Publicația industriei TECH regionale

Apollo Technologies pune Iașul pe harta AI în sănătate

Apollo Technologies - PIN magazine

Cu rădăcini adânci în inovația tehnologică și o echipă dedicată, Apollo Technologies a deschis în 2022 un drum nou în domeniul inteligenței artificiale aplicate în sănătate în România. Fondată în primăvara anului trecut, compania a reușit să atragă atenția atât a comunității medicale, cât și a investitorilor, devenind rapid un punct de referință în dezvoltarea de chatboți medicali avansați.

Diabeta: revoluționând managementul diabetului

Primul produs lansat de Apollo Technologies, Diabeta, s-a dovedit a fi un succes instantaneu în comunitatea medicală. Acest chatbot profesional medical, adresat medicilor diabetologi, oferă informații complexe și validate de experți într-un mod accesibil și eficient. Validarea sa de către mari companii farmaceutice globale confirmă calitatea și utilitatea produsului.

Mihaela Onofrei, co-fondator și CEO Apollo Technologies, rezumă  începutul: „Am pornit la drum în primăvara anului 2022 cu dorința de a oferi comunității medicale primul chatbot profesional românesc. A fost un adevărat maraton să prezentăm chatbotul, Diabeta, la congresul național de diabet din septembrie 2022, după numai șase luni de dezvoltare. Am avut o șansă extraordinară să întâlnim oameni deosebiți în domeniul medical, care ne-au ajutat să înțelegem patologii complexe, cum este diabetul. Și am întâlnit și oameni de tehnologie, cu experiență de management, cu care ne-am sfătuit. Și, desigur, am găsit investitori vizionari, care au înțeles oportunitatea domeniului”.

Coordonatorul medical al Diabeta, Conf. Dr. Anca Pantea Stoian, declară că: „Diabeta s-a născut dintr-o necesitate, a fost un vis care a devenit realitate. Ideea acestei aplicații s-a născut din necesitatea de a simplifica munca pe care medicii o fac zi de zi cu pacienții din cabinet în ceea ce privește prescripția medicală. Aplicația nu își dorește să ajute medicul să pună un diagnostic sau să-i dea tratamentul explicit, acesta este dat de medic în mod personalizat, iar aplicația te ajută să nu greșești”.

Apollo atrage experți în acționariat și management

Începând cu luna martie 2023, Gabriel Pavel, cu o experiență vastă în dezvoltarea de business în tehnologiile de vârf acumulată în poziții de management în companii precum Novensys, RBC, Microsoft și Fujitsu, s-a alăturat echipei Apollo Technologies în calitate de asociat și membru în board. Pavel, care a urmărit evoluția Apollo Technologies de la lansarea primului chatbot profesional medical, Diabeta, spunea: „Sunt un entuziast al utilizării inteligenței artificiale în business și am apreciat modul în care o echipă mică a reușit să pună pe piața românească un produs complex, profesional și validat de experți. Faptul că Diabeta a atras imediat interesul marilor companii din domeniul farma spune tot ce trebuie despre nivelul produsului dezvoltat de Apollo Technologies.”

Pharmachat: Sursa Esențială pentru Profesioniștii din Sănătate

Capitalizând experiența acumulată la dezvoltarea Diabeta, Apollo a lansat, la câteva luni după Diabeta,  Pharmachat. Pharmachat este un chatbot medical profesional care oferă acces rapid la informații precise și actualizate despre medicamente. Cu o bază de date impresionantă ce conține peste 8.500 de documente oficiale și 1.7 milioane de interacțiuni medicamentoase, Pharmachat este deja o resursă esențială pentru medici și farmaciști.

Mihaela Onofrei, fondatoarea și CEO-ul Apollo Technologies, subliniază importanța Pharmachat într-o lume medicală în continuă evoluție. „În practica medicală și farmaceutică, fiecare caz poate fi unic și necesită răspunsuri specifice. Am dezvoltat Pharmachat să ofere posibilitatea de a formula o varietate nelimitată de întrebări pentru a obține informații precise și relevante. Indiferent dacă se caută detalii despre doze, contraindicații sau interacțiuni medicamentoase, Pharmachat știe să răspundă.”

