Publicația industriei TECH regionale

Am dat startul la înscrierile pentru a treia ediție a concursului de inovare românească PatriotFest!

PatriotFest este un concurs de inovare în domeniul securității naționale care pune oamenii în centrul tehnologiei. Inovatorii români își prezintă proiectele sub formă de prototipuri funcționale în domenii importante pentru un viitor extrem de complex și integrat tehnologic, un viitor în care amenințările de securitate ne vizează pe fiecare dintre noi, individ sau organizație.

Experții din comunitatea PatriotFest selectează și premiază ideile cele mai interesante, funcționale și utile ale inovatorilor români din țară și din străinătate. Premianții primesc suport pentru îmbunătățirea proiectelor și au acces la consultările instituțiilor organizatoare cu membrii comunității PatriotFest.

Intră pe patriotfest.ro, înscrie-ți proiectul într-una dintre categoriile de concurs și poți beneficia de întâlniri directe cu experți din domeniul securității naționale pentru a primi recomandări cu privire la inovarea ta. Descrierea proiectelor înscrise în concurs vor putea fi actualizate oricând pe întreaga durată a perioadei disponibile pentru depunere.

Cuvintele cheie pentru primele 3 categorii de concurs sunt: Informație (Agilitatea Cunoașterii), Individ (Optimizarea Performanței Umane) și Amenințare (Siguranța Pericolului). Dacă proiectul tău nu este ușor de încadrat într-una dintre aceste categorii, atunci înscrie-l la categoria „Creativitate pentru securitate”.

Vizita la ITA a fost o oportunitate de cunoaștere și dialog! Organizatorii concursului PatriotFest, membrii Comunității PF, laureați ai edițiilor precedente și participanți la ediția de anul acesta au discutat pe 6 septembrie cu reprezentanți ai Institutului pentru Tehnologii Avansate din cadrul Serviciului Român de Informații. A fost o nouă întâlnire a comunității PatriotFest cu reprezentanții Institutului, iar discuțiile s-au axat pe detalii tehnice și conceptuale, în prezentarea unora dintre inovațiile prezentate la concurs, în ultimii ani, dar și a activității neclasificate a ITA. Reprezentanții instituției i-au îndemnat, de altfel, pe laureații și participanții la concursul din acest an să-și dezvolte inovațiile în continuare. 

Radu Motișan, fondatorul uRadMonitor, o rețea globală de monitorizare a mediului și laureat al PatriotFest 2018, a declarat la finalul întâlnirii că este la fel de entuziasmat ca la început de ideea unei competiții naționale care să evidențieze „potențialul nostru intelectual, creativitatea și talentul”. „Mă bucur foarte mult să văd o inițiativă autohtonă care-i aduce pe oameni aproape și funcționează ca și exemplu pozitiv în societate. Concursul merge mult dincolo de o scenă, mult dincolo de câteva proiecte. Ne arată un drum înspre mai bine și mai ales ne permite să fim mândri, să mergem cât mai departe” a mai adăugat Motișan.

Mai mulți laureați au insistat asupra nevoii de inovare și importanței participării în acest concurs național. Sebastian Cochinescu, fondatorul Supply Blockchain, un start-up care a furnizat servicii de logistică securizată pentru exercițiul NATO „Vigorous Warrior 19” în 2018, a lansat un apel pentru inventatorii și inovatorii români care nu au ales, încă, să participe la concurs. „Este o oportunitate care nu ar trebui ratată,” a arătat Cochinescu.

Institutul pentru Tehnologii Avansate (ITA) din cadrul Serviciului Român de Informații dezvoltă produse sau sisteme speciale necesare îndeplinirii misiunilor de securitate națională.

Distribuie și tu:

START Nominalizări PIN AWARDS 2024!

Industria regională de TECH se pregătește să celebreze o nouă serie de recunoașteri prin Gala PIN AWARDS 2024, care va avea loc joi, 23 mai

RECOMANDATE

Articole similare

George_SmartEU

BCR extinde serviciile pentru antreprenori din George și lansează George SmartEU, o funcționalitate care facilitează accesul la informații despre programele de finanțare din fonduri europene sau naționale

București, 18 aprilie 2024. Banca Comercială Română anunță o nouă extindere a ecosistemului digital George prin lansarea George SmartEU, funcționalitate care facilitează accesul antreprenorilor la informații complete despre programele de finanțare din fonduri europene sau naționale.

FORVIA - Hella - TUIASI

FORVIA HELLA România modernizează un laborator de studiu pentru studenți în Iași 

Furnizorul automotive internațional FORVIA HELLA continuă să sprijine educația în universitățile partenere din România, în orașele în care își desfășoară activitatea. La mai bine de un an de la inaugurarea centrului tehnic de la Iași, compania a finalizat un laborator, spațiu de studiu pentru studenții Facultății de Electronică, Telecomunicații și Tehnologia Informației din cadrul Universității Tehnice ”Gheorghe Asachi” Iași.

PIN magazine - IT și Pisica lui Schrodinger

Industria IT și pisica lui Schrödinger

În 2024, dacă întrebi 100 de manageri IT cum va arăta piața și tendințele din industrie, vei primi tot atâtea răspunsuri paradoxale precum „pisica lui Schrödinger” – unii vor spune că piața dă semne de revenire, alții vor spune că se fac încă disponibilizări și că există presiuni din partea clienților privitoare la proiectele în derulare. Cu alte cuvinte, din perspectiva unora, în 2024 industria IT își va reveni, ne vom întoarce la birou (mai mult sau mai puțin forțați) încurajați de faptul că se reiau angajările și se deschid proiecte noi.