Publicația industriei TECH regionale

Start cu succes: Solidarity FabLab Iași creează noi oportunități pentru tineri alături de Fundația Orange România

Un-nou-sezon-Solidarity-FabLab-octombrie-2022-pinmagazine-1
  • 16 tineri au participat în 15 octombrie la prima întâlnire din șirul cursurilor de pregătire tehnică și profesională Solidarity FabLab Iași. Sub îndrumarea unor specialiști locali, tinerii cu vârsta cuprinsă între 15 și 23 de ani vor învăța cum să utilizeze tehnici și instrumente de fabricare digitală precum: design-ul personalizat CAD, software 2D,  imprimare 3D, laser, vinyl cutter și mașină de frezat CNC.
  • La această întâlnire de cunoaștere și acomodare, am avut bucuria de a intra în lumea unor tineri entuziasmați, cu viziunea de a schimba lumea în bine și de a-și depăși limitele. Majoritatea dintre ei au avut contact cu domeniul electronic sau tehnic, dar sunt și participanți care vor fi inițiați de la zero în domeniul producției digitale.
27.10.2022-Un-nou-sezon-Solidarity-FabLab-octombrie-2022-pinmagazine-2
  • Proiectul Solidarity FabLab este destinat tinerilor vulnerabili cu vârsta între 16-25 de ani și are ca scop promovarea incluziunii lor sociale active și participative. Totodată, inițiativa are în vedere îmbunătățirea capacității de angajare a acestui grup de tineri.

De la 9:00 dimineața, participanții la proiectul Solidarity FabLab și-au început activitatea la FabLab Iași, alături de mentorul în printare 3D Constantin Isachioaea și coordonatorul proiectului Dan Zaharia. După o sesiune de cunoaștere, tinerii s-au prezentat și au împărtășit așteptările lor pentru acest curs, dar și visurile lor pe termen lung: 

Sunt student la Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi și am venit să învăț mai multe despre proiectarea 3D și să cunosc oameni noi. Pe viitor, mi-ar plăcea să fiu angajat la FabLab.”, a declarat Andrei, un participant de la Solidarity FabLab.

În cadrul spațiului FabLab Iași de coworking și makers, participanții au ocazia să activeze în domeniul tehnic, dincolo de aceste ateliere educaționale:

Vă invităm să profitați de celelalte oportunități oferite de FabLab Iași, în timpul sau după finalizarea cursurilor tehnice pe care le veți parcurge în următoarele 8 săptămâni. Dacă începeți să lucrați la un proiect de producție digitală care vă pasionează, aveți oricând acces în spațiul nostru de makers pentru a testa aparatele disponibile.”, a menționat Dan Zaharia, coordonatorul proiectului Solidarity FabLab.

Atelierele susținute de specialiștii în bazele producției digitale (3D, laser, CNC) și a aplicațiilor electronice  continuă cu noi grupe pentru luna noiembrie 2022 și ianuarie 2023.

Pentru înscrieri, invităm doritorii să completeze următorul formular: https://forms.gle/pBxMxxyUKECfBGGd7. 

Solidarity FabLab Iași

Locurile sunt limitate pentru fiecare grupă. De aceea,îi invităm pe cei interesați să aplice cât mai curând sau să recomande cursul persoanelor care ar beneficia de această oportunitate.

*Contact: 

Dan Zaharia

Președinte Asociația FabLab Iași și coordonator proiect Solidarity FabLab Iași

0722.523.102, [email protected]

**Solidarity FabLab este un program de formare în domeniul producției digitale, lansat de Fundația Grupului Orange, destinat tinerilor vulnerabili, pentru a le crește capacitatea de angajare. În centrele Solidarity FabLab, tinerii învață cum să utilizeze tehnici și instrumente de fabricare digitală și beneficiază de consiliere în carieră și de oportunități de angajare prin sesiuni de întâlniri și discuții cu o serie de companii, active în domeniul tehnologiei.

Distribuie și tu:

START Nominalizări PIN AWARDS 2024!

Industria regională de TECH se pregătește să celebreze o nouă serie de recunoașteri prin Gala PIN AWARDS 2024, care va avea loc joi, 23 mai

RECOMANDATE

Articole similare

Laser Valley Innovation Bootcamp 2024

Echipa care va inova chirurgia câștigă Laser Valley Innovation Bootcamp 2024

A doua ediție a Laser Valley Innovation Bootcamp a avut loc între 14-16 iunie în orașul Măgurele, la Conacul Oteteleșanu. A reunit peste 100 de participanți dornici să inoveze și să creeze afaceri și proiecte revoluționare în sectorul tehnologiei. Scopul principal al Laser Valley Innovation Bootcamp este de a facilita colaborarea între cercetătorii din Institutele Naționale de Cercetare – Dezvoltare, antreprenori și studenți, pentru a genera noi proiecte cu potențial inovator sau pentru a avansa inițiative existente.

Laser Valley Innovation Bootcamp

Laser Valley Innovation Bootcamp revine pe 14 iunie. Peste 100 de participanți, așteptați la evenimentul dedicat cercetării, inovării și formării de business-uri în tehnologie

aser Valley Innovation Bootcamp revine în orașul Măgurele pentru al doilea an consecutiv. Evenimentul dedicat cercetării, inovării și formării de business-uri în tehnologie aduce împreună cercetători, antreprenori și studenți pasionați de inovație și tehnologie. Peste 100 de participanți sunt așteptați în cadrul Laser Valley Innovation Bootcamp. Evenimentul se va desfășura între 14 – 16 iunie la Conacul Oteteleșanu și Biblioteca Națională de Fizică din Măgurele (Ilfov).