Publicația industriei regionale de IT & outsourcing

Înscrie-te la UNbreakable România – programul național de educare în securitatea cibernetică pentru elevi și studenți

Te invităm la ediția de primăvară-vară a UNbreakable – program național ce susține educația în securitatea cibernetică pentru elevi și studenți. Programul debutează cu etapa de antrenament în luna aprilie, urmată apoi de concursul individual, programat pentru perioada 14 – 16 mai, și competiția pe echipe ce se va derula între 4 și 6 iunie.

UNbreakable România este organizat de Bit Sentinel în parteneriat cu Orange România și se va desfășura pe platforma tehnică educațională CyberEDU.ro. Înregistrarea pentru sezonul curent este permisă tuturor liceenilor și studenților înscriși la o instituție de învățământ din România și au vârsta de peste 16 ani. Înregistrarea este gratuită și se face pe site-ul oficial. Mai mult, Orange România va promova UNbreakable România în ecosistemul universităților partenere, unde este activ de peste 20 de ani prin Orange Educational Program.

Înscrierile sunt deschise începând cu 1 martie, iar programul de pregătire pentru concurs va facilita accesul gratuit la resurse teoretice și practice, laboratoare, webinarii și experți din industrie. Prima etapa va debuta pe 1 aprilie și va permite participanților înscriși să fie în contact direct cu mentorii UNbreakable România, sa obțină răspunsuri și clarificări la întrebările pe care le au și să învețe direct de la experți.

Pe măsură ce decalajul de competențe în materie de securitate cibernetică continuă să crească atât în sectorul privat, cât și în cel public, competițiile din acest domeniu au fost recunoscute la nivel mondial ca o metodă eficientă pentru găsirea de noi talente. Conform studiului „Cybersecurity Workforce Study”, derulat în 2020 de ISC, la nivel global este estimată o nevoie de aproximativ 3,12 milioane de specialiști în securitate cibernetică, în timp ce în Europa această nevoie este de aproape 168.000 de specialisti. În acest context, UNbreakable România a fost creat pentru a încuraja dezvoltarea competențelor necesare pentru un viitor specialist în securitate cibernetică. Programul aduce laolaltă elevi și studenți și îi pregătește să devină experții de mâine.

Noutăți pentru UNbreakable România sezonul primăvară-vară 2021

Conceptul UNbreakable România din acest an este mai complex și oferă oportunitatea tuturor tinerilor să participe, având și o perioadă de pregătire în care se pot familiariza cu tipul de concurs, vor avea acces la mentori și la resurse teoretice și practice. Totodată, fiecare student sau elev care a participat atât la concursul individual, cât și la cel pe echipe va primi la finalul sezonului un raport individual de performanță detaliat.

Raportul individual de performanță este conceput astfel încât să informeze jucătorii despre punctele forte și punctele slabe la care trebuie să mai lucreze. Aceștia vor putea să demonstreze abilitățile tehnice în diverse medii (de exemplu la facultate, la angajare etc.), să arate unui angajator potențialul și abilitățile pe care le-a dobândit în urma participării la UNbreakable România. Mai mult decât atât, raportul va prezenta detaliat, pe module, rezultatele obținute de fiecare jucător și va evidenția statisticile din fiecare sezon, modul de calcul, evoluția.

Concursul individual este primul moment din UNbreakable România unde liceenii și studenții își pot folosi abilitățile tehnice ca să rezolve exercițiile puse la dispoziție de organizatori. Este o oportunitate pentru a se evidenția talentele din diverse arii ale securității cibernetice și a demonstra performanțele individuale.

În cazul jocului pe echipe, acesta este momentul în care participanții vor concura împreună cu prieteni din școala sau universitatea lor împotriva tuturor celorlalte echipe din UNbreakable România 2021. Echipele pot avea maximum trei membri, așa că pot concura și împotriva altor echipe chiar din aceeași școală.

Performanța din competiția individuală și pe echipe este utilizată pentru a calcula clasamentul final #ROEduCyberSkills al liceelor și universităților din România. Clasamentul final va oferi o privire de ansamblu asupra performanței în securitate cibernetică la nivelul României. La finalul sezonului se va distribui un raport individual de performanță ce conține detalii despre activitatea din sezonul curent, pe fiecare modul evaluat.


Subiectele care vor fi atinse în timpul concursului UNbreakable România

Pe parcursul sezonului primăvară-vară UNbreakable România, vor fi atinse mai multe subiecte, în funcție de etapa în care participanții se află. Vor fi subiecte introductive, precum concepte fundamentale de securitate cibernetică, tehnologii pentru asigurarea securității cibernetice, tehnologii pentru identificarea vulnerabilităților și chiar se va discuta despre posibilitatea dezvoltării unui business sau startup în securitate cibernetică.

Mai mult, vor fi pe listă și subiectele specializate care vor face referire la criptografie și algoritmi de criptare, encodare sau hashing, securitatea și exploatarea vulnerabilităților în aplicații web, aplicații mobile sau de desktop, vulnerabilități și securizare a infrastructurilor Telco, Cloud și IoT, la enumerarea și exploatarea serviciilor și sistemelor sau analiza jurnale electronice (logs) și multe altele.

Distribuie și tu:

Norii negri și zorii trandafirii

Citește articolul scris de Varujan Pambuccian pentru PIN magazine despre Impactul Inteligenței Artificiale asupra programatorilor și a societății digitale.

RECOMANDATE

Articole similare

Ghid-practic-de-adecvare-la-o-lume-nebună-pinmagazine

Ghid practic de adecvare la o lume nebună

Nu ești destul de bun. Nici n-ai să fii vreodată. Mereu e cineva într-o poziție superioară, plătit mai bine, cu skill-uri la care doar visezi. Tu de ce nu ești ca ei? Gândul te macină. A apărut deja o nouă tehnologie, alte tool-uri. Nu le știi? Poate deja ai devenit nerelevant. Managerii, colegii văd și te evaluează. Mereu e cineva care face asta. Și cel mai dur evaluator ești chiar tu. Poate nu ții pasul, poate te faci de râs. Oare nu cumva și ce ai obținut până acum e fără merite? Senzația imposturii e o piatră grea.

Invest-in-Moonicorns-pinmagazine

Growceanu organizează “Invest in Moonicorns”, pentru investitorii business angel în Europa Centrală și de Est

Platforma de business angels Growceanu organizează în 27-28 octombrie „Invest in Moonicorns – The Art of Angel Investment”, un eveniment care vizează să devină cel mai important loc de întâlnire pentru investitorii business angel în Europa Centrală și de Est. Evenimentul va avea loc la Timișoara, la centrul Faber și se adresează investitorilor de tip business angel, precum și persoanelor cu venituri foarte mari sau avere de peste un milion de dolari.

DRUID, pinmagazine

DRUID atrage 30 de milioane de dolari ca parte a rundei de finanțare Seria B pentru a îmbunătăți productivitatea organizațiilor prin aplicații conversaționale și inteligență artificială generativă

 DRUID, lider global în tehnologie de inteligență artificială conversațională, a anunțat astăzi atragerea rundei de finanțare Seria B de 30 de milioane de dolari condusă de TQ Ventures, cu participarea a noi investitori Smedvig Capital, Endeavour și Verve Ventures și a investitorilor existenți GapMinder, Hoxton Ventures și Karma Ventures.