintre cei trei piloni pe care se construiește și se susține activitatea Fundației Comunitare Iași, iar investiția în învățământul tehnic este un pas important în promovarea acesteia. Suntem mândri să fim parte din acest proiect, susținut de FORVIA HELLA România, și considerăm că printr-un astfel de parteneriat, public-privat, reușim să oferim tinerilor oportunități de învățare și dezvoltare. Ne dorim în continuare proiecte ca acestea, care susțin modernizarea infrastructurii didactice, contribuind astfel la dezvoltarea orașului și a regiunii”, a explicat Roxana Țugui, manager programe la Fundația Comunitară Iași.

Laboratorul HELLA de la Iași face parte din programul companiei de responsabilitate socială în domeniul educației. 

În Romania, FORVIA HELLA continuă să contribuie la modernizarea condițiilor de studiu, în universități din Timișoara, Craiova, Oradea și Iași. În total, 12 spații de studii au fost renovate și dotate cu echipamente în cadrul acestui program. 

Aproape 3000 de studenți beneficiază, la ora actuală, de săli de studii reabilitate de FORVIA HELLA.

Despre FORVIA HELLA Technical Center Iași

Centrul tehnic de la Iași este al cincilea centru de proiectare și dezvoltare al companiei în România, inaugurat în 2023. Echipa din Iași beneficiază de experiența colegilor din rețeaua globală, care, în ultimii 15 ani, au lucrat la toate cele șase generații de radar de până acum. Specialiștii din FORVIA HELLA Technical Center Iași dezvoltă “corner radar”, cu frecvența 77GHz, o componentă cheiepentru domeniul conducerii autonome.  

În centrul din Iași lucrează profesioniști și tineri specialiști în domenii ca system engineering, programare software și testare (de sistem și software). 

Despre FORVIA HELLA România

FORVIA HELLA este prezentă în România din 2005. Are cinci centre de proiectare și dezvoltare, un centru administrativ și trei unități de producție în Timișoara, Arad, Lugoj, Craiova, Oradea și Iași. FORVIA HELLA are în România peste 5000 de angajați și dezvoltă tehnologii inovatoare, contribuind la creșterea a trei tendințe majore din industrie: electrificarea și managementul energiei, conducerea autonomă în siguranță, precum și experiența unui habitaclu digitalizat și sustenabil. 

Distribuie și tu:

START Nominalizări PIN AWARDS 2024!

Industria regională de TECH se pregătește să celebreze o nouă serie de recunoașteri prin Gala PIN AWARDS 2024, care va avea loc joi, 23 mai

RECOMANDATE

Articole similare

George_SmartEU

BCR extinde serviciile pentru antreprenori din George și lansează George SmartEU, o funcționalitate care facilitează accesul la informații despre programele de finanțare din fonduri europene sau naționale

București, 18 aprilie 2024. Banca Comercială Română anunță o nouă extindere a ecosistemului digital George prin lansarea George SmartEU, funcționalitate care facilitează accesul antreprenorilor la informații complete despre programele de finanțare din fonduri europene sau naționale.

PIN magazine - IT și Pisica lui Schrodinger

Industria IT și pisica lui Schrödinger

În 2024, dacă întrebi 100 de manageri IT cum va arăta piața și tendințele din industrie, vei primi tot atâtea răspunsuri paradoxale precum „pisica lui Schrödinger” – unii vor spune că piața dă semne de revenire, alții vor spune că se fac încă disponibilizări și că există presiuni din partea clienților privitoare la proiectele în derulare. Cu alte cuvinte, din perspectiva unora, în 2024 industria IT își va reveni, ne vom întoarce la birou (mai mult sau mai puțin forțați) încurajați de faptul că se reiau angajările și se deschid proiecte noi.