Publicația industriei TECH regionale

Școala informală de IT vine în ajutorul cadrelor didactice cu sfaturi despre utilizarea platformelor Google Meet, Google Classroom și Zoom pentru cursurile online

Școala informală de IT continuă să se implice în găsirea unor soluții practice pentru a îmbunătăți accesul la educație în contextul actual creat de pandemia cu SARS-CoV-2. O serie de video-uri intitulate Digital Teacher au fost pregătite pentru a ajuta în desfășurarea procesului de predare-învățare online.
Prin inițiativa Digital Teacher, mentorii Școlii informale de IT împreună cu alți voluntari din domeniul IT au explicat pas-cu-pas cum se folosește Gmail, Google Classroom, Google Meet, și Zoom. Obiectivul acestui proiect este de a ajuta cadrele didactice să creeze cursuri online folosind aplicațiile indicate anterior.
Cătălin Mihacea, site manager Școala informală de IT Sibiu, și inițiatorul Digital Teacher: “Acest proiect s-a născut din dorința de a da mai departe cunoștințele pe care le avem în domeniul IT. Cu câteva setări de bază, explicate pas cu pas în video-urile Digital Teacher, aceste platforme se pot folosi cu ușurință și în siguranță, atât pentru cadrele didactice, cât și pentru elevi sau părinți. Vom continua seria video-urile explicative cu Jamboard și Microsoft Teams, dar și alte instrumente/aplicații care pot face diferența în experiența online de predare-învățare.”
Inițiativa Digital Teacher se alătură proiectelor Școlii informale de IT demarate în contextul pandemiei cu SARS-CoV-2, cu scopul de a îmbunătăți accesul la educația modernă (inclusiv de la distanță) pentru elevii din mediul rural. În cadrul proiectului IT4KIDS în mediul rural, au fost donate peste 300 de echipamente IT (laptopuri, tablete, routere, etc), care au ajuns în 15 instituții de învățământ din județele Sălaj, Sibiu, Cluj, Iași, Dolj, Constanța și Buzău. Peste 120 de cadre didactice din mediul rural din județele Sibiu, Sălaj și Cluj, au beneficiat in cadrul acestui proiect de cursuri online gratuite de „Inițiere în platformele de comunicare Zoom și Google Classroom”, livrate de mentorii Școlii informale de IT.

Distribuie și tu:

START Nominalizări PIN AWARDS 2024!

Industria regională de TECH se pregătește să celebreze o nouă serie de recunoașteri prin Gala PIN AWARDS 2024, care va avea loc joi, 23 mai

RECOMANDATE

Articole similare

George_SmartEU

BCR extinde serviciile pentru antreprenori din George și lansează George SmartEU, o funcționalitate care facilitează accesul la informații despre programele de finanțare din fonduri europene sau naționale

București, 18 aprilie 2024. Banca Comercială Română anunță o nouă extindere a ecosistemului digital George prin lansarea George SmartEU, funcționalitate care facilitează accesul antreprenorilor la informații complete despre programele de finanțare din fonduri europene sau naționale.

FORVIA - Hella - TUIASI

FORVIA HELLA România modernizează un laborator de studiu pentru studenți în Iași 

Furnizorul automotive internațional FORVIA HELLA continuă să sprijine educația în universitățile partenere din România, în orașele în care își desfășoară activitatea. La mai bine de un an de la inaugurarea centrului tehnic de la Iași, compania a finalizat un laborator, spațiu de studiu pentru studenții Facultății de Electronică, Telecomunicații și Tehnologia Informației din cadrul Universității Tehnice ”Gheorghe Asachi” Iași.

PIN magazine - IT și Pisica lui Schrodinger

Industria IT și pisica lui Schrödinger

În 2024, dacă întrebi 100 de manageri IT cum va arăta piața și tendințele din industrie, vei primi tot atâtea răspunsuri paradoxale precum „pisica lui Schrödinger” – unii vor spune că piața dă semne de revenire, alții vor spune că se fac încă disponibilizări și că există presiuni din partea clienților privitoare la proiectele în derulare. Cu alte cuvinte, din perspectiva unora, în 2024 industria IT își va reveni, ne vom întoarce la birou (mai mult sau mai puțin forțați) încurajați de faptul că se reiau angajările și se deschid proiecte noi.