Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/r104445pinm/public_html/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 36
CargoPlanning: platforma pentru transportatori a ajuns la comenzi de 7 milioane de euro - PIN Magazine

Publicația industriei regionale de IT & outsourcing

CargoPlanning: platforma pentru transportatori a ajuns la comenzi de 7 milioane de euro

Startup-ul ieșean CargoPlanning, platforma care optimizează procesul de planificare a transportului de marfă, deschide un punct de lucru în București, la doi ani de la lansare.
CargoPlanning este o platformă online, colaborativă, care sprjina companiile care produc sau comercializează marfă în procesul de achiziție și planificarea a transporturilor, împreună cu expeditorii.
Instrumentul oferă transparență și control în timp real a unei operațiuni de transport, de la crearea cererii până la căutarea și stabilirea furnizorului de transport și confirmarea că marfă a ajuns la destinație.
Branduri românești printre cei mai mari clienți ai platformei CargoPlanning
Platforma este dezvoltată de o companie de IT din Iași, Nima Software, iar în luna septembrie compania a fost selectată în cadrul programului de incubare Startarium Inc. inițiat de Impact Hub București, ca urmare a unei competiții la care au luat parte aproximativ 150 de alte afaceri.
Planurile de dezvoltare în cadrul acestui program vizează dublarea numărului de clienți și internaționalizarea business-ului, până în toamna anului viitor.
O data cu această etapă, o parte din echipă CargoPlanning s-a relocat în București, unde compania a deschis și un punct de lucru, prin care vor fi mai aproape de clienții și potențialii parteneri din zonă, dar și de locațiile din Europa vizate pentru extinderea afacerii.
„Începem al treilea an cu un obiectiv clar: să facem din CargoPlanning prima platformă de transport din România și printre primele opțiuni pentru companiile din Europa.
Motivația și energia noastră este alimentată și de încrederea pe care ne-o acordă partenerii noștri, iar printre companiile care tocmai s-au alăturat nouă se număra Valvis Holding, deținătoarea mărcii de apa Aqua Carpatica, și cel mai mare producător de pavaje din țara, ELIS Pavaje”. a declarat Valerica Motoc, Sales & Operations Manager în cadrul CargoPlanning.
Pe lângă acestea, Vrancart Adjud, Delaco România și Auchan România utilizează în prezent aplicația, dar și cei mai importanți furnizori de servicii de transport din România.
De la lansarea în 2015, s-au înregistrat aproximativ 3700 de utilizatori, cu transporturi în valoare de peste 7 milioane de euro și 1 milion de tone de mărfuri/ bunuri tranzacționate prin intermediul platformei.

În cadrul platformei, un utilizator care produce sau comercializează mărfuri caută soluții de transport și planifică, împreună cu furnizorul, acest proces. În majoritatea cazurilor, aceste operațiuni se fac la telefon, prin email și se centralizează într-un excel sau agendă.
Aplicația optimizează aceste procese și oferă timp utilizatorilor pentru a se focusa pe alte segmente ale business-ului, creșterea calității livrărilor sau scăderea costurilor de transport și a timpului dedicat livrărilor.
CargoPlanning este un instrument necesar fabricilor și retailerilor (companii cu minim 10 transporturi zilnic), companiilor care administrează depozite și își doresc să dețină un control în timp real al camioanelor care încarcă și descărcă marfă și entităților care oferă servicii de transport.
Parteneriate strategice și dezvoltare internațională pentru 2018
Din punct de vedere strategic, până la finalul anului, compania estimează o creștere de 20% a tranzacțiilor de transport care se vor încheia în platformă.
Pentru anul 2018, echipă CargoPlanning își propune să stabilească parteneriate strategice cu organizații și consultanți în transport și logistică, parteneri cu care să accelereze creșterea pe piață din România și lansarea pe cea europeană.
„Acum ne concentrăm pe atragerea unor companii din România, cu peste 50 milioane EUR cifră de afaceri, cu care suntem în discuții avansate, companii de top din domeniul construcțiilor, automotive și producători de electrocasnice. Suntem interesați să luăm legătură cu afaceri conexe alături de care cu care să oferim o soluție completă potențialilor noștri clienți și alături de care să inovam în piață de digital logistics”, spune Valerica Motoc, Sales & Operations Manager.

Distribuie și tu:

Norii negri și zorii trandafirii

Citește articolul scris de Varujan Pambuccian pentru PIN magazine despre Impactul Inteligenței Artificiale asupra programatorilor și a societății digitale.

RECOMANDATE

Articole similare

Ghid-practic-de-adecvare-la-o-lume-nebună-pinmagazine

Ghid practic de adecvare la o lume nebună

Nu ești destul de bun. Nici n-ai să fii vreodată. Mereu e cineva într-o poziție superioară, plătit mai bine, cu skill-uri la care doar visezi. Tu de ce nu ești ca ei? Gândul te macină. A apărut deja o nouă tehnologie, alte tool-uri. Nu le știi? Poate deja ai devenit nerelevant. Managerii, colegii văd și te evaluează. Mereu e cineva care face asta. Și cel mai dur evaluator ești chiar tu. Poate nu ții pasul, poate te faci de râs. Oare nu cumva și ce ai obținut până acum e fără merite? Senzația imposturii e o piatră grea.

Invest-in-Moonicorns-pinmagazine

Growceanu organizează “Invest in Moonicorns”, pentru investitorii business angel în Europa Centrală și de Est

Platforma de business angels Growceanu organizează în 27-28 octombrie „Invest in Moonicorns – The Art of Angel Investment”, un eveniment care vizează să devină cel mai important loc de întâlnire pentru investitorii business angel în Europa Centrală și de Est. Evenimentul va avea loc la Timișoara, la centrul Faber și se adresează investitorilor de tip business angel, precum și persoanelor cu venituri foarte mari sau avere de peste un milion de dolari.

DRUID, pinmagazine

DRUID atrage 30 de milioane de dolari ca parte a rundei de finanțare Seria B pentru a îmbunătăți productivitatea organizațiilor prin aplicații conversaționale și inteligență artificială generativă

 DRUID, lider global în tehnologie de inteligență artificială conversațională, a anunțat astăzi atragerea rundei de finanțare Seria B de 30 de milioane de dolari condusă de TQ Ventures, cu participarea a noi investitori Smedvig Capital, Endeavour și Verve Ventures și a investitorilor existenți GapMinder, Hoxton Ventures și Karma Ventures.