Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/r104445pinm/public_html/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 36
AcTIFF: Prima aplicație cu Inteligență Artificială, realizată de Școala Informală de IT pentru TIFF

Publicația industriei regionale de IT & outsourcing

AcTIFF: Prima aplicație cu Inteligență Artificială, realizată de Școala Informală de IT pentru TIFF

Școala Informală de IT (SIIT) a fost alături de TIFF și invitații săi, la ediția din acest an (25 mai – 3 iunie) cu o inovație în regie proprie.
Astfel a luat naștere prima prima aplicație cu AI (Inteligența Artificială) pentru cinefilii TIFF: AcTIFF.
Aplicația web a fost dezvoltată pentru colectarea de feedback după proiecțiile care au rulat la festivalul din acest an. În acest mod, echipa școlii a reușit să ducă un nivel mai departe cronica de film: printr-un simplu selfie, cinefilii au putut împărtăși prietenilor cum au trăit povestea marelui ecran.
O funcție de recunoaștere facială, bazată pe inteligența artificială, se ocupă de scanarea chipului și produce, dincolo de cuvinte, prima cronică de film exclusiv vizuală.
Ediția 2018 a TIFF de la Cluj, cel mai mare eveniment din România dedicat filmului și industriei cinematografice, a atras peste 135.000 de participanți. Pe cel mai mare ecran din România și în cele 13 spații partenere au rulat 227 producții: 178 de lungmetraje și 49 de scurtmetraje culese din toată lumea.
Echipa Școlii Informale de IT, coagulată în jurul proiectului AcTIFF (11 membri), a dat dovadă de foarte multă creativitate în obținerea produsului final, fiind nevoită să surmonteze o serie de neajunsuri logistice, cauzate de timpul mult prea scurt pentru dezvoltare, testare și implementare.
„Cu toate că am început lucrul în urmă cu doar două luni, avem planuri ambițioase pentru ediția următoare. Aceasta vizează dezvoltarea de aplicații native pentru segmentul mobile (Android și iOS), astfel orice feedback pentru versiunea curentă va fi extrem de valoros”, a declarat Daniel Costea, software architect și mentor SIIT, în preambulul lansării aplicației pe ecranele TIFF.
„AcTIFF reinventează modul în care oferim feedback! Suntem mândri de lansarea acestui proiect în exclusivitate pentru festivalierii TIFF. În mod experimental, aplicația va da posibilitatea utilizatorilor să își exprime opinia despre proiecțiile TIFF, utilizând nici mai mult, nici mai puțin decât propria expresie facială. Astfel, va fi suficient să îți scanezi fața pentru a oferi feedback instant filmului care tocmai a rulat”, a explicat pentru cinefili Răzvan Voica, CEO și fondator Școala Informală de IT.
Prezentă în cele mai mari centre IT din România (Cluj-Napoca, București, Iași, Timișoara, Brașov și Craiova), Școala Informală de IT este un brand de Cluj, lider în sectorul educației informale pe segmentul IT, confirmat la nivel național de parteneriatele cu angajatorii de top din industrie și cei peste 2500 de absolvenți.
Oferta școlii constă în programe de inițiere, pregătire și specializare în IT cu mentori practicieni ce au experiență în mari companii IT internaționale și naționale, training, mentorat și coaching în carieră, o programă actualizată constant după cerințele angajatorilor de top, sesiuni de soft-skils susținute de specialiști în HR sau dezvoltare profesională, și pregătire pentru interviul de angajare.
 

Distribuie și tu:

Norii negri și zorii trandafirii

Citește articolul scris de Varujan Pambuccian pentru PIN magazine despre Impactul Inteligenței Artificiale asupra programatorilor și a societății digitale.

RECOMANDATE

Articole similare

Creativitate la locul de munca, pinmagazine

Modele actuale de management nu stimulează creativitatea la locul de muncă

Managerilor le place să vorbească despre a avea echipe creative, oameni creativi sau idei creative – dar cea mai mare parte din discursurile astea sunt goale de conținut. Așa cum confundăm „strategia” (care este o viziune pe termen lung) cu „operațiunile” (care este execuția de zi cu zi a strategiei), la fel confundăm adesea „asta a fost creativ!” cu „acesta este ceva care a făcut niște bani pentru noi, probabil dintr-un accident fericit.” 

Dragos Panainte, pinmagazine

2024 – Pledoarie pentru Reconectare

Iată-ne ajunși (și) la final de 2023. Un an provocator pentru culturile organizaționale – burnout, great resignation, quiet quitting & mental health – au fost