Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/r104445pinm/public_html/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 36
Proiect revoluţionar la Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” Iaşi

Publicația industriei regionale de IT & outsourcing

Proiect revoluţionar la Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” Iaşi

Preocuparea permanentă a Liceului Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” Iași de identificare a unor strategii didactice inovative care să răspundă nevoilor de învățare ale elevilor, conectați la ritmul alert de dezvoltare al tehnologiilor, se transpune într-un nou proiect Erasmus+ intitulat Inovație în școala viitorului prin utilizarea realității virtuale și augmentate în formare și educație școlară.
Cu  un buget aprobat de 250 350 euro, proiectul vizează crearea de produse intelectuale prin contribuția specialiștilor din instituții partenere: Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” Iași (instituție coordonatoare), Fundația EuroEd, Unique Make up, Pixel – Associazione Culturale, CIPAT – consorțiu de 43 școli din regiunea Toscana, Instituto Politécnico de Bragança, Soros International House și Vilniaus Karoliniskiu Gymnasium.
Realitatea virtuală, modalitate inedită de a captiva elevii de toate vârstele, adaugă valoare scenariilor didactice prin livrarea de experiențe și tipuri de interacțiuni. Realitatea virtuală poate deveni o metodă de predare care îi ajută pe elevi să se simtă parte a unei experiențe care le stârnește imaginația și le stimulează gândirea.
Proiectul își propune să construiască o atitudine deschisă a profesorilor către utilizarea noilor tehnologii și a resurselor educaționale online în timpul orelor, să pregătească profesorii pentru utilizarea în clasă a realității virtuale și augmentate și să producă lecții bazate pe realitatea virtuală cu impact asupra dezvoltării elevilor.
Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” Iași, prin membrii echipei proiectului, prof. dr. Adina Romanescu (coordonator proiect), prof. Cristina Fulop, prof. Maria Rados, prof. Zaharia Daniela, prof. Marius Smirnov, va coordona crearea de resurse educaționale deschise, bibliotecă online, ghidul pentru implementarea tehnologiei bazate pe realitatea virtuală dedicat directorilor de școli și profesorilor, dar şi resurse educaționale care înglobează secvențe de realitate virtuală. Prima întâlnire transnațională a proiectului are loc la Iași, în perioada 13 – 14 decembrie 2018, şi va reuni 20 de participanţi din Italia, Portugalia, Lituania şi România.
 
Comunicat Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” Iași

Distribuie și tu:

Norii negri și zorii trandafirii

Citește articolul scris de Varujan Pambuccian pentru PIN magazine despre Impactul Inteligenței Artificiale asupra programatorilor și a societății digitale.

RECOMANDATE

Articole similare

Ghid-practic-de-adecvare-la-o-lume-nebună-pinmagazine

Ghid practic de adecvare la o lume nebună

Nu ești destul de bun. Nici n-ai să fii vreodată. Mereu e cineva într-o poziție superioară, plătit mai bine, cu skill-uri la care doar visezi. Tu de ce nu ești ca ei? Gândul te macină. A apărut deja o nouă tehnologie, alte tool-uri. Nu le știi? Poate deja ai devenit nerelevant. Managerii, colegii văd și te evaluează. Mereu e cineva care face asta. Și cel mai dur evaluator ești chiar tu. Poate nu ții pasul, poate te faci de râs. Oare nu cumva și ce ai obținut până acum e fără merite? Senzația imposturii e o piatră grea.

Invest-in-Moonicorns-pinmagazine

Growceanu organizează “Invest in Moonicorns”, pentru investitorii business angel în Europa Centrală și de Est

Platforma de business angels Growceanu organizează în 27-28 octombrie „Invest in Moonicorns – The Art of Angel Investment”, un eveniment care vizează să devină cel mai important loc de întâlnire pentru investitorii business angel în Europa Centrală și de Est. Evenimentul va avea loc la Timișoara, la centrul Faber și se adresează investitorilor de tip business angel, precum și persoanelor cu venituri foarte mari sau avere de peste un milion de dolari.