Publicația industriei regionale de IT & outsourcing

Start cu succes: Solidarity FabLab Iași creează noi oportunități pentru tineri alături de Fundația Orange România

Un-nou-sezon-Solidarity-FabLab-octombrie-2022-pinmagazine-1
  • 16 tineri au participat în 15 octombrie la prima întâlnire din șirul cursurilor de pregătire tehnică și profesională Solidarity FabLab Iași. Sub îndrumarea unor specialiști locali, tinerii cu vârsta cuprinsă între 15 și 23 de ani vor învăța cum să utilizeze tehnici și instrumente de fabricare digitală precum: design-ul personalizat CAD, software 2D,  imprimare 3D, laser, vinyl cutter și mașină de frezat CNC.
  • La această întâlnire de cunoaștere și acomodare, am avut bucuria de a intra în lumea unor tineri entuziasmați, cu viziunea de a schimba lumea în bine și de a-și depăși limitele. Majoritatea dintre ei au avut contact cu domeniul electronic sau tehnic, dar sunt și participanți care vor fi inițiați de la zero în domeniul producției digitale.
27.10.2022-Un-nou-sezon-Solidarity-FabLab-octombrie-2022-pinmagazine-2
  • Proiectul Solidarity FabLab este destinat tinerilor vulnerabili cu vârsta între 16-25 de ani și are ca scop promovarea incluziunii lor sociale active și participative. Totodată, inițiativa are în vedere îmbunătățirea capacității de angajare a acestui grup de tineri.

De la 9:00 dimineața, participanții la proiectul Solidarity FabLab și-au început activitatea la FabLab Iași, alături de mentorul în printare 3D Constantin Isachioaea și coordonatorul proiectului Dan Zaharia. După o sesiune de cunoaștere, tinerii s-au prezentat și au împărtășit așteptările lor pentru acest curs, dar și visurile lor pe termen lung: 

Sunt student la Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi și am venit să învăț mai multe despre proiectarea 3D și să cunosc oameni noi. Pe viitor, mi-ar plăcea să fiu angajat la FabLab.”, a declarat Andrei, un participant de la Solidarity FabLab.

În cadrul spațiului FabLab Iași de coworking și makers, participanții au ocazia să activeze în domeniul tehnic, dincolo de aceste ateliere educaționale:

Vă invităm să profitați de celelalte oportunități oferite de FabLab Iași, în timpul sau după finalizarea cursurilor tehnice pe care le veți parcurge în următoarele 8 săptămâni. Dacă începeți să lucrați la un proiect de producție digitală care vă pasionează, aveți oricând acces în spațiul nostru de makers pentru a testa aparatele disponibile.”, a menționat Dan Zaharia, coordonatorul proiectului Solidarity FabLab.

Atelierele susținute de specialiștii în bazele producției digitale (3D, laser, CNC) și a aplicațiilor electronice  continuă cu noi grupe pentru luna noiembrie 2022 și ianuarie 2023.

Pentru înscrieri, invităm doritorii să completeze următorul formular: https://forms.gle/pBxMxxyUKECfBGGd7. 

Solidarity FabLab Iași

Locurile sunt limitate pentru fiecare grupă. De aceea,îi invităm pe cei interesați să aplice cât mai curând sau să recomande cursul persoanelor care ar beneficia de această oportunitate.

*Contact: 

Dan Zaharia

Președinte Asociația FabLab Iași și coordonator proiect Solidarity FabLab Iași

0722.523.102, extind@gmail.com

**Solidarity FabLab este un program de formare în domeniul producției digitale, lansat de Fundația Grupului Orange, destinat tinerilor vulnerabili, pentru a le crește capacitatea de angajare. În centrele Solidarity FabLab, tinerii învață cum să utilizeze tehnici și instrumente de fabricare digitală și beneficiază de consiliere în carieră și de oportunități de angajare prin sesiuni de întâlniri și discuții cu o serie de companii, active în domeniul tehnologiei.

Distribuie și tu:

Norii negri și zorii trandafirii

Citește articolul scris de Varujan Pambuccian pentru PIN magazine despre Impactul Inteligenței Artificiale asupra programatorilor și a societății digitale.

RECOMANDATE

Articole similare

Ghid-practic-de-adecvare-la-o-lume-nebună-pinmagazine

Ghid practic de adecvare la o lume nebună

Nu ești destul de bun. Nici n-ai să fii vreodată. Mereu e cineva într-o poziție superioară, plătit mai bine, cu skill-uri la care doar visezi. Tu de ce nu ești ca ei? Gândul te macină. A apărut deja o nouă tehnologie, alte tool-uri. Nu le știi? Poate deja ai devenit nerelevant. Managerii, colegii văd și te evaluează. Mereu e cineva care face asta. Și cel mai dur evaluator ești chiar tu. Poate nu ții pasul, poate te faci de râs. Oare nu cumva și ce ai obținut până acum e fără merite? Senzația imposturii e o piatră grea.

Invest-in-Moonicorns-pinmagazine

Growceanu organizează “Invest in Moonicorns”, pentru investitorii business angel în Europa Centrală și de Est

Platforma de business angels Growceanu organizează în 27-28 octombrie „Invest in Moonicorns – The Art of Angel Investment”, un eveniment care vizează să devină cel mai important loc de întâlnire pentru investitorii business angel în Europa Centrală și de Est. Evenimentul va avea loc la Timișoara, la centrul Faber și se adresează investitorilor de tip business angel, precum și persoanelor cu venituri foarte mari sau avere de peste un milion de dolari.

DRUID, pinmagazine

DRUID atrage 30 de milioane de dolari ca parte a rundei de finanțare Seria B pentru a îmbunătăți productivitatea organizațiilor prin aplicații conversaționale și inteligență artificială generativă

 DRUID, lider global în tehnologie de inteligență artificială conversațională, a anunțat astăzi atragerea rundei de finanțare Seria B de 30 de milioane de dolari condusă de TQ Ventures, cu participarea a noi investitori Smedvig Capital, Endeavour și Verve Ventures și a investitorilor existenți GapMinder, Hoxton Ventures și Karma Ventures.