Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/r104445pinm/public_html/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 36
XVISION: Un sistem care detectează bolile din organism în mai puțin de un minut

Publicația industriei regionale de IT & outsourcing

Ștefan Iarcă, XVISION

Un sistem care detectează bolile din organism în mai puțin de un minut

XVision este un sistem software de analiză automată a radiografiilor, ce funcționează bazat pe algoritmi de inteligentă artificială.

Echipa lucrează împreună de aproape trei ani, sub numele de Mindfully Technologies. Suntem toți colegi la Universitatea Politehnică din Timișoara încă din anul I (Ștefan Iarcă, Bogdan Bercean, Andrei Tenescu, Cristian Avramescu), când am început să participăm împreună la concursuri.

Lucrăm la Xvision din februarie

Încet-încet am realizat că suntem complementari: dacă unul știe să vorbească în public, celălalt știe să facă mai bine design sau se descurcă la rețelistică, sau la front-end development. Am considerat că avem combinația necesară pentru a crea un business de succes, ambițios, așa că ne-am cristalizat echipa în ultimii 3 ani.
Din februarie lucrăm lucrăm la XVision, o aplicație de analiză automată a radiografiilor.
Suntem de părere că domeniul inteligenței artificiale este unul de viitor, așa că am pornit călătoria noastră căutând idei din această arie.
Am vrut să combinăm domeniul și cu cel al sistemelor medicale, considerând că în inteligență artificială are cel mai mare impact în această zonă.
Radiografiile sunt cea mai folosită și accesibilă formă de imagistică medicală, dar 2/3 din populația planetei nu are acces la diagnostice de radiografie.
Echipamentul necesar generării există, dar nu există destui radiologi. În locurile în care există, aceștia au un volum mare de radiografii de analizat, ceea ce îi obosește și le scade precizia.

Premiile Xvision

Una dintre cele mai eficiente metode prin care poți accelera creșterea inițială a unui startup este participarea în diverse competiții și programe de accelerare precum Innovation Labs, unde au câștigat premiul pentru Best Business, Microsoft’s Imagine Cup, unde participă la finală mondială din Seattle, dar și cel mai recent concurs, Venture Cup Startup Competition, unde au câștigat finala de la Iași.

Interpretare a imaginii radiografice în mai puțin de un minut

Această este problema pe care vrem să o rezolvăm. Scopul final este de a pune la dispoziție un website unde oricine să poată încărca radiografii și să primească o interpretare a lor în mai puțin de un minut.
În spate, XVision se bazează pe un set de algoritmi de inteligență artificială care sunt antrenați să înțeleagă ce tip de radiografie li se prezintă, și să caute afecțiuni specifice pentru acel tip, folosind ultimele tehnologii Azure, precum Machine Learning și Azure Functions.

Screening pentru numai anumite radiografii

Până acest lucru va fi posibil, va trebui urmat un drum clar, cu multe obstacole, atât tehnice, legale, cât și probleme ce țin de încrederea oamenilor în sisteme expert bazate pe inteligență artificială, acestea aflându-se încă într-un stadiu incipient.
Posibilitățile de folosire a aplicației sunt mai diverse de atât: algoritmii pot fi adaptați pentru nevoi specifice ale unor organizații, sau pot fi folosiți că un procedeu de screening ce să ajute radiologii să analizeze doar radiografiile care pot avea probleme.

Un exemplu practic

Aplicația Xvision poate fi folosită, în mod simplu: o persoană își face o radiografie într-o clinică privată și o primește pe email sau pe DVD. Până să primească o interpretare din partea unui radiolog, o va putea încărca pe site și va primi un diagnostic, alături de o explicație vizuală a acestuia.
Următorul nostru obiectiv este să mărim cât de mult putem lista de clienți inițiali: căutăm să atragem ca parteneri cât mai multe clinici private din România, dar și radiologi pasionați de tehnologie, care vor să experimenteze cu soluțiile de inteligență artificială.
Aplicația poate fi testata pe site-ul www.xvision.app.
Spune-ne părerea ta. Tu ai avea încredere în XVision? De ce?
Dacă ești pasionat de Inteligența Artificială sau doar curios, click aici.

Distribuie și tu:

Norii negri și zorii trandafirii

Citește articolul scris de Varujan Pambuccian pentru PIN magazine despre Impactul Inteligenței Artificiale asupra programatorilor și a societății digitale.

RECOMANDATE

Articole similare

Ghid-practic-de-adecvare-la-o-lume-nebună-pinmagazine

Ghid practic de adecvare la o lume nebună

Nu ești destul de bun. Nici n-ai să fii vreodată. Mereu e cineva într-o poziție superioară, plătit mai bine, cu skill-uri la care doar visezi. Tu de ce nu ești ca ei? Gândul te macină. A apărut deja o nouă tehnologie, alte tool-uri. Nu le știi? Poate deja ai devenit nerelevant. Managerii, colegii văd și te evaluează. Mereu e cineva care face asta. Și cel mai dur evaluator ești chiar tu. Poate nu ții pasul, poate te faci de râs. Oare nu cumva și ce ai obținut până acum e fără merite? Senzația imposturii e o piatră grea.

Invest-in-Moonicorns-pinmagazine

Growceanu organizează “Invest in Moonicorns”, pentru investitorii business angel în Europa Centrală și de Est

Platforma de business angels Growceanu organizează în 27-28 octombrie „Invest in Moonicorns – The Art of Angel Investment”, un eveniment care vizează să devină cel mai important loc de întâlnire pentru investitorii business angel în Europa Centrală și de Est. Evenimentul va avea loc la Timișoara, la centrul Faber și se adresează investitorilor de tip business angel, precum și persoanelor cu venituri foarte mari sau avere de peste un milion de dolari.

DRUID, pinmagazine

DRUID atrage 30 de milioane de dolari ca parte a rundei de finanțare Seria B pentru a îmbunătăți productivitatea organizațiilor prin aplicații conversaționale și inteligență artificială generativă

 DRUID, lider global în tehnologie de inteligență artificială conversațională, a anunțat astăzi atragerea rundei de finanțare Seria B de 30 de milioane de dolari condusă de TQ Ventures, cu participarea a noi investitori Smedvig Capital, Endeavour și Verve Ventures și a investitorilor existenți GapMinder, Hoxton Ventures și Karma Ventures.