Publicația industriei TECH regionale

Provocările actuale în SSM: Cum se adaptează organizațiile la noile realități

Workit-pinmagazine

În era modernă a locurilor de muncă, securitatea și sănătatea angajaților ocupă un loc central. Cu toate acestea, atât noi ca și organizație, cât și partenerii cu care colaborăm, ne confruntăm zilnic cu numeroase provocări în efortul de a asigura un mediu de lucru sigur și sănătos, lipsit de orice risc. Iată o privire mai atentă asupra acestor provocări și a modului în care încercăm, ca și colaboratori, să ne adaptăm la noile realități:

1. Pandemia COVID-19: Gestionarea unei crize globale

Deși ne dorim să credem că sunt vremuri apuse, pandemia Covid-19 ne bate din nou la ușă, numărul infectaților crescând fulgerător de la o zi la alta. Această pandemie a reprezentat și reprezintă în continuare o provocare fără precedent pentru locurile de muncă. Organizațiile au fost nevoite să implementeze măsuri stricte de igienă și distanțare socială, să ofere opțiuni de lucru remote și să dezvolte planuri de gestionare a cazurilor de infectare. În aceste circumstanțe, protejarea sănătății angajaților a devenit prioritatea principală, iar Workit Romania a fost și este în continuare alături de partenerii săi în tot acest demers, oferind consultanță de specialitate. 

2. Tehnologie și digital burnout

Suntem pro fenomenului de digitalizare, din acest motiv a luat naștere și #platformaworkit, dar trebuie să admitem că acesta vine la pachet și cu noi riscuri, dincolo de beneficiile principale – eficiență și inovație. Angajații pot să se confrunte cu digital burnout, stresul legat de utilizarea constantă a dispozitivelor și probleme de sănătate mentală. Noi încercăm să le oferim constant organizațiilor cu care colaborăm suport pentru a ajuta angajații să gestioneze aceste riscuri și să promoveze utilizarea tehnologiei într-un mod sănătos. 

3. Respectarea reglementărilor și adaptarea la schimbări

Adaptabilitatea este un factor cheie al unei organizații de succes. Schimbările frecvente în procesul muncii vs. reglementările legale privind sănătatea și siguranța la locul de muncă pot crea confuzie. De aceea, monitorizăm în mod constant aplicatibilitatea legislației pe structurile organizațiilor și oferim consultanță de specialitate pertenerilor pentru a asigura conformitatea cu acestea, dezvoltând împreună proceduri personalizate pentru a răspunde noilor cerințe.


4. Gestionarea stresului și epuizării profesionale

Presiunea constantă pentru performanță și ritmul intens al muncii pot duce la stres și epuizare profesională. Oferirea de către organizații a unor programe de gestionare a stresului și promovarea unui echilibru între muncă și viața personală sunt esențiale pentru bunăstarea angajaților, dar și pentru o cultură organizațională sănătoasă. 

5. Diversitatea și incluziunea: crearea unui mediu sigur pentru toți

Dacă tot am menționat o cultură organizațională sănătoasă, aceasta include și promovarea diversității și incluziunii la locul de muncă. Un mediu de muncă trebuie să fie sigur și sănătos pentru TOȚI angajații. Susținem acordarea unei atenții speciale nevoilor și experiențelor diferitelor grupuri de angajați pentru a asigura o cultură organizațională inclusivă, fără riscuri legate de discriminare și inechitate. Organizațiile trebuie să fie cu și despre oameni!

Abordarea acestor provocări în materie de securitate și sănătate în muncă necesită un efort colaborativ. Companiile trebuie să fie proactive în identificarea și gestionarea acestor riscuri pentru a asigura un mediu de muncă sigur și sănătos pentru angajați, iar noi, ca și organizație care oferă servicii digitalizate de Health&Safety, putem prelua această responsabilitate, dezvoltând totodată soluții personalizate care să răspundă nevoilor fiecărui partener în parte. 

În final, sănătatea și securitatea angajaților nu reprezintă doar o responsabilitate a angajatorilor față de aceștia, ci mai mult de atât, reprezinta o manieră prin care productivitatea și calitatea serviciilor sunt îmbunătățite considerabil, creând astfel un avantaj competitiv într-o lume a muncii în continuă schimbare. 

Upgrade your way!

Adrian Stănescu

Owner & Founder Workit Romania

Distribuie și tu:

START Nominalizări PIN AWARDS 2024!

Industria regională de TECH se pregătește să celebreze o nouă serie de recunoașteri prin Gala PIN AWARDS 2024, care va avea loc joi, 23 mai

RECOMANDATE

Articole similare

George_SmartEU

BCR extinde serviciile pentru antreprenori din George și lansează George SmartEU, o funcționalitate care facilitează accesul la informații despre programele de finanțare din fonduri europene sau naționale

București, 18 aprilie 2024. Banca Comercială Română anunță o nouă extindere a ecosistemului digital George prin lansarea George SmartEU, funcționalitate care facilitează accesul antreprenorilor la informații complete despre programele de finanțare din fonduri europene sau naționale.

FORVIA - Hella - TUIASI

FORVIA HELLA România modernizează un laborator de studiu pentru studenți în Iași 

Furnizorul automotive internațional FORVIA HELLA continuă să sprijine educația în universitățile partenere din România, în orașele în care își desfășoară activitatea. La mai bine de un an de la inaugurarea centrului tehnic de la Iași, compania a finalizat un laborator, spațiu de studiu pentru studenții Facultății de Electronică, Telecomunicații și Tehnologia Informației din cadrul Universității Tehnice ”Gheorghe Asachi” Iași.

PIN magazine - IT și Pisica lui Schrodinger

Industria IT și pisica lui Schrödinger

În 2024, dacă întrebi 100 de manageri IT cum va arăta piața și tendințele din industrie, vei primi tot atâtea răspunsuri paradoxale precum „pisica lui Schrödinger” – unii vor spune că piața dă semne de revenire, alții vor spune că se fac încă disponibilizări și că există presiuni din partea clienților privitoare la proiectele în derulare. Cu alte cuvinte, din perspectiva unora, în 2024 industria IT își va reveni, ne vom întoarce la birou (mai mult sau mai puțin forțați) încurajați de faptul că se reiau angajările și se deschid proiecte noi.