C

Coopetition sau competition? Cum vreți să se miște angajații voștri? Despre asta e vorba în Birouri Vii

Cucu – bau! E primul joc pe care mama îl joacă în fața bebelușului pentru a-i antrena autonomia și a depăși frică de abandon. Lupta cu fricile, învățarea, exercițiul asumării succesului ne însoțesc apoi în fiecare etapă a vieții.

Proiectul „Birouri Vii” s-a născut din necesitatea de a migra de la fotografii sta-tice spre prezentarea vieții din birourile amenajate. De aceea vrem să vorbim de-spre „Birouri Vii”, despre oamenii reali din companii și nu despre metri pătrați, spații de relaxare și numărul sălilor de conferințe.
Brandul de angajator este foarte impor-tant, dar este un indicator măsurabil, un obiectiv de setat în ședințe, de aceea noi preferăm în materialele video pe care le propunem să vorbim despre strategia și politică de recrutare, mediul de lucru, echipe de profesioniști, planuri de vi-itor și sigur, despre arhitectură.
Vrem să aflăm cum folosesc oamenii aceste birouri și spații conexe, cu ce mijloc de transport ajung angajații la acele birouri, cum au ajuns să lucreze în această companie și ce îi face să meargă mai de-parte.
Cercetările neuropsihologiei și cele ale pedagogiei sporturilor de performanță au demonstrat că performerii depășesc mult mai ușor recordurile, limitele maxime se tate deja, în stare de relaxare, o relaxare care nu elimina concentrarea ci încrân-cenarea, stresul și presiunea. Să ne gândim cu ce relaxare se apropia de start Usain Bolt de fiecare dată !
Industria în care companiile au înțeles că performanță se atinge mai ușor și mai des în stare de relaxare este cea IT&O, care studiază și își propune să se plieze pe nevoile generațiilor Y și Mil-lenials constant și continuu. Mai mult, îmbină și armonizează politicile de re-crutare și retenție pentru a optimiza mediul de lucru pentru generații diferite. Platforma este dedicată acestei industrii, în exclusivitate, momentan.
Coopetition vs competition. Este switch-ul pe care managementul strategic îl propune din ce în ce mai argumentat în ultima perioada. Cele mai efervescente comunități, 23 în regiunea noastră, relațiile strânse, pe proiecte vizibile, cu ONG-urile și primele clustere sunt o dovadă că atenția cade semnificativ pe coopetition, ceea ce ne creează un min-unat context de învățare nou, tuturor, fie că suntem sau nu încă în „Birouri Vii”.

CategoriesNumarul 1