Publicația industriei TECH regionale

Orange invită micii programatori să creeze animații și jocuri la o nouă ediție a Concursului național SuperCoders

Orange România lansează o nouă ediție a Concursului național SuperCoders, la care sunt invitați să se înscrie copiii cu vârste între 10 și 14 ani din toată țara, dacă au cunoștințe minime de programare vizuală și vor să creeze animații și jocuri, pornind de la o poveste dată.

Copiii sunt provocați să dezvolte o animație proprie pe platforma online Scratch pornind de la un început de poveste a personajului Coder, pe care cei mici trebuie să o construiască și să-i găsească propriul sfârșit. Povestea acestei ediții se referă la protejarea mediului înconjurător, astfel încât micii programatori trebuie să găsească o soluție de a folosi tehnologia cât mai eficient pentru a salva resursele naturale ale planetei Pâmânt.

Înscrierile în concurs sunt deschise până pe 25 noiembrie, iar câștigătorii vor fi anunțați pe 5 decembrie și recompensați cu premii distractive: tablete, boxe, brățări Fitbit. Mai mult decât atât, primii 50 de copii care câștigă concursul trec la nivelul următor, Academia online SuperCoders, un modul avansat de programare, în cadrul căruia vor învăța noțiuni introductive de web development pe parcursul a 10 săptămâni de curs online.

La fiecare nouă ediție a SuperCoders suntem plăcut surprinși de creativitatea și curiozitatea copiilor și ne bucurăm să le fim alături în timp ce își exersează abilitățile de programare într-un mod distractiv și ușor, prin joc. Ne dorim ca timpul petrecut de copii pe laptop sau pe telefon să fie educativ, astfel încât aceștia să se bucure din plin și în siguranță de toate beneficiile mediului online, a declarat Veronica Dogaru, Head of Corporate Communications & CSR Orange România.

Concursul național SuperCoders este a doua etapă a programului SuperCoders, aflat deja în plină desfășurare. Pe 21 octombrie, Caravana SuperCoders a pornit la drum, într-o serie de ateliere de programare vizuală organizate în 20 de școli urbane și rurale din județele Alba, Bacău, Bistrița-Năsăud, Brașov, Brăila, Iași, Mureș, Sibiu, Suceava și Vrancea. Peste 1000 de copii  participă la aceste ateliere și învață astfel să lucreze în limbajul de programare Scratch și să se pregătească pentru a participa la concurs.

Programul SuperCoders este dezvoltat din 2014 de Orange România împreună cu Simplon, cu scopul de a promova educația digitală și folosirea responsabilă a tehnologiei în rândul tinerei generații. Pe parcursul a șapte ediții, peste 1600 de copiii din toată țara au participat la program și au învățat noțiuni introductive sau avansate de programare. Programul SuperCoders este o inițiativă #PentruMâine și contribuie la angajamentul de responsabilitate socială al Orange România, de a construi împreună un viitor mai bun, cu ajutorul tehnologiei. 

Înscrierile în concurs și mai multe detalii despre provocarea adresată copiilor sunt disponibile pe orange.ro.

Distribuie și tu:

START Nominalizări PIN AWARDS 2024!

Industria regională de TECH se pregătește să celebreze o nouă serie de recunoașteri prin Gala PIN AWARDS 2024, care va avea loc joi, 23 mai

RECOMANDATE

Articole similare

George_SmartEU

BCR extinde serviciile pentru antreprenori din George și lansează George SmartEU, o funcționalitate care facilitează accesul la informații despre programele de finanțare din fonduri europene sau naționale

București, 18 aprilie 2024. Banca Comercială Română anunță o nouă extindere a ecosistemului digital George prin lansarea George SmartEU, funcționalitate care facilitează accesul antreprenorilor la informații complete despre programele de finanțare din fonduri europene sau naționale.

FORVIA - Hella - TUIASI

FORVIA HELLA România modernizează un laborator de studiu pentru studenți în Iași 

Furnizorul automotive internațional FORVIA HELLA continuă să sprijine educația în universitățile partenere din România, în orașele în care își desfășoară activitatea. La mai bine de un an de la inaugurarea centrului tehnic de la Iași, compania a finalizat un laborator, spațiu de studiu pentru studenții Facultății de Electronică, Telecomunicații și Tehnologia Informației din cadrul Universității Tehnice ”Gheorghe Asachi” Iași.

PIN magazine - IT și Pisica lui Schrodinger

Industria IT și pisica lui Schrödinger

În 2024, dacă întrebi 100 de manageri IT cum va arăta piața și tendințele din industrie, vei primi tot atâtea răspunsuri paradoxale precum „pisica lui Schrödinger” – unii vor spune că piața dă semne de revenire, alții vor spune că se fac încă disponibilizări și că există presiuni din partea clienților privitoare la proiectele în derulare. Cu alte cuvinte, din perspectiva unora, în 2024 industria IT își va reveni, ne vom întoarce la birou (mai mult sau mai puțin forțați) încurajați de faptul că se reiau angajările și se deschid proiecte noi.