C

Creierele mai vin și dinspre Vest spre Est

Nouă cursanți olandezi au sosit la Iași, să se pregătească la School of CENTRIC
 
O schimbare majoră
Programele School of Centric vin cu o mare noutate: vor include cursanți internaționali ce vor fi pregătiți la Iași să devină dezvoltatori .NET full-stack, într-un singur an. Atunci când vă gândiți la România, este posibil să nu vă gândiți la companii de dezvoltare software de nivel mondial, testeri și dezvoltatori extrem de talentați sau profesionoști inovatori. O mare parte din știri sunt despre oameni care părăsesc țara pentru Europa de Vest sau alte părți ale lumii.
De aceea, nu este o surpriză că într-un articol recent al reputatului jurnalist Stephen McGrath, el a declarat că România se confruntă în prezent cu un exod al creierelor.
Totuși, lucrurile se întâmplă puțin diferit când vine vorba despre Centric.
Cei mai buni și mai inteligenți?
În general, este logic că atunci când oamenii se gândesc la o pregătire excelentă, se gândesc la anumite țări. Să luăm, de exemplu, lista celor mai inovatoare țări din lume: Elveția, Suedia, Olanda, SUA, Marea Britanie și Danemarca. Lista este similară atunci când te uiți la țările care se află în topul capitalului uman: Finlanda, Norvegia, Elveția, Danemarca și Olanda.
Deci, da, Stephen McGrath are probabil dreptate și există și alte țări care își pun mai bine în valoare oamenii pricepuți și inovativi. Dar asta nu înseamnă că lucrurile nu se pot schimba și nu se schimbă deja.
Viitorul trainingului
Centric a lansat în 2016 programul intern School of Centric, unde experții noștri pregătesc alți colegi (mai noi sau care sunt specializați în alte domenii) pentru unele dintre cele mai căutate și mai noi abilități și discipline tehnice.
În acest an avem ocazia să găzduim un grup de nouă colegi interni din Olanda, de vârste și pregătiri diferite, care au sosit în România pentru a începe o nouă provocare: primii pași spre cariera de dezvoltator .NET. Din octombrie, grupul de cursanți .NET a început cursurile de formare predate de angajații Centric, iar în noiembrie au fost deja integrați în echipele existente pentru astfel încât să poată să pună în practică abilitățile pentru un dezvoltator .NET de succes.

Sunt foarte entuziasmat de stagiu și este o aventură interesantă și frumoasă de a învăța într-o altă țară ca programator începător. Cred că un stagiu în străinătate este „extra” educațional pentru că ai ocazia să construiești cu ușurință noi rutine; poți să te concentrezi cu adevărat 100% asupra materialelor de studiu și a lucrărilor.

Meinris van den Bos, intern din Olanda

Suntem foarte mândri că avem posibilitatea să împărtășim cu colegii cursanți olandezi tot ceea ce colegii noștri, Centric România, Iași și România, în general, au de oferit.
După un an, când stagiul lor se va termina, sperăm că vom fi învățat multe unii de la ceilalți, după ce colegii olandezi vor avea deja un început bun în cariera lor IT.

CategoriesNumarul 7

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.