Publicația industriei TECH regionale

Apollo Technologies pune Iașul pe harta AI în sănătate

Apollo Technologies - PIN magazine

Cu rădăcini adânci în inovația tehnologică și o echipă dedicată, Apollo Technologies a deschis în 2022 un drum nou în domeniul inteligenței artificiale aplicate în sănătate în România. Fondată în primăvara anului trecut, compania a reușit să atragă atenția atât a comunității medicale, cât și a investitorilor, devenind rapid un punct de referință în dezvoltarea de chatboți medicali avansați.

Diabeta: revoluționând managementul diabetului

Primul produs lansat de Apollo Technologies, Diabeta, s-a dovedit a fi un succes instantaneu în comunitatea medicală. Acest chatbot profesional medical, adresat medicilor diabetologi, oferă informații complexe și validate de experți într-un mod accesibil și eficient. Validarea sa de către mari companii farmaceutice globale confirmă calitatea și utilitatea produsului.

Mihaela Onofrei, co-fondator și CEO Apollo Technologies, rezumă  începutul: „Am pornit la drum în primăvara anului 2022 cu dorința de a oferi comunității medicale primul chatbot profesional românesc. A fost un adevărat maraton să prezentăm chatbotul, Diabeta, la congresul național de diabet din septembrie 2022, după numai șase luni de dezvoltare. Am avut o șansă extraordinară să întâlnim oameni deosebiți în domeniul medical, care ne-au ajutat să înțelegem patologii complexe, cum este diabetul. Și am întâlnit și oameni de tehnologie, cu experiență de management, cu care ne-am sfătuit. Și, desigur, am găsit investitori vizionari, care au înțeles oportunitatea domeniului”.

Coordonatorul medical al Diabeta, Conf. Dr. Anca Pantea Stoian, declară că: „Diabeta s-a născut dintr-o necesitate, a fost un vis care a devenit realitate. Ideea acestei aplicații s-a născut din necesitatea de a simplifica munca pe care medicii o fac zi de zi cu pacienții din cabinet în ceea ce privește prescripția medicală. Aplicația nu își dorește să ajute medicul să pună un diagnostic sau să-i dea tratamentul explicit, acesta este dat de medic în mod personalizat, iar aplicația te ajută să nu greșești”.

Apollo atrage experți în acționariat și management

Începând cu luna martie 2023, Gabriel Pavel, cu o experiență vastă în dezvoltarea de business în tehnologiile de vârf acumulată în poziții de management în companii precum Novensys, RBC, Microsoft și Fujitsu, s-a alăturat echipei Apollo Technologies în calitate de asociat și membru în board. Pavel, care a urmărit evoluția Apollo Technologies de la lansarea primului chatbot profesional medical, Diabeta, spunea: „Sunt un entuziast al utilizării inteligenței artificiale în business și am apreciat modul în care o echipă mică a reușit să pună pe piața românească un produs complex, profesional și validat de experți. Faptul că Diabeta a atras imediat interesul marilor companii din domeniul farma spune tot ce trebuie despre nivelul produsului dezvoltat de Apollo Technologies.”

Pharmachat: Sursa Esențială pentru Profesioniștii din Sănătate

Capitalizând experiența acumulată la dezvoltarea Diabeta, Apollo a lansat, la câteva luni după Diabeta,  Pharmachat. Pharmachat este un chatbot medical profesional care oferă acces rapid la informații precise și actualizate despre medicamente. Cu o bază de date impresionantă ce conține peste 8.500 de documente oficiale și 1.7 milioane de interacțiuni medicamentoase, Pharmachat este deja o resursă esențială pentru medici și farmaciști.

Mihaela Onofrei, fondatoarea și CEO-ul Apollo Technologies, subliniază importanța Pharmachat într-o lume medicală în continuă evoluție. „În practica medicală și farmaceutică, fiecare caz poate fi unic și necesită răspunsuri specifice. Am dezvoltat Pharmachat să ofere posibilitatea de a formula o varietate nelimitată de întrebări pentru a obține informații precise și relevante. Indiferent dacă se caută detalii despre doze, contraindicații sau interacțiuni medicamentoase, Pharmachat știe să răspundă.”

Valentin Gorbănescu, Country Manager la Alphega, a declarat: „Sunt impresionat de eficiența și valoarea adăugată pe care Pharmachat o aduce în activitatea celor care lucrează zilnic cu informații despre medicamente. Echipa de farmaciști Alphega care a testat Pharmachat a fost foarte mulțumită de funcționalitățile și de răspunsurile extrem de rapide oferite de aplicație. Pharmachat este deja un instrument indispensabil pentru a obține informații oficiale și actualizate despre medicamentele autorizate în România. Sunt convins că Pharmachat va deveni foarte repede un partener digital nelipsit pentru oricine lucrează în domeniul farmaceutic.”

În 2024 Apollo vrea internaționalizare și atragere de capital

Planurile Apollo Technologies pentru 2024 sunt clare, spune Mihaela Onofrei: „Avem obiective clare, unele sunt de dezvoltare tehnologică, altele sunt de marketing, parteneriate și vânzări. Legat de tehnologie, suntem în discuții cu marii furnizori globali de tehnologie, pentru integrări și acces la ultimele inovații existente în domeniul AI, unde lucrurile se mișcă cu viteză foarte mare.  La marketing și vânzări, ultimele luni ne-au adus foarte multe solicitări de la diverși jucători din sănătate care doresc personalizări sau integrări. Evident, le analizăm și ne vom orienta către parteneriatele care ne vor ajuta să oferim acces la chatboții medicali cât mai multor persoane. Anul 2023 ne-a adus și primul proiect internațional, un chatbot în domeniul chirurgiei oncologice. De aceea, în 2024 vom acorda mai multe resurse pentru proiecte internaționale, pentru că avem deja expertiză pe care o putem scala oriunde în lume. Tot 2024 va aduce și o nouă rundă de atragere de capital, la care lucrăm deja. „

Apollo pune Iașul pe harta AI din România

Cu sediul în Iași și cu o echipă programatori de top, Apollo AI Technologies a pus deja Iașul pe harta AI din România prin chatboții săi,  Diabeta și Pharmachat. Companiile mari, globale, din domeniul medical, cu care Apollo colaborează deja (Novo Nordisk, Boehringer Ingelheim, Alphega Farmacie sau Medtronic) arată că Apollo a reușit, într-un timp foarte scurt, să demonstreze că știe să construiască soluții inovatoare și eficiente în domeniul medical folosind tehnologii AI de ultimă generație. Apollo Technologies, spune Mihaela Onofrei, aduce revoluția inteligenței artificiale în sănătate și joacă deja un rol în modernizarea modului în care informațiile medicale corecte, ajung la cei care au nevoie de ele.

Distribuie și tu:

Piața muncii dă semne optimiste în 2024: angajările continuă

Noul an aduce vești bune pentru cei aflați în căutarea unui loc de muncă. Angajatorii au început deja procesul de recrutare și urmăresc să găsească, într-un timp cât mai scurt, candidați potriviți. Ca de fiecare dată, Târgul de Cariere susține piața muncii și aduce împreună, și în această primăvară, candidații și angajatorii.

CEE Startup Landscape: Why Moldova Should Be on Your Watch List

Quietly emerging as a hub for startups and investors, Moldova, a small Eastern European nation, with a population of 2.45 million and a GDP of $45.02 billion, is increasingly gaining traction in the tech startup ecosystem. Having gained independence from the Soviet Union in 1991, Moldova embarked on a mission to rebuild and prosper.

RECOMANDATE

Articole similare