Publicația industriei TECH regionale

The show goes on

Iată-ne și la numărul 2. Povestea PIN Magazine continuă, revista industriei regionale de IT&Outsourcing din partea de nord-est a țării iese pe piață cu un număr consistent, în întregime scris de oameni din industrie, fini cunoscători ai fenomenelor ce apar și se dezvoltă în cea mai dinamică ramură economică din istoria României.
Ca și la numărul de debut, publicația acoperă cât de multe dintre domeniile ce structurează acest segment economic și caută răspunsuri la temele mari care apar și reconfigurează industria în cauză.
George Țurcănașu observă un fenomen aflat în plină dezvoltare în Europa de Est: orașele secundare, sau orașele regionale, devin tot mai atractive pentru dezvoltatorii de industrii creative, pentru firmele de software, și se întreabă ce anume le motivează să își aleagă aceste ținte. În stilul său riguros și academic, găsește și câteva răspunsuri, publicate în interiorul revistei.
La ce mai folosește astăzi școala și cât de pregătiți mai sunt tinerii români pentru con- fruntarea dură de pe piață globalizată a muncii? Cât de echipați pornesc ei în viitoarea viață profesională? Nu riscăm ca, având învățământul actual, neadaptat, să devenim angajații de subsol ai economiei mondiale, cel mai prost plătiți, ușor de înlocuit, mai repede dați afară?
Varujan Pambuccian propune o soluție foarte îndrăzneață și încearcă să găsească ecou în rândul operatorilor privați, primii beneficiari ai unui nou tip de învățământ românesc, un învățământ paralel, adaptat pieței, foarte flexibil și perfect orientat spre capacitățile individuale. Un subiect asupra căruia vom mai reveni și pe care îl vom propune spre o dezbatere națională publică.
De ce sunt tot mai greu de mulțumiț angajații de top? De ce nu mai pot fi atrași cu pachete salariale și bonusuri extravagante? Mihai Mocanu știe răspunsul și îl detaliază într-un text despre nevoia de sens a angajatului premium. E un subiect puțin abordat în presă de profil, cea care se apleacă asupra temelor din zona aparent aridă a Resurselor Umane.
Lori Collin ne arată, din extinsa și bogata experiență proprie, direcția pe care se va dezvolta industria clădirilor de birouri în viitorul foarte apropiat: clădirile inteligente, cele care te supraveghează – vrei, nu vrei – și îți află toate obiceiurile pe care le ai cât timp ești la office. Ajuns la birou, ți se pornește muzica favorită, se ajustează temperatura și lumina cea mai bună pentru tine, ți se livrează cafeaua exact așa cum îți place să o bei. E puțin înspăimântătoare perspectiva, pare desprinsă dintr-un film horror cu supraveghetori nevăzuți, dar aceste clădiri există deja și vor apărea curând și în România.
Am făcut un excurs numai prin câteva dintre textele de calitate din acest număr, mai sunt și altele, le veți găsi grupate pe teme de interes, despre explozia tehnologiei „cloud”, despre cum poți depăși fricile ce te împiedică să devii antreprenor, despre vinurile care îți netezesc drumul în afaceri și multe altele. Paradoxal, studiile ne arată că mulți dintre cititorii de cărți și reviste pe hârtie sunt oameni din industria IT, deși nu ai crede. Așa că nu vă va fi greu să lecturați revista de față. Nu încercați să dați click pe nimic prin pagini, nu se va deschide nimic. Pur și simplu e offline.

Distribuie și tu:

START Nominalizări PIN AWARDS 2024!

Industria regională de TECH se pregătește să celebreze o nouă serie de recunoașteri prin Gala PIN AWARDS 2024, care va avea loc joi, 23 mai

RECOMANDATE

Articole similare

Laser Valley Innovation Bootcamp 2024

Echipa care va inova chirurgia câștigă Laser Valley Innovation Bootcamp 2024

A doua ediție a Laser Valley Innovation Bootcamp a avut loc între 14-16 iunie în orașul Măgurele, la Conacul Oteteleșanu. A reunit peste 100 de participanți dornici să inoveze și să creeze afaceri și proiecte revoluționare în sectorul tehnologiei. Scopul principal al Laser Valley Innovation Bootcamp este de a facilita colaborarea între cercetătorii din Institutele Naționale de Cercetare – Dezvoltare, antreprenori și studenți, pentru a genera noi proiecte cu potențial inovator sau pentru a avansa inițiative existente.

Laser Valley Innovation Bootcamp

Laser Valley Innovation Bootcamp revine pe 14 iunie. Peste 100 de participanți, așteptați la evenimentul dedicat cercetării, inovării și formării de business-uri în tehnologie

aser Valley Innovation Bootcamp revine în orașul Măgurele pentru al doilea an consecutiv. Evenimentul dedicat cercetării, inovării și formării de business-uri în tehnologie aduce împreună cercetători, antreprenori și studenți pasionați de inovație și tehnologie. Peste 100 de participanți sunt așteptați în cadrul Laser Valley Innovation Bootcamp. Evenimentul se va desfășura între 14 – 16 iunie la Conacul Oteteleșanu și Biblioteca Națională de Fizică din Măgurele (Ilfov).