Publicația industriei TECH regionale

Proiect revoluţionar la Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” Iaşi

Preocuparea permanentă a Liceului Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” Iași de identificare a unor strategii didactice inovative care să răspundă nevoilor de învățare ale elevilor, conectați la ritmul alert de dezvoltare al tehnologiilor, se transpune într-un nou proiect Erasmus+ intitulat Inovație în școala viitorului prin utilizarea realității virtuale și augmentate în formare și educație școlară.
Cu  un buget aprobat de 250 350 euro, proiectul vizează crearea de produse intelectuale prin contribuția specialiștilor din instituții partenere: Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” Iași (instituție coordonatoare), Fundația EuroEd, Unique Make up, Pixel – Associazione Culturale, CIPAT – consorțiu de 43 școli din regiunea Toscana, Instituto Politécnico de Bragança, Soros International House și Vilniaus Karoliniskiu Gymnasium.
Realitatea virtuală, modalitate inedită de a captiva elevii de toate vârstele, adaugă valoare scenariilor didactice prin livrarea de experiențe și tipuri de interacțiuni. Realitatea virtuală poate deveni o metodă de predare care îi ajută pe elevi să se simtă parte a unei experiențe care le stârnește imaginația și le stimulează gândirea.
Proiectul își propune să construiască o atitudine deschisă a profesorilor către utilizarea noilor tehnologii și a resurselor educaționale online în timpul orelor, să pregătească profesorii pentru utilizarea în clasă a realității virtuale și augmentate și să producă lecții bazate pe realitatea virtuală cu impact asupra dezvoltării elevilor.
Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” Iași, prin membrii echipei proiectului, prof. dr. Adina Romanescu (coordonator proiect), prof. Cristina Fulop, prof. Maria Rados, prof. Zaharia Daniela, prof. Marius Smirnov, va coordona crearea de resurse educaționale deschise, bibliotecă online, ghidul pentru implementarea tehnologiei bazate pe realitatea virtuală dedicat directorilor de școli și profesorilor, dar şi resurse educaționale care înglobează secvențe de realitate virtuală. Prima întâlnire transnațională a proiectului are loc la Iași, în perioada 13 – 14 decembrie 2018, şi va reuni 20 de participanţi din Italia, Portugalia, Lituania şi România.
 
Comunicat Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” Iași

Distribuie și tu:

START Nominalizări PIN AWARDS 2024!

Industria regională de TECH se pregătește să celebreze o nouă serie de recunoașteri prin Gala PIN AWARDS 2024, care va avea loc joi, 23 mai

RECOMANDATE

Articole similare

FORVIA - Hella - TUIASI

FORVIA HELLA România modernizează un laborator de studiu pentru studenți în Iași 

Furnizorul automotive internațional FORVIA HELLA continuă să sprijine educația în universitățile partenere din România, în orașele în care își desfășoară activitatea. La mai bine de un an de la inaugurarea centrului tehnic de la Iași, compania a finalizat un laborator, spațiu de studiu pentru studenții Facultății de Electronică, Telecomunicații și Tehnologia Informației din cadrul Universității Tehnice ”Gheorghe Asachi” Iași.

PIN magazine - IT și Pisica lui Schrodinger

Industria IT și pisica lui Schrödinger

În 2024, dacă întrebi 100 de manageri IT cum va arăta piața și tendințele din industrie, vei primi tot atâtea răspunsuri paradoxale precum „pisica lui Schrödinger” – unii vor spune că piața dă semne de revenire, alții vor spune că se fac încă disponibilizări și că există presiuni din partea clienților privitoare la proiectele în derulare. Cu alte cuvinte, din perspectiva unora, în 2024 industria IT își va reveni, ne vom întoarce la birou (mai mult sau mai puțin forțați) încurajați de faptul că se reiau angajările și se deschid proiecte noi.