Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/r104445pinm/public_html/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 36
Acceleratorul BCR-InnovX: Start-up-urile din tehnologie au nevoie de mai mult sprijin ca niciodată - PIN Magazine

Publicația industriei regionale de IT & outsourcing

Acceleratorul BCR-InnovX: Start-up-urile din tehnologie au nevoie de mai mult sprijin ca niciodată

Acceleratorul BCR-InnovX, la care au participat anul trecut 25 de start-up-uri din tehnologie, are în plan extinderea numărului total de companii accelerate, a adăugat în 2020 programe de incubare în București, Iași și Cluj, și vine cu mai multe beneficii pentru antreprenori.
 
Ce se va întâmpla cu InnovX?
Însă ce se va întâmpla cu acceleratorul în contextul „lebedei negre“ creată de epidemia coronavirusului? Extinderea epidemiei a impactat deja piețele internaționale, care au scăzut la niveluri similare cu cele din 1929 (Marea Criză), numeroase domenii au fost afectate puternic, consumul a trecut pe un trend descendent, iar estimările de revenire a economiei globale sunt incerte. În acest context, businessurile din tehnologie, și mai ales cele aflate la început, trebuie sprijinite cât mai mult, pentru că viitorul va fi cel al soluțiilor digitale.
Iar viitorul se întâmplă astăzi.
„Subiectul pandemiei ne îngrijorează pe toți, însă trebuie urmărite cu atenție evoluțiile din domeniul medical și tehnologic. Am atins un nivel al progresului tehnologic foarte ridicat, prin care soluțiile în astfel de situații de criză apar mult mai repede. În cazul coronavirusului sunt deja peste 20 de companii, startup-uri și laboratoare de cercetare universitare care lucrează intens la crearea de vaccinuri. De aceea, acum mai mult ca oricând, este important să continuăm să susținem companiile inovatoare din tehnologie“, spune Ionuț Stanimir, director de marketing BCR și co-fondator al Acceleratorului BCR-InnovX.
 
Două startup-uri din regiunea Moldovei sunt în atenția acceleratorului
Programul este dedicat antreprenorilor de tech care doresc să scaleze businessul la nivel global, să aibă acces la mentori cu experiență, să acceseze fonduri europene, să intre în contact cu potențiali investitori și clienți sau să afle cele mai noi informații legate de cum poți dezvolta un business inovator.
„Anul acesta ne-am extins în Iași și Cluj și am introdus o etapă de incubare de două săptămâni, în care start-up-urile își pot perfecționa planul de business. La Iași avem un parteneriat strategic cu Fab Lab și Școala Informală de IT, care ne ajută să găsim cei mai talentați antreprenori. Cele mai bune startup-uri vor fi selectate pentru un Bootcamp de șase săptămâni la București, în cadrul căruia vor putea să întâlnească potențiali clienți, investitori și parteneri în birourile Mindspace“, explică Stanimir. Antreprenorii din regiunea Moldovei sau putut înscrie în luna februarie pentru prima grupă de incubare, denumită Start-ups, dedicată firmelor cu cifră de afaceri între 100.000 euro și 1 milion de euro, fiind selectate firmele Breed XY (o platformă de gestionare și evaluare a animalelor de rasă) și Exonia (un spin-off de RPA industrial pentru grupul Exonia, producător de ambalaje) care au cele mai mari șanse să ajungă în programul de accelerare BCR-InnovX din București.
 
Vom decide dacă programul va continua exclusiv online sau și fizic în Bootcamp
Programul de incubare și accelerare va continua online, precum și offline în grupe mai mici și în spații sigure, respectând recomandările Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) și ale autorităților.
„Noi avem misiunea să ajutăm start-upurile din tehnologie și vom continua să facem acest lucru și în contextul pandemiei de coronavirus. Fiind un program axat pe noile tehnologii, InnovX era deja pregătit cu toate tool-urile necesare pentru a desfășura toate activitățile programului exclusiv online. În funcție de scenariile cauzate de Coronavirus vom decide dacă programul va continua exclusiv online sau și fizic în Bootcamp. Pentru reluarea activităților în mediul fizic avem pregătite măsuri sanitare suplimentare. Deja am pregătit un plan de măsuri prin care antreprenorii care participă la programele de incubare și accelerare să beneficieze în continuare de sprijinul nostru în condiții de siguranță. Am creat în cadrul acceleratorului un task force condus de Dr. Nicu Iancu, Președintele Asociației I2DS2, fost rector al Academiei Naționale de Informații, și mentor în cadrul programului InnovX“, spune Daniel Dumitrescu, CEO InnovX.
 
Programul de accelerare BCRInnovX 2020, în noul context global:

 1.  Acceleratorul Programul BCR-InnovX are trei categorii principale, atât pentru etapele de incubare, cât și pentru accelerare: Start-ups (cifra de afaceri sau finanțare atrasă de 100.000 euro – 1 mil. euro) Grinders (cifra de afaceri sau finanțare de până la 100.000 euro) Scale-ups (cifra de afaceri sau finanțare de peste 1 milion de euro).
 2.  Cursuri online pe platforma de conținut educational antreprenorial edX.org for Business, create de Massachusetts Institute of Technology și Universitatea Harvard.
 3.  Cursuri și sesiuni de mentorat pe platforma online Mevo, una dintre cele mai bune soluții de live streaming la nivel mondial, care permite sesiuni live și înregistrate.
 4.  Sesiuni de mentorat unu la unu cu experți din diverse industrii. Toți mentorii din programul BCR-InnovX sunt lideri în segmentul lor de activitate.
 5.  Cursuri cu mai puțini participanți și flexibile: în caz de necesitate, BCRInnovX va organiza programul de accelerare cu un număr mediu de cinci antreprenori și doi mentori (niciodată mai mult de 9-10 persoane). Startup-urile vor beneficia de standarde ridicate de educație, respectând recomandările OMS și ale autorităților legate de numărul maximum de persoane și de densitate precum și de un aer corespunzător cu ajutorul purificatorului de aer antibacterial si antiviral de ultima generație.
 6.  Instrumente online și metodologii personalizate de învățare testate la cele mai înalte niveluri, pentru a asigura succesul afacerilor: Live Plan, Blue Ocean Strategy, Strategyzer și DE-Toolbox sunt doar câteva dintre software-urile utilizate de InnovX pentru activitățile de colaborare, care pot fi accesate atât online, cât și la cursuri.
 7.  Accesarea granturilor europene și naționale: În cadrul BCR-InnovX start-up-urile vor aplica numai la granturi și finanțări care pot fi accesate exclusive online, fără a necesita prezența fizică: The EIC Accelerate Program, Fast Track to Innovation (administrate de Agenția Executivă pentru IMM-uri) sau the Proof of Concept Program (Programul Operațional Regional)
 8.  Parteneri din tehnologie care oferă workshop-uri online și offline. Microsoft, UiPath sau Modex sunt doar câțiva dintre partenerii din tehnologie ai programului BCR-InnovX.
 9.  Standuri fizice sau virtuale la conferințele globale de top.  Absolvenții programelor BCR-InnovX vor avea șansa, în funcție de rezultate, să participe la evenimentele globale organizate de Startup Grind în Tbilisi (Georgia), Londra (UK) sau Silicon Valley (SUA) fie cu stand fizic sau utilizând noua soluție de realitate virtuală InnovX Multiverse, lansată în februarie 2020 la Startup Grind Silicon Valley.
 10. Start-up-urile își vor putea testa și valida businessul în cadrul BCR sau în alte corporații mari, pe care ulterior antreprenorii le pot atrage drept clienți.
 11. Antreprenorii vor avea acces la inițiativele și evenimentele organizate sub umbrela Romania Tech Nation, program derulat sub Înaltul Patronaj al Președintelui României.
 12. Workshop-uri restrânse cu experți din diferite domenii: finanțe, drept, proprietate intelectuală, marketing, branding, negocieri sau vânzări.
 13.  Start-up-urile vor putea exersa pitch-ul perfect, în toate formatele: elevator pitch de 60 de secunde, fire pitch de 5 minute sau formatul European Horizon 2020 de 15 minute.
 14. BCR-InnovX are sediul principal Globalworth Campus (București), un complex de birouri care a primit cele mai ridicate niveluri de acreditare pentru clădiri sustenabile – LEED Platinum și Excellent BREEAM Certificate.
 15. Programul de accelerare are loc în spațiul de co-working Mindspace din Globalworth Campus, cu care BCR-InnovX a semnat un program de colaborare pe termen lung. Mindspace este unul dintre cei mai mari creatori de spații dedicate start-up-urilor și asigură servicii la cel mai înalt nivel de curățenie și igienizare, conform recomandărilor Organizației Mondiale a Sănătății (OMS).

 
Urmează o perioadă plină de provocări pentru antreprenori, din care vor ieși mai puternici cei care se vor pregăti mai bine. Pentru aceia care vor să inoveze, să afle sfaturi utile de la lideri din diverse domenii și să învețe leadership, programul BCR-InnovX poate fi soluția ideală.

Distribuie și tu:

Norii negri și zorii trandafirii

Citește articolul scris de Varujan Pambuccian pentru PIN magazine despre Impactul Inteligenței Artificiale asupra programatorilor și a societății digitale.

RECOMANDATE

Articole similare

Ghid-practic-de-adecvare-la-o-lume-nebună-pinmagazine

Ghid practic de adecvare la o lume nebună

Nu ești destul de bun. Nici n-ai să fii vreodată. Mereu e cineva într-o poziție superioară, plătit mai bine, cu skill-uri la care doar visezi. Tu de ce nu ești ca ei? Gândul te macină. A apărut deja o nouă tehnologie, alte tool-uri. Nu le știi? Poate deja ai devenit nerelevant. Managerii, colegii văd și te evaluează. Mereu e cineva care face asta. Și cel mai dur evaluator ești chiar tu. Poate nu ții pasul, poate te faci de râs. Oare nu cumva și ce ai obținut până acum e fără merite? Senzația imposturii e o piatră grea.

Invest-in-Moonicorns-pinmagazine

Growceanu organizează “Invest in Moonicorns”, pentru investitorii business angel în Europa Centrală și de Est

Platforma de business angels Growceanu organizează în 27-28 octombrie „Invest in Moonicorns – The Art of Angel Investment”, un eveniment care vizează să devină cel mai important loc de întâlnire pentru investitorii business angel în Europa Centrală și de Est. Evenimentul va avea loc la Timișoara, la centrul Faber și se adresează investitorilor de tip business angel, precum și persoanelor cu venituri foarte mari sau avere de peste un milion de dolari.

DRUID, pinmagazine

DRUID atrage 30 de milioane de dolari ca parte a rundei de finanțare Seria B pentru a îmbunătăți productivitatea organizațiilor prin aplicații conversaționale și inteligență artificială generativă

 DRUID, lider global în tehnologie de inteligență artificială conversațională, a anunțat astăzi atragerea rundei de finanțare Seria B de 30 de milioane de dolari condusă de TQ Ventures, cu participarea a noi investitori Smedvig Capital, Endeavour și Verve Ventures și a investitorilor existenți GapMinder, Hoxton Ventures și Karma Ventures.