Publicația industriei TECH regionale

9 liceeni au câștigat competiția națională ARDUINO și vin cu soluții pentru eficientizarea traficului din marile orașe

Organizată de ADFABER și sponsorizată de BOSCH, competiția s-a adresat liceenilor pasionați de robotică, încurajându-i să aducă soluții unor problemele reale din societate, în acest caz – generarea unor soluții eficiente de fluidizare a traficului prin intermediul tehnologiei. 

Peste 50 de echipe, formate din 2 elevi și un profesor coordonator, au creat soluții inedite de eficientizare a traficului cu ajutorul kit-urilor de robotică Arduino. Creativitatea, pasiunea pentru IT și cel mai important, dorința de a contribui la rezolvarea unei probleme din comunitatea locală cu ajutorul tehnologiei, i-au determinat pe elevi să realizeze proiecte complexe prin care ne-au arătat, încă o dată, potențialul tinerilor români atunci când au parte de susținere și îndrumare. 

Cel mai apreciat proiect de către juriu este B1T0 Smart realizat de Mihai Daian și Cristian Tomoioagă, alături de prof. coordonator Marius Muntean, de la Colegiul Național ‘Lucian Blaga’ din Sebeș. 

Pe lângă execuția complexă a proiectului, cei doi elevi au impresionat juriul prin întregul concept, care include atât nevoile actuale ale locuitorilor unui oraș, cât și cele care pot apărea în următorii ani, datorită dezvoltării continue a sectorului auto. 

Un factor important atunci când vorbim de gestionarea traficului, spun ei, este transportul în comun. Printr-un sistem modern și eficient, tot mai multe persoane vor opta pentru această variantă și astfel traficul pate fi fluidizat. ‘‘Într-un oraș dezvoltat infrastructura rutieră trebuie să fie pe măsură. Prin semafoare inteligente, traficul poate fi fluidizat prin schimbarea duratelor de trecere controlate de un algoritm în funcție de numărul de mașini pe o anumită arteră sau oră’’ spun cei doi liceeni. 

Un alt proiect foarte apreciat de juriu este ETraffic, realizat de doi elevi de la Colegiul național ‘Mihai Eminescu’ din Satu Mare. Clasat pe locul al treilea, proiectul realizat de Răzvan Lazăr și Ioana Stan, sub coordonarea prof. Nicoleta Șandor, propune un sistem complex de semaforizare și o execuție vizuală foarte bine realizată. 

‘‘Participarea în Competiția Națională Arduino ne-a demonstrat faptul că cel mai bun mod de a învăța este prin „joacă” și lucru practic. Cu toate că algoritmul creat de noi se află în formula cea mai eficientă accesibilă, există multe aspecte care ar putea fi reglementate pentru o mai bună aplicativitate în viața reală’’ au declarat cei doi elevi. 

Sistem Inteligent este proiectul care a ocupat locul al treilea, fiind realizat de George Alexandru Lupaș și Răzvan Andrei Simedrea, sub coordonarea prof. Sandra- Florina Voroianu, de la Liceul Teoretic ‘Avram Iancu’ din Brad. 

Prin proiectul lor, cei doi liceeni spun că, ‘‘am identificat o modalitate de a evita aglomerația din cadrul orașelor prin crearea unui sistem inteligent de gestionare a traficului într-un mod creativ’’. 

Felicităm toți participanții pentru munca depusă și pentru ambiția de care dau dovadă în fiecare an, arătând tuturor că pot realiza lucruri impresionante și că în viitor pot duce numele țării noastre în topurile internaționale. 

Anual, prin proiectele și competițiile organizate alături de partenerii noștri, alegem să susținem tinerii români, să-i încurajăm să devină adevărați profesioniști sau lideri în domeniul IT și nu numai și să contribuie la schimbarea în bine a României. 


Distribuie și tu:

START Nominalizări PIN AWARDS 2024!

Industria regională de TECH se pregătește să celebreze o nouă serie de recunoașteri prin Gala PIN AWARDS 2024, care va avea loc joi, 23 mai

RECOMANDATE

Articole similare

Laser Valley Innovation Bootcamp 2024

Echipa care va inova chirurgia câștigă Laser Valley Innovation Bootcamp 2024

A doua ediție a Laser Valley Innovation Bootcamp a avut loc între 14-16 iunie în orașul Măgurele, la Conacul Oteteleșanu. A reunit peste 100 de participanți dornici să inoveze și să creeze afaceri și proiecte revoluționare în sectorul tehnologiei. Scopul principal al Laser Valley Innovation Bootcamp este de a facilita colaborarea între cercetătorii din Institutele Naționale de Cercetare – Dezvoltare, antreprenori și studenți, pentru a genera noi proiecte cu potențial inovator sau pentru a avansa inițiative existente.

Laser Valley Innovation Bootcamp

Laser Valley Innovation Bootcamp revine pe 14 iunie. Peste 100 de participanți, așteptați la evenimentul dedicat cercetării, inovării și formării de business-uri în tehnologie

aser Valley Innovation Bootcamp revine în orașul Măgurele pentru al doilea an consecutiv. Evenimentul dedicat cercetării, inovării și formării de business-uri în tehnologie aduce împreună cercetători, antreprenori și studenți pasionați de inovație și tehnologie. Peste 100 de participanți sunt așteptați în cadrul Laser Valley Innovation Bootcamp. Evenimentul se va desfășura între 14 – 16 iunie la Conacul Oteteleșanu și Biblioteca Națională de Fizică din Măgurele (Ilfov).