Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/r104445pinm/public_html/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 39
WERIT: îmbracă-te exact cum vrei! - PIN Magazine

Publicația industriei TECH regionale

WERIT: îmbracă-te exact cum vrei!

Poți alege și combina peste 130.000 de obiecte vestimentare

Werit este un consilier vestimentar digital, ce sugerează clienților combinații între articole de îmbrăcăminte selectate dintr-o varietate de magazine online.
Este un produs la care patru ieșeni, absolvenți de Informatică, au lucrat mai bine de un an, lansarea produsului având loc în luna octombrie.
Nu știam cu ce să mă îmbrac
„Ideea mi-a venit la vremea banchetului de absolvire, ne spune Dragoș Silion, fondatorul startup-ului Werit, când mi-am dat seama că nu știam cum să mă îmbrac, M-am gândit atunci că ar fi de folos să existe pe piață un tool care, în loc să îți ofere hainele separat, cum ți le oferă magazinele online, să genereze multitudine de combinații, să ofere pachetul complet, de la pantofi la pălărie. Îți poți imagina mai ușor cum merge o curea lângă un pantalon și o cămașa aflate pe același ecran decât atunci când vezi cureaua simplă printre sute de alte curele”.
Subconștient, e mai probabil să îți placă o haină când o vezi în combinație cu altele, decât printre haine de același fel sau singură pe un ecran, pentru că nu e simplu să o vizualizezi în diverse combinații.
Dragoș Silion: „Algoritmul nostru învață în mod continuu trenduri de modă de pe Pinterest ori Instagram, ce culori merg, ce tipuri de haine etc., și acesta statistică o aplică și pe produsele din magazinele afiliate, rezultînd zeci de mii de outfit-uri pe care le putem prezența clienților platformei”.
Werit funcționează într-un sistem de afiliere și preia într-o bază proprie peste 130,000 de repere de la 6 magazine online de produse vestimentare și încălțăminte. „Nu toate magazinele sunt foarte ordonate, preferăm să luăm datele de la client și să le reorganizăm noi”, adaugă Dragoș.
Platforma Werit permite clienților să combine maxim 5 obiecte, pe măsura lor: pantaloni/ cămăși, pulovere, bluze/ pantofi/ curele/pălării, șepci, căciuli.
Aceste out-fit-uri pot fi customizate – pe lângă asta îți poți alege ce tipuri de haine vrei, în ce interval de prețuri, ce culori, mărimi, magazine -, poți păstra bifate numai cămașa și cureaua dacă le-ai găsit pe gustul tău și schimba pantalonii și pantofii prin noi căutări. În momentul deciziei, un click pe butonul „Detalii” te trimite în magazinul online original, de unde poți comanda produsul.
Werit oferă numai servicii de recomandare, nu vinde produse
Pe parcursul dezvoltării produsului, Werit a fost sprijinit și de Innovation Labs, pre-accelerator unde au câștigat premiul pentru cea mai bună prezentare și de la mentorii căruia au avut mult feed-back, dar și îndrumare propriu-zisă, ce a ajutat la definirea produsului.
„Am avut un «beta» în care am lucrat cu 80 de persoane, am modificat unele lucururi care nu erau suficient de intuitive și am mai reglat câteva chestiuni care țineau de UX”, ne mai spune Dragoș Silion.
Monetizarea este obținută prin sistemul de afiliere, care le virează 8-15% din valoarea fiecărui produs vândut prin intermediul platformei Werit.
„Intenționăm o resincronizare periodică cu magazinele furnizoare, pentru ca datele de pe platforma noastră să coincidă cu datele lor – am avut situații când cumpărătorul a dat click de la noi pe un produs anume, dar nu a mai găsit mărimea lui în magazine”.
Peste jumătate din traficul Werit ajunge în magazinele online.

Distribuie și tu:

Piața muncii dă semne optimiste în 2024: angajările continuă

Noul an aduce vești bune pentru cei aflați în căutarea unui loc de muncă. Angajatorii au început deja procesul de recrutare și urmăresc să găsească, într-un timp cât mai scurt, candidați potriviți. Ca de fiecare dată, Târgul de Cariere susține piața muncii și aduce împreună, și în această primăvară, candidații și angajatorii.

CEE Startup Landscape: Why Moldova Should Be on Your Watch List

Quietly emerging as a hub for startups and investors, Moldova, a small Eastern European nation, with a population of 2.45 million and a GDP of $45.02 billion, is increasingly gaining traction in the tech startup ecosystem. Having gained independence from the Soviet Union in 1991, Moldova embarked on a mission to rebuild and prosper.

RECOMANDATE

Articole similare