Publicația industriei TECH regionale

Orange Fab anunță noi colaborări și mai multe domenii de activitate vizate

Orange Fab anunță colaborarea cu 6 noi startup-uri tech și extinde domeniile de activitate pe care le are în vedere, pentru a răspunde mai bine nevoilor de business ale clienților săi.

Lansat în 2017, programul Orange România de accelerare și colaborare cu startup-urile, are în total colaborări cu 16 startup-uri. Aceste colaborări s-au concretizat în 3 direcții – soluții folosite de Orange și de clienții săi în colaborări comerciale sau în proiecte pilot, soluții integrate în portofoliul Orange  și colaborarea în proiecte europene de cercetare și dezvoltare Horizon 2020 alături de Orange.

Aproximativ 300.000 Euro sunt alocați anual pentru parteneriatele cu startup-urile tech și dezvoltarea soluțiilor acestora.

Cele 6 startup-uri nou intrate în programul Orange Fab dezvoltă soluții în domenii precum teritorii inteligente (smart territories), securitate cibernetică sau promovare digitală:

  • Agricloud propune o soluție pentru optimizarea managementului podgoriilor folosind interpretări de date bazate pe tehnici de vizualizare computerizată, comunicații prin satelit și date istorice din experiența de lucru cu podgorii din Franța, SUA și Africa de Sud.
  • Configurators3D dezvoltă tehnologie de randare 3D și oferă soluții și catalog 3D pentru canalele de vânzări din orice domeniu. În plus, propune opțiuni de animare 3D pentru activități de promovare, formarea angajaților sau pentru echipele de service, cu ajutorul obiectelor 3D.
  • Eventya este o platformă ca serviciu care ajută organizațiile publice sau private să-și construiască aplicații mobile și website-uri.
  • Morphl utilizează inteligența artificială pentru a anticipa comportamentul utilizatorilor în folosirea produselor și serviciilor digitale, cu scopul creșterii valorii produsului și a indicatorilor de performanță pentru companii.
  • ProductLead oferă companiilor soluții de perfecționare a strategiilor de social media.
  • Siscale dezvoltă, în parteneriat cu Orange, IntelScale – o soluție de securitate (Threat intelligence)  adresată IMM-urilor și care este ușor scalabilă, bazată pe algoritmi de inteligență artificială, cu capabilități avansate de analiză.

Noile direcții pe care programul Orange Fab le are în vedere sunt rețelele 5G și rețelele viitorului, IoT și obiecte conectate, smart city și mobilitate, fintech, smart retail, media și divertisment, sănătate și mod de viață, oameni și viitorul locurilor de muncă, educație digitală.

„Orange Fab a fost creat cu un scop clar de business, de a veni în întâmpinarea unor nevoi fie din partea clienților, fie a Orange. Acesta este motivul pentru care, la doi ani de la anunțarea primelor startup-uri intrate în program, am simțit nevoia de a extinde direcțiile pe care le avem în vedere. Credem în puterea parteneriatului care poate aduce beneficii de ambele părți. Colaborarea cu startup-urile este pentru noi un element strategic prin care punem la dispoziția clienților noștri tehnologii noi din domenii cheie, unde conectivitatea, fie ea fixă, mobilă sau destinată zonei IoT, este esențială.” a declarat Monica Obogeanu, Startup Programs Manager în cadrul Orange România.

Procesul de selecție pentru programul Orange Fab este deschis pe întreaga perioadă a anului.

Prin Orange Fab, startup-urile primesc acces la cele mai noi tehnologii, susținere pentru dezvoltarea produselor și acces la rețeaua de distribuție Orange și Orange Business Services. Pentru mai multe detalii, accesați http://www.orangefab.ro/.

Distribuie și tu:

RECOMANDATE

Articole similare

7 ani de #FabLab în Iași

Asociatia Fab Lab Iași sărbătorește 7 ani de la deschiderea primului său spațiu de coworking, timp în care a devenit un catalizator al inovației tehnologice,