Valentin Gorbănescu, Country Manager la Alphega, a declarat: „Sunt impresionat de eficiența și valoarea adăugată pe care Pharmachat o aduce în activitatea celor care lucrează zilnic cu informații despre medicamente. Echipa de farmaciști Alphega care a testat Pharmachat a fost foarte mulțumită de funcționalitățile și de răspunsurile extrem de rapide oferite de aplicație. Pharmachat este deja un instrument indispensabil pentru a obține informații oficiale și actualizate despre medicamentele autorizate în România. Sunt convins că Pharmachat va deveni foarte repede un partener digital nelipsit pentru oricine lucrează în domeniul farmaceutic.”

În 2024 Apollo vrea internaționalizare și atragere de capital

Planurile Apollo Technologies pentru 2024 sunt clare, spune Mihaela Onofrei: „Avem obiective clare, unele sunt de dezvoltare tehnologică, altele sunt de marketing, parteneriate și vânzări. Legat de tehnologie, suntem în discuții cu marii furnizori globali de tehnologie, pentru integrări și acces la ultimele inovații existente în domeniul AI, unde lucrurile se mișcă cu viteză foarte mare.  La marketing și vânzări, ultimele luni ne-au adus foarte multe solicitări de la diverși jucători din sănătate care doresc personalizări sau integrări. Evident, le analizăm și ne vom orienta către parteneriatele care ne vor ajuta să oferim acces la chatboții medicali cât mai multor persoane. Anul 2023 ne-a adus și primul proiect internațional, un chatbot în domeniul chirurgiei oncologice. De aceea, în 2024 vom acorda mai multe resurse pentru proiecte internaționale, pentru că avem deja expertiză pe care o putem scala oriunde în lume. Tot 2024 va aduce și o nouă rundă de atragere de capital, la care lucrăm deja. „

Apollo pune Iașul pe harta AI din România

Cu sediul în Iași și cu o echipă programatori de top, Apollo AI Technologies a pus deja Iașul pe harta AI din România prin chatboții săi,  Diabeta și Pharmachat. Companiile mari, globale, din domeniul medical, cu care Apollo colaborează deja (Novo Nordisk, Boehringer Ingelheim, Alphega Farmacie sau Medtronic) arată că Apollo a reușit, într-un timp foarte scurt, să demonstreze că știe să construiască soluții inovatoare și eficiente în domeniul medical folosind tehnologii AI de ultimă generație. Apollo Technologies, spune Mihaela Onofrei, aduce revoluția inteligenței artificiale în sănătate și joacă deja un rol în modernizarea modului în care informațiile medicale corecte, ajung la cei care au nevoie de ele.

Distribuie și tu:

START Nominalizări PIN AWARDS 2024!

Industria regională de TECH se pregătește să celebreze o nouă serie de recunoașteri prin Gala PIN AWARDS 2024, care va avea loc joi, 23 mai

RECOMANDATE

Articole similare

George_SmartEU

BCR extinde serviciile pentru antreprenori din George și lansează George SmartEU, o funcționalitate care facilitează accesul la informații despre programele de finanțare din fonduri europene sau naționale

București, 18 aprilie 2024. Banca Comercială Română anunță o nouă extindere a ecosistemului digital George prin lansarea George SmartEU, funcționalitate care facilitează accesul antreprenorilor la informații complete despre programele de finanțare din fonduri europene sau naționale.

FORVIA - Hella - TUIASI

FORVIA HELLA România modernizează un laborator de studiu pentru studenți în Iași 

Furnizorul automotive internațional FORVIA HELLA continuă să sprijine educația în universitățile partenere din România, în orașele în care își desfășoară activitatea. La mai bine de un an de la inaugurarea centrului tehnic de la Iași, compania a finalizat un laborator, spațiu de studiu pentru studenții Facultății de Electronică, Telecomunicații și Tehnologia Informației din cadrul Universității Tehnice ”Gheorghe Asachi” Iași.

PIN magazine - IT și Pisica lui Schrodinger

Industria IT și pisica lui Schrödinger

În 2024, dacă întrebi 100 de manageri IT cum va arăta piața și tendințele din industrie, vei primi tot atâtea răspunsuri paradoxale precum „pisica lui Schrödinger” – unii vor spune că piața dă semne de revenire, alții vor spune că se fac încă disponibilizări și că există presiuni din partea clienților privitoare la proiectele în derulare. Cu alte cuvinte, din perspectiva unora, în 2024 industria IT își va reveni, ne vom întoarce la birou (mai mult sau mai puțin forțați) încurajați de faptul că se reiau angajările și se deschid proiecte noi.