Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/r104445pinm/public_html/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 36
9 liceeni au câștigat competiția națională ARDUINO și vin cu soluții pentru eficientizarea traficului din marile orașe - PIN Magazine

Publicația industriei regionale de IT & outsourcing

9 liceeni au câștigat competiția națională ARDUINO și vin cu soluții pentru eficientizarea traficului din marile orașe

Organizată de ADFABER și sponsorizată de BOSCH, competiția s-a adresat liceenilor pasionați de robotică, încurajându-i să aducă soluții unor problemele reale din societate, în acest caz – generarea unor soluții eficiente de fluidizare a traficului prin intermediul tehnologiei. 

Peste 50 de echipe, formate din 2 elevi și un profesor coordonator, au creat soluții inedite de eficientizare a traficului cu ajutorul kit-urilor de robotică Arduino. Creativitatea, pasiunea pentru IT și cel mai important, dorința de a contribui la rezolvarea unei probleme din comunitatea locală cu ajutorul tehnologiei, i-au determinat pe elevi să realizeze proiecte complexe prin care ne-au arătat, încă o dată, potențialul tinerilor români atunci când au parte de susținere și îndrumare. 

Cel mai apreciat proiect de către juriu este B1T0 Smart realizat de Mihai Daian și Cristian Tomoioagă, alături de prof. coordonator Marius Muntean, de la Colegiul Național ‘Lucian Blaga’ din Sebeș. 

Pe lângă execuția complexă a proiectului, cei doi elevi au impresionat juriul prin întregul concept, care include atât nevoile actuale ale locuitorilor unui oraș, cât și cele care pot apărea în următorii ani, datorită dezvoltării continue a sectorului auto. 

Un factor important atunci când vorbim de gestionarea traficului, spun ei, este transportul în comun. Printr-un sistem modern și eficient, tot mai multe persoane vor opta pentru această variantă și astfel traficul pate fi fluidizat. ‘‘Într-un oraș dezvoltat infrastructura rutieră trebuie să fie pe măsură. Prin semafoare inteligente, traficul poate fi fluidizat prin schimbarea duratelor de trecere controlate de un algoritm în funcție de numărul de mașini pe o anumită arteră sau oră’’ spun cei doi liceeni. 

Un alt proiect foarte apreciat de juriu este ETraffic, realizat de doi elevi de la Colegiul național ‘Mihai Eminescu’ din Satu Mare. Clasat pe locul al treilea, proiectul realizat de Răzvan Lazăr și Ioana Stan, sub coordonarea prof. Nicoleta Șandor, propune un sistem complex de semaforizare și o execuție vizuală foarte bine realizată. 

‘‘Participarea în Competiția Națională Arduino ne-a demonstrat faptul că cel mai bun mod de a învăța este prin „joacă” și lucru practic. Cu toate că algoritmul creat de noi se află în formula cea mai eficientă accesibilă, există multe aspecte care ar putea fi reglementate pentru o mai bună aplicativitate în viața reală’’ au declarat cei doi elevi. 

Sistem Inteligent este proiectul care a ocupat locul al treilea, fiind realizat de George Alexandru Lupaș și Răzvan Andrei Simedrea, sub coordonarea prof. Sandra- Florina Voroianu, de la Liceul Teoretic ‘Avram Iancu’ din Brad. 

Prin proiectul lor, cei doi liceeni spun că, ‘‘am identificat o modalitate de a evita aglomerația din cadrul orașelor prin crearea unui sistem inteligent de gestionare a traficului într-un mod creativ’’. 

Felicităm toți participanții pentru munca depusă și pentru ambiția de care dau dovadă în fiecare an, arătând tuturor că pot realiza lucruri impresionante și că în viitor pot duce numele țării noastre în topurile internaționale. 

Anual, prin proiectele și competițiile organizate alături de partenerii noștri, alegem să susținem tinerii români, să-i încurajăm să devină adevărați profesioniști sau lideri în domeniul IT și nu numai și să contribuie la schimbarea în bine a României. 


Distribuie și tu:

Norii negri și zorii trandafirii

Citește articolul scris de Varujan Pambuccian pentru PIN magazine despre Impactul Inteligenței Artificiale asupra programatorilor și a societății digitale.

RECOMANDATE

Articole similare

Ghid-practic-de-adecvare-la-o-lume-nebună-pinmagazine

Ghid practic de adecvare la o lume nebună

Nu ești destul de bun. Nici n-ai să fii vreodată. Mereu e cineva într-o poziție superioară, plătit mai bine, cu skill-uri la care doar visezi. Tu de ce nu ești ca ei? Gândul te macină. A apărut deja o nouă tehnologie, alte tool-uri. Nu le știi? Poate deja ai devenit nerelevant. Managerii, colegii văd și te evaluează. Mereu e cineva care face asta. Și cel mai dur evaluator ești chiar tu. Poate nu ții pasul, poate te faci de râs. Oare nu cumva și ce ai obținut până acum e fără merite? Senzația imposturii e o piatră grea.

Invest-in-Moonicorns-pinmagazine

Growceanu organizează “Invest in Moonicorns”, pentru investitorii business angel în Europa Centrală și de Est

Platforma de business angels Growceanu organizează în 27-28 octombrie „Invest in Moonicorns – The Art of Angel Investment”, un eveniment care vizează să devină cel mai important loc de întâlnire pentru investitorii business angel în Europa Centrală și de Est. Evenimentul va avea loc la Timișoara, la centrul Faber și se adresează investitorilor de tip business angel, precum și persoanelor cu venituri foarte mari sau avere de peste un milion de dolari.

DRUID, pinmagazine

DRUID atrage 30 de milioane de dolari ca parte a rundei de finanțare Seria B pentru a îmbunătăți productivitatea organizațiilor prin aplicații conversaționale și inteligență artificială generativă

 DRUID, lider global în tehnologie de inteligență artificială conversațională, a anunțat astăzi atragerea rundei de finanțare Seria B de 30 de milioane de dolari condusă de TQ Ventures, cu participarea a noi investitori Smedvig Capital, Endeavour și Verve Ventures și a investitorilor existenți GapMinder, Hoxton Ventures și Karma Ventures.