Publicația industriei TECH regionale

𝐓𝐮 câte vieți poți salva printr-o linie de cod? Descoperă la Challenge Accepted CODVIDHACK!

Cum te-ai simți să știi că 𝐢𝐝𝐞𝐞𝐚 𝐭𝐚 îi poate ajuta pe cei care luptă în prima linie cu pandemia COVID-19? Poți tu, printr-o linie de cod (generic vorbind) să schimbi viața oamenilor care astăzi se confruntă cu grele încercări?

Cum ar fi să dăruiești – prin timpul, abilitățile și expertiza ta – șanse reale celor care nu le au? Sunt lucruri despre care poți să vorbești mai puțin, dar pentru care poți să faci mai mult.

Poți mai ales acum, când un maraton de codare se dedică exclusiv dorinței de a limita sau chiar înlătura efectele pandemiei COVID-19 asupra vieții oamenilor. 

Prin Challenge Accepted COVIDHACK 2020, un eveniment organizat de Școala informală de IT, în parteneriat cu Acceleratorul de Business BCR – InnovX & Google Atelierul Digital, tehnologia modernă devine un aliat puternic pentru găsirea soluțiilor reale care schimbă vieți. Anul acesta, provocarea lansată de Școala informală de IT își continuă tradiția prin cea de-a șasea ediție a hackathonului care generează schimbări în societate și care are, de data aceasta, un format 100% online

În 8 – 9 – 10 mai, timp de 3 zile, cu pasiune, perseverență și curaj, se deschid noi perspective de proiecte IT care pot avea un impact real, uriaș, pozitiv în viața oamenilor. Împreună, 20 de echipe formate din 100 de hackeri și 20 de mentori, în doar 48 de ore de codare, vor demonstra că o linie de cod poate face – cu adevărat –  lumea un loc mai bun. Proiectele antrenează 3 obiective: save lives, save the health system, save businesses și adresează adevăratele nevoi ale oamenilor, care au ocazia de a le exprima în contextul informal al maratonului de codare.

Dacă reprezinți o instituție/ o companie/ un ONG, înscrie în competiție problema/nevoia cu care te confrunți în această perioadă, a pandemiei COVID-19.

Dacă ai cunoștințe în programare, testare, analiză de business sau în altă arie a IT-ului, înscrie-te la maratonul de codare, și contribuie la dezvoltarea soluțiilor software.

Dacă ești senior în IT și ai experiență în coordonarea echipelor, înscrie-te ca mentor pentru una din echipele multidisciplinare de la Challenge Accepted.

Școala informală de IT oferă, în mod sistematic, motivația acelui „pot”. Zi de zi, prin cursurile de IT, îi inspiră, îi motivează, îi învăță și îi mentorează pe toți cei care au credința că o pot lua de la capăt într-o nouă industrie. În plus, an de an, găsește rezolvări și dă mai departe perspective noi într-o ștafetă de provocări curajoase, prin Challenge Accepted, un maraton de codare pentru comunitate.

 Pentru că școlile trebuie să ne crească aripi.

Oriunde te-ai afla, timp de 3 zile, în 𝐩𝐞𝐫𝐢𝐨𝐚𝐝𝐚 𝟖-𝟗-𝟏𝟎 𝐦𝐚𝐢: 

TU poți <<printr-o linie de cod>> să salvezi vieți. Mii. Sute de mii. Înscrierile sunt deschise pe https://challenge.scoalainformala.ro, atât pentru instituții, companii și ONG-uri, care vor să adreseze nevoile reale pe care le au în acest moment, cât și pentru mentori și hackeri doritori să dea mai departe din experiența lor în comunitatea în care trăiesc.

Distribuie și tu:

START Nominalizări PIN AWARDS 2024!

Industria regională de TECH se pregătește să celebreze o nouă serie de recunoașteri prin Gala PIN AWARDS 2024, care va avea loc joi, 23 mai

RECOMANDATE

Articole similare

FORVIA - Hella - TUIASI

FORVIA HELLA România modernizează un laborator de studiu pentru studenți în Iași 

Furnizorul automotive internațional FORVIA HELLA continuă să sprijine educația în universitățile partenere din România, în orașele în care își desfășoară activitatea. La mai bine de un an de la inaugurarea centrului tehnic de la Iași, compania a finalizat un laborator, spațiu de studiu pentru studenții Facultății de Electronică, Telecomunicații și Tehnologia Informației din cadrul Universității Tehnice ”Gheorghe Asachi” Iași.

PIN magazine - IT și Pisica lui Schrodinger

Industria IT și pisica lui Schrödinger

În 2024, dacă întrebi 100 de manageri IT cum va arăta piața și tendințele din industrie, vei primi tot atâtea răspunsuri paradoxale precum „pisica lui Schrödinger” – unii vor spune că piața dă semne de revenire, alții vor spune că se fac încă disponibilizări și că există presiuni din partea clienților privitoare la proiectele în derulare. Cu alte cuvinte, din perspectiva unora, în 2024 industria IT își va reveni, ne vom întoarce la birou (mai mult sau mai puțin forțați) încurajați de faptul că se reiau angajările și se deschid proiecte noi.