Publicația industriei TECH regionale

Primul ABSL Summit în Moldova: „Moldova – Untapped Nearshoring Destination”

ABSL Moldova, pinmagazine

ABSL Moldova, Asociația care reprezintă industria de Business Services din Republica Moldova în parteneriat cu Invest Moldova și cu sprijinul financiar al Guvernelor Germaniei și Elveției, are onoarea de a organiza primul ABSL Summit în Moldova. Evenimentul marchează un moment deosebit pentru sectorul de business services din Moldova și are ca scop principal evidențierea potențialului acestuia în calitate de destinație nearshoring.

Evenimentul adună în același loc speakeri locali și internaționali, reprezentanți ai instituțiilor guvernamentale și lideri de opinie din industrie. Este un hub perfect pentru a discuta și explora perspectivele sectorului de business services din Moldova. 

Deschiderea evenimentului de către domnul Prim-Ministru Dorin Recean subliniază impactul crucial pe care sectorul de business services îl are asupra economiei moldovenești. Acest summit devine astfel un catalizator pentru dezvoltarea țării ca destinație nearshoring de referință.

Sectorul de business services reprezintă o categorie vastă și variată de servicii esențiale pentru organizații și companii. Această categorie cuprinde orice serviciu care poate fi exportat, ceea ce îl face extrem de divers și complex, încadrând servicii de BPO, servicii de contabilitate și finanțe, consultanță, marketing digital și Publicitate, servicii juridice, etc.

Inclusivitatea și diversitatea sunt valori fundamentale ale acestui sector, oferind un mediu de lucru prielnic pentru toate categoriile de profesioniști, indiferent de gen sau vârstă. Sectorul facilitează dezvoltarea regională prin posibilitățile de lucru remote, contribuind la egalizarea oportunităților în întreaga Moldova.

Sectorul de business services a dovedit cea mai mare reziliență în fața provocărilor, adaptându-se rapid la schimbările economice. Într-un an dificil ca 2022, când multe alte domenii au înregistrat scăderi de locuri de muncă, sectorul Business Services și IT din Moldova a înregistrat o creștere impresionantă de 2,8 mii de locuri de muncă. A devenit astfel pilonul forței de muncă din Republica Moldova, contribuind semnificativ la crearea de locuri de muncă și la dezvoltarea tinerilor profesioniști.

Summitul ABSL reprezintă un moment crucial pentru acest sector, iar noi suntem mândri să contribuim la promovarea Moldovei ca destinație nearshoring neexplorată.

Pentru mai multe informații despre ABSL Moldova și despre eveniment, vă rugăm să vizitați website-ul oficial al ABSL, https://absl.md 

Distribuie și tu:

START Nominalizări PIN AWARDS 2024!

Industria regională de TECH se pregătește să celebreze o nouă serie de recunoașteri prin Gala PIN AWARDS 2024, care va avea loc joi, 23 mai

RECOMANDATE

Articole similare

PIN magazine - IT și Pisica lui Schrodinger

Industria IT și pisica lui Schrödinger

În 2024, dacă întrebi 100 de manageri IT cum va arăta piața și tendințele din industrie, vei primi tot atâtea răspunsuri paradoxale precum „pisica lui Schrödinger” – unii vor spune că piața dă semne de revenire, alții vor spune că se fac încă disponibilizări și că există presiuni din partea clienților privitoare la proiectele în derulare. Cu alte cuvinte, din perspectiva unora, în 2024 industria IT își va reveni, ne vom întoarce la birou (mai mult sau mai puțin forțați) încurajați de faptul că se reiau angajările și se deschid proiecte noi.

Orange - PIN magazine

Orange România, partener strategic pentru cele mai importante competiții naționale de securitate cibernetică

Orange România este primul operator local de telecomunicații care s-a implicat în dezvoltarea, organizarea și susținerea celor mai importante competiții naționale de securitate cibernetică. Cu scopul de a contribui la formarea viitorilor specialiști în securitate cibernetică, domeniu cu un deficit de peste 347.000 de angajați la nivel european în 2023, Orange este partener strategic pentru: Campionatul Național de Securitate Cibernetică (RoCSC), UNbreakable România, DefCamp și prima ediție a Olimpiadei Naționale de Securitate Cibernetică (OSC).