Publicația industriei regionale de IT & outsourcing

Primul ABSL Summit în Moldova: „Moldova – Untapped Nearshoring Destination”

ABSL Moldova, pinmagazine

ABSL Moldova, Asociația care reprezintă industria de Business Services din Republica Moldova în parteneriat cu Invest Moldova și cu sprijinul financiar al Guvernelor Germaniei și Elveției, are onoarea de a organiza primul ABSL Summit în Moldova. Evenimentul marchează un moment deosebit pentru sectorul de business services din Moldova și are ca scop principal evidențierea potențialului acestuia în calitate de destinație nearshoring.

Evenimentul adună în același loc speakeri locali și internaționali, reprezentanți ai instituțiilor guvernamentale și lideri de opinie din industrie. Este un hub perfect pentru a discuta și explora perspectivele sectorului de business services din Moldova. 

Deschiderea evenimentului de către domnul Prim-Ministru Dorin Recean subliniază impactul crucial pe care sectorul de business services îl are asupra economiei moldovenești. Acest summit devine astfel un catalizator pentru dezvoltarea țării ca destinație nearshoring de referință.

Sectorul de business services reprezintă o categorie vastă și variată de servicii esențiale pentru organizații și companii. Această categorie cuprinde orice serviciu care poate fi exportat, ceea ce îl face extrem de divers și complex, încadrând servicii de BPO, servicii de contabilitate și finanțe, consultanță, marketing digital și Publicitate, servicii juridice, etc.

Inclusivitatea și diversitatea sunt valori fundamentale ale acestui sector, oferind un mediu de lucru prielnic pentru toate categoriile de profesioniști, indiferent de gen sau vârstă. Sectorul facilitează dezvoltarea regională prin posibilitățile de lucru remote, contribuind la egalizarea oportunităților în întreaga Moldova.

Sectorul de business services a dovedit cea mai mare reziliență în fața provocărilor, adaptându-se rapid la schimbările economice. Într-un an dificil ca 2022, când multe alte domenii au înregistrat scăderi de locuri de muncă, sectorul Business Services și IT din Moldova a înregistrat o creștere impresionantă de 2,8 mii de locuri de muncă. A devenit astfel pilonul forței de muncă din Republica Moldova, contribuind semnificativ la crearea de locuri de muncă și la dezvoltarea tinerilor profesioniști.

Summitul ABSL reprezintă un moment crucial pentru acest sector, iar noi suntem mândri să contribuim la promovarea Moldovei ca destinație nearshoring neexplorată.

Pentru mai multe informații despre ABSL Moldova și despre eveniment, vă rugăm să vizitați website-ul oficial al ABSL, https://absl.md 

Distribuie și tu:

Norii negri și zorii trandafirii

Citește articolul scris de Varujan Pambuccian pentru PIN magazine despre Impactul Inteligenței Artificiale asupra programatorilor și a societății digitale.

RECOMANDATE

Articole similare

Creativitate la locul de munca, pinmagazine

Modele actuale de management nu stimulează creativitatea la locul de muncă

Managerilor le place să vorbească despre a avea echipe creative, oameni creativi sau idei creative – dar cea mai mare parte din discursurile astea sunt goale de conținut. Așa cum confundăm „strategia” (care este o viziune pe termen lung) cu „operațiunile” (care este execuția de zi cu zi a strategiei), la fel confundăm adesea „asta a fost creativ!” cu „acesta este ceva care a făcut niște bani pentru noi, probabil dintr-un accident fericit.” 

Dragos Panainte, pinmagazine

2024 – Pledoarie pentru Reconectare

Iată-ne ajunși (și) la final de 2023. Un an provocator pentru culturile organizaționale – burnout, great resignation, quiet quitting & mental health – au fost