Publicația industriei TECH regionale

Orange Business Services România selectat ca furnizor de public cloud pentru ecosistemele paneuropene de educație și cercetare din România, Republica Moldova, Croația și Cehia

București, 9 iunie 2021 – Orange Business Services a fost selectat de GÉANT, rețeaua paneuropeană pentru e-infrastructură și servicii dedicate cercetării și educației, ca unul dintre partenerii săi de încredere pentru furnizarea serviciilor de public cloud în programul Open Clouds for Research Environments (OCRE). OCRE este conceput pentru a oferi instituțiilor academice și de cercetare toate beneficiile adopției platformelor de public cloud, inclusiv securitate sporită, flexibilitate, eficiență îmbunătățită și colaborare pentru proiectele lor.

Programul OCRE își propune să accelereze adoptarea serviciilor de public cloud în comunitatea europeană de cercetare prin reunirea furnizorilor importanți de cloud cu grupuri de observare a Pamântului, sănătate, cercetare și educație. Acordul, realizat la nivelul grupului Orange, permite Orange Business Services să vândă serviciul Flexible Engine către instituțiile de educație și cercetare care fac parte din rețeaua ARNIEC (Agenția de Administrare a Rețelei Naționale de Informatică pentru Educație și Cercetare) și către peste 8000 de instituții europene și să faciliteze sprijin local Orange Business Services, la nivelul țărilor în care compania este prezentă.

Orange Business Services România va furniza platforma de public cloud Flexible Engine către instituțiile de cercetare și educație din România, Republica Moldova, Croația și Republica Cehă. În România, Flexibile Engine poate fi accesat de un grup de 18.000 de instituții de cercetare și educație.

Accelerarea adoptării cloud-ului în comunitățile europene de cercetare și educație cu servicii Orange Business Services

Flexible Engine, soluția Orange Business Services de public cloud, este un tip de infrastructură ultraperformantă capabilă să susțină cele mai noi tehnologii precum managementul big data, inteligență artificială (AI) având un perimetru de securitate care garantează siguranța platformei. Gândită, construită și operată de Orange pe tehnologia OpenStack, platforma are șase centre de date în Europa și este dezvoltată în conformitate cu cerințele GDPR.

Prin utilizarea Flexible Engine, aplicațiile instituțiilor europene sunt stocate în centrele de date Orange Business Services din Europa și susținute prin infrastructura globală unificată pentru a funcționa optim. Platforma de public cloud este securizată anti-DDOS și permite gestionarea cu ușurință a aplicațiilor de monitorizare, alertare și reziliență. De asemenea, asigură o disponibilitate de 99,99% a serviciilor din cloud.

Mai multe detalii despre serviciile cloud oferite de Orange Business Services: https://www.orange.ro/business/solutii/cloud-computing

Distribuie și tu:

START Nominalizări PIN AWARDS 2024!

Industria regională de TECH se pregătește să celebreze o nouă serie de recunoașteri prin Gala PIN AWARDS 2024, care va avea loc joi, 23 mai

RECOMANDATE

Articole similare

George_SmartEU

BCR extinde serviciile pentru antreprenori din George și lansează George SmartEU, o funcționalitate care facilitează accesul la informații despre programele de finanțare din fonduri europene sau naționale

București, 18 aprilie 2024. Banca Comercială Română anunță o nouă extindere a ecosistemului digital George prin lansarea George SmartEU, funcționalitate care facilitează accesul antreprenorilor la informații complete despre programele de finanțare din fonduri europene sau naționale.

FORVIA - Hella - TUIASI

FORVIA HELLA România modernizează un laborator de studiu pentru studenți în Iași 

Furnizorul automotive internațional FORVIA HELLA continuă să sprijine educația în universitățile partenere din România, în orașele în care își desfășoară activitatea. La mai bine de un an de la inaugurarea centrului tehnic de la Iași, compania a finalizat un laborator, spațiu de studiu pentru studenții Facultății de Electronică, Telecomunicații și Tehnologia Informației din cadrul Universității Tehnice ”Gheorghe Asachi” Iași.

PIN magazine - IT și Pisica lui Schrodinger

Industria IT și pisica lui Schrödinger

În 2024, dacă întrebi 100 de manageri IT cum va arăta piața și tendințele din industrie, vei primi tot atâtea răspunsuri paradoxale precum „pisica lui Schrödinger” – unii vor spune că piața dă semne de revenire, alții vor spune că se fac încă disponibilizări și că există presiuni din partea clienților privitoare la proiectele în derulare. Cu alte cuvinte, din perspectiva unora, în 2024 industria IT își va reveni, