Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/r104445pinm/public_html/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 39
Școala informală de IT vine în ajutorul cadrelor didactice cu sfaturi despre utilizarea platformelor Google Meet, Google Classroom și Zoom pentru cursurile online - PIN Magazine

Publicația industriei regionale de IT & outsourcing

Școala informală de IT vine în ajutorul cadrelor didactice cu sfaturi despre utilizarea platformelor Google Meet, Google Classroom și Zoom pentru cursurile online

Școala informală de IT continuă să se implice în găsirea unor soluții practice pentru a îmbunătăți accesul la educație în contextul actual creat de pandemia cu SARS-CoV-2. O serie de video-uri intitulate Digital Teacher au fost pregătite pentru a ajuta în desfășurarea procesului de predare-învățare online.
Prin inițiativa Digital Teacher, mentorii Școlii informale de IT împreună cu alți voluntari din domeniul IT au explicat pas-cu-pas cum se folosește Gmail, Google Classroom, Google Meet, și Zoom. Obiectivul acestui proiect este de a ajuta cadrele didactice să creeze cursuri online folosind aplicațiile indicate anterior.
Cătălin Mihacea, site manager Școala informală de IT Sibiu, și inițiatorul Digital Teacher: “Acest proiect s-a născut din dorința de a da mai departe cunoștințele pe care le avem în domeniul IT. Cu câteva setări de bază, explicate pas cu pas în video-urile Digital Teacher, aceste platforme se pot folosi cu ușurință și în siguranță, atât pentru cadrele didactice, cât și pentru elevi sau părinți. Vom continua seria video-urile explicative cu Jamboard și Microsoft Teams, dar și alte instrumente/aplicații care pot face diferența în experiența online de predare-învățare.”
Inițiativa Digital Teacher se alătură proiectelor Școlii informale de IT demarate în contextul pandemiei cu SARS-CoV-2, cu scopul de a îmbunătăți accesul la educația modernă (inclusiv de la distanță) pentru elevii din mediul rural. În cadrul proiectului IT4KIDS în mediul rural, au fost donate peste 300 de echipamente IT (laptopuri, tablete, routere, etc), care au ajuns în 15 instituții de învățământ din județele Sălaj, Sibiu, Cluj, Iași, Dolj, Constanța și Buzău. Peste 120 de cadre didactice din mediul rural din județele Sibiu, Sălaj și Cluj, au beneficiat in cadrul acestui proiect de cursuri online gratuite de „Inițiere în platformele de comunicare Zoom și Google Classroom”, livrate de mentorii Școlii informale de IT.

Distribuie și tu:

Angajații din IT au ajuns la 16% din totalul angajaților din zona Iașului

Angajații din domeniile IT au ajuns la 24.000 de persoane, numărul total de angajați din zona urbană a Iașului plus periferiile atinge aproximativ 150.000 de persoane
mai bine de 20% dintre cei 24 de mii de salariați lucrează în primele două companii din ierarhia angajatorilor locali: Amazon și Continental.

Norii negri și zorii trandafirii

Citește articolul scris de Varujan Pambuccian pentru PIN magazine despre Impactul Inteligenței Artificiale asupra programatorilor și a societății digitale.

RECOMANDATE

Articole similare