Publicația industriei TECH regionale

Startup Reaktor: catalizator de acces către piața Centrală și Est Europeană pentru start-up-urile de tehnologie aflate la început de drum 

Peste 70 de echipe din România, Ungaria, Grecia, Serbia, Croația, Albania și Slovenia s-au înscris în Startup Reaktor, platformă de incubare pentru start-up-uri de tehnologie din Europa Centrală și de Est. Start-up-urile înscrise până acum provin din domenii precum: servicii financiare, sănătate, educație, resurse umane, ecologie, industria ospitalității, transporturi, gaming, hardware & software, data & analytics, agricultură, sport sau construcții. 

Platforma Startup Reaktor a fost lansată oficial anul acesta de Romanian Tech Startups Association – ROTSA în parteneriat cu Techcelerator și Rōnin

Mai sunt doar 10 zile în care antreprenorii pot aplica la acest program, înscrierile finalizându-se la 1 septembrie 2022.  Fondatorii start-up-urilor de tehnologie, early-stage din Europa  (în special zona CEE) se pot înscrie la Startup Reaktor pana la 1 septembrie 2022 accesând pagina https://www.f6s.com/startup-reaktor/apply. În data de 14 septembrie echipele selectate vor intra oficial într-un program de incubare de 10 săptămâni. Printre criteriile de evaluare a proiectelor se numără: componența și expertiza echipei, modelul de business, impactul soluției asupra clienților, gradul de inovare și modul de dezvoltare a soluției.

“Ne-am propus ca în următorii trei ani să identificăm aproximativ 200 de start-up-uri pe care să le dezvoltăm prin a le oferi acces la educație antreprenorială, investitori, acceleratoare, universități. Faptul că deja sunt peste 70 de echipe din regiune care au aplicat la program ne confirmă că era nevoie de un astfel de incubator în zona start-up-urilor la început de drum, uneori abia în faza de idee”, afirmă Tudor Pasc, director al programelor de incubare dezvoltate de Romanian Tech Startups Association (ROTSA).

Antreprenorii învață de-a lungul a zece săptămâni cum să-și valideze ideea, cum să dezvolte și să valideze un MVP, aspecte legale despre crearea firmei, cum să definească și să își analizeze competiția, cum să creeze un plan de marketing, cum să obțină finanțări, cum să acceseze programe prin care să-și crească businessul și cum să se dezvolte la nivel internațional.

În cadrul Startup Reaktor fondatorii pot testa și valida în mai multe țări problema pe care o rezolvă business-ul lansat de ei, oportunitate unică în proiectele de profil oferite în România. 

De asemnea, antreprenorii vor avea acces la exemple practice, studii de caz și la sprijinul unor mentori experimentați din Europa Centrală și de Est. În echipa incubatorului sunt implicați membri ai comunității naționale care activează cu precădere în ecosistemul de start-up-uri, dar și ambasadori din fiecare din țările vizate.

Programul va intercala astfel săptămâni de training cu sesiuni 1:1 cu experți din România și din alte țări, printre aceștia numărându-se specialiști în finanțare, dezvoltare de business, legal, marketing, contabilitate, project management, dezvoltare de software, product design, sales. 

Calendarul Startup Reaktor, prima ediție:

  • 27 iunie 2022 – 1 septembrie 2022: Înscrierea proiectelor în program prin f6s.com/startup-reaktor/apply;
  • 1-14 septembrie 2022: Interviuri și verificarea eligibilității aplicanților;
  • 14 septembrie 2022: Anunțarea participanților admiși în incubator;
  • 15 septembrie – 5 decembrie 2022: Educație antreprenorială și mentorat;
  • 8 decembrie 2022: Eveniment cu invitați din ecosistemul de start-up-uri CEE;
  • 15 decembrie 2022: Demo day & feedback;

15 ianuarie – 15 aprilie 2023: Identificarea de oportunități de finanțare în urma programului.

Distribuie și tu:

Piața muncii dă semne optimiste în 2024: angajările continuă

Noul an aduce vești bune pentru cei aflați în căutarea unui loc de muncă. Angajatorii au început deja procesul de recrutare și urmăresc să găsească, într-un timp cât mai scurt, candidați potriviți. Ca de fiecare dată, Târgul de Cariere susține piața muncii și aduce împreună, și în această primăvară, candidații și angajatorii.

CEE Startup Landscape: Why Moldova Should Be on Your Watch List

Quietly emerging as a hub for startups and investors, Moldova, a small Eastern European nation, with a population of 2.45 million and a GDP of $45.02 billion, is increasingly gaining traction in the tech startup ecosystem. Having gained independence from the Soviet Union in 1991, Moldova embarked on a mission to rebuild and prosper.

RECOMANDATE

Articole similare