Publicația industriei TECH regionale

AcTIFF: Prima aplicație cu Inteligență Artificială, realizată de Școala Informală de IT pentru TIFF

Școala Informală de IT (SIIT) a fost alături de TIFF și invitații săi, la ediția din acest an (25 mai – 3 iunie) cu o inovație în regie proprie.
Astfel a luat naștere prima prima aplicație cu AI (Inteligența Artificială) pentru cinefilii TIFF: AcTIFF.
Aplicația web a fost dezvoltată pentru colectarea de feedback după proiecțiile care au rulat la festivalul din acest an. În acest mod, echipa școlii a reușit să ducă un nivel mai departe cronica de film: printr-un simplu selfie, cinefilii au putut împărtăși prietenilor cum au trăit povestea marelui ecran.
O funcție de recunoaștere facială, bazată pe inteligența artificială, se ocupă de scanarea chipului și produce, dincolo de cuvinte, prima cronică de film exclusiv vizuală.
Ediția 2018 a TIFF de la Cluj, cel mai mare eveniment din România dedicat filmului și industriei cinematografice, a atras peste 135.000 de participanți. Pe cel mai mare ecran din România și în cele 13 spații partenere au rulat 227 producții: 178 de lungmetraje și 49 de scurtmetraje culese din toată lumea.
Echipa Școlii Informale de IT, coagulată în jurul proiectului AcTIFF (11 membri), a dat dovadă de foarte multă creativitate în obținerea produsului final, fiind nevoită să surmonteze o serie de neajunsuri logistice, cauzate de timpul mult prea scurt pentru dezvoltare, testare și implementare.
„Cu toate că am început lucrul în urmă cu doar două luni, avem planuri ambițioase pentru ediția următoare. Aceasta vizează dezvoltarea de aplicații native pentru segmentul mobile (Android și iOS), astfel orice feedback pentru versiunea curentă va fi extrem de valoros”, a declarat Daniel Costea, software architect și mentor SIIT, în preambulul lansării aplicației pe ecranele TIFF.
„AcTIFF reinventează modul în care oferim feedback! Suntem mândri de lansarea acestui proiect în exclusivitate pentru festivalierii TIFF. În mod experimental, aplicația va da posibilitatea utilizatorilor să își exprime opinia despre proiecțiile TIFF, utilizând nici mai mult, nici mai puțin decât propria expresie facială. Astfel, va fi suficient să îți scanezi fața pentru a oferi feedback instant filmului care tocmai a rulat”, a explicat pentru cinefili Răzvan Voica, CEO și fondator Școala Informală de IT.
Prezentă în cele mai mari centre IT din România (Cluj-Napoca, București, Iași, Timișoara, Brașov și Craiova), Școala Informală de IT este un brand de Cluj, lider în sectorul educației informale pe segmentul IT, confirmat la nivel național de parteneriatele cu angajatorii de top din industrie și cei peste 2500 de absolvenți.
Oferta școlii constă în programe de inițiere, pregătire și specializare în IT cu mentori practicieni ce au experiență în mari companii IT internaționale și naționale, training, mentorat și coaching în carieră, o programă actualizată constant după cerințele angajatorilor de top, sesiuni de soft-skils susținute de specialiști în HR sau dezvoltare profesională, și pregătire pentru interviul de angajare.
 

Distribuie și tu:

START Nominalizări PIN AWARDS 2024!

Industria regională de TECH se pregătește să celebreze o nouă serie de recunoașteri prin Gala PIN AWARDS 2024, care va avea loc joi, 23 mai

RECOMANDATE

Articole similare

Peste 50 de nominalizări la PIN AWARDS 2024!

Multe companii au nominalizat în echipă. În total, au fost 98 de nominalizări, iar pe lista finală au ajuns 40 de companii, persoane și inițiative înscrise care vor fi publicate pe site-ul galei PIN awards: www.pinawards.ro