Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/r104445pinm/public_html/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 36
Școala informală de IT pune bazele unei coaliții sociale dedicate cauzei ieșenilor care și-au pierdut locurile de muncă, în țară sau străinătate - PIN Magazine

Publicația industriei regionale de IT & outsourcing

Școala informală de IT pune bazele unei coaliții sociale dedicate cauzei ieșenilor care și-au pierdut locurile de muncă, în țară sau străinătate

Începând cu data de 10 noiembrie 2020, administrația locală a municipiului Iași se va implica activ, alături de Școala informală de IT și BCR Social Finance IFN SA, în programul social intitulat “Digital People”. Programul se adresează exclusiv persoanelor care, din cauza efectelor pandemiei COVID-19, și-au pierdut locul de muncă.
În cadrul programului “Digital People” li se vor oferi ieșenilor care și-au pierdut locul de muncă, în țară sau străinătate, cursuri de reorientare profesională specializate pe diverse tematici din sfera IT & Software, dar și recomandări de angajare către companii din această industrie sau din industrii diferite, dar care au departamente de IT aflate în căutare de personal calificat. Cei interesați de programul “Digital People” trebuie să corespundă unui set de criterii ce țin cu precădere de profilul educațional și să treacă cu succes printr-un proces online de selecție ce constă în două etape: examinare în scris și interviu. Detalii suplimentare și înscrieri se pot face accesând pagina web a Școlii informale de IT: https://scoalainformala.ro/digital-people.
Mesajul central al programului “Digital People”, adresat celor interesați, este: <<Învață IT acum și plătești contravaloarea cursului după angajare>>. Școala informală de IT, cu sprijinul BCR Social Finance IFN SA și-a propus să sprijine, în felul amintit, 70 de persoane în reorientarea lor profesională către industria IT & Software. Așadar, locurile sunt limitate! M-aș bucura ca un număr cât mai mare dintre cele 70 de persoane să fie identificate și înrolate în programul Digital People din rândul ieșenilor sau al diasporei ieșene”, a declarat Dan Zaharia, Site Manager al Școlii informale de IT din Iași.
Un alt element diferențiator ce caracterizează programul “Digital People” îl reprezintă mixul de training – coaching – mentorat la care programul face apel, un mix ce include sesiuni de Soft Skills și Interview Preparation, menite să-i ajute pe absolvenți să se angajeze cât mai ușor.
Istoricul bun pe care Școala informală de IT îl are pe piața reorientării profesionale a adulților din România, în general, și din Iași, în particular, dar și adresabilitatea programelor școlii, ne-au stârnit interesul și ne-au convins să ne implicăm. Pentru Primăria Municipiului Iași sprijinirea cetățenilor afectați de criza economică în găsirea unui nou loc de muncă sau a celor stabiliți peste granițele țării în încercarea lor de a se repatria, reprezintă obiective strategice importante deja asumate, așadar orice acțiuni concrete în aceste direcții vor fi sprijinite, cu toată deschiderea, de instituția primăriei”, a subliniat domnul Mihai Chirica, Primarul Municipiului Iași.
Parteneriatul strategic generat la nivelul municipiului Iași de către Școala informală de IT alături de Primăria Municipiului Iași (Biroul Diaspora), BCR Social Finance IFN SA – Iași și AJOFM Iași, își propune să se extindă către cei mai importanți jucători din industria IT ieșeană, dornici să contribuie la o cauză socială importantă: aceea de a oferi șansa unei cariere de succes în industria IT & Software unui număr cat mai mare de ieșeni, din țară sau străinătate.
 Ne-am bucurat mult să descoperim la nivelul Primăriei Municipiului Iași deschiderea și dorința sinceră de a face bine semenilor noștri, greu încercați pe plan profesional de efectele pandemiei cu COVID-19. Ca atare, avem în plan să extindem colaborarea ce va începe azi pe programul intitulat “Digital People” și la alte programe, la fel de interesante, cel mai important dintre ele fiind programul denumit “Code4Home”. Acest program, care va fi operaționalizat de către Școala informală de IT și Biroul Diaspora din cadrul Primăriei Municipiului Iași, își propune să sprijine nemijlocit întoarcerea acasă a unui număr cât mai mare de tineri ieșeni stabiliți peste hotare, prin oferirea unui sistem complet de informare, suport (prin programe locative și oportunități de creditare preferențiale) și training în vederea reorientării profesionale către domeniul IT (cu apel la cursuri de pregătire)”, a precizat Mihai Talpoș, Co-fondator și Managing Partner al Școlii informale de IT.

Distribuie și tu:

Norii negri și zorii trandafirii

Citește articolul scris de Varujan Pambuccian pentru PIN magazine despre Impactul Inteligenței Artificiale asupra programatorilor și a societății digitale.

RECOMANDATE

Articole similare

Ghid-practic-de-adecvare-la-o-lume-nebună-pinmagazine

Ghid practic de adecvare la o lume nebună

Nu ești destul de bun. Nici n-ai să fii vreodată. Mereu e cineva într-o poziție superioară, plătit mai bine, cu skill-uri la care doar visezi. Tu de ce nu ești ca ei? Gândul te macină. A apărut deja o nouă tehnologie, alte tool-uri. Nu le știi? Poate deja ai devenit nerelevant. Managerii, colegii văd și te evaluează. Mereu e cineva care face asta. Și cel mai dur evaluator ești chiar tu. Poate nu ții pasul, poate te faci de râs. Oare nu cumva și ce ai obținut până acum e fără merite? Senzația imposturii e o piatră grea.

Invest-in-Moonicorns-pinmagazine

Growceanu organizează “Invest in Moonicorns”, pentru investitorii business angel în Europa Centrală și de Est

Platforma de business angels Growceanu organizează în 27-28 octombrie „Invest in Moonicorns – The Art of Angel Investment”, un eveniment care vizează să devină cel mai important loc de întâlnire pentru investitorii business angel în Europa Centrală și de Est. Evenimentul va avea loc la Timișoara, la centrul Faber și se adresează investitorilor de tip business angel, precum și persoanelor cu venituri foarte mari sau avere de peste un milion de dolari.

DRUID, pinmagazine

DRUID atrage 30 de milioane de dolari ca parte a rundei de finanțare Seria B pentru a îmbunătăți productivitatea organizațiilor prin aplicații conversaționale și inteligență artificială generativă

 DRUID, lider global în tehnologie de inteligență artificială conversațională, a anunțat astăzi atragerea rundei de finanțare Seria B de 30 de milioane de dolari condusă de TQ Ventures, cu participarea a noi investitori Smedvig Capital, Endeavour și Verve Ventures și a investitorilor existenți GapMinder, Hoxton Ventures și Karma Ventures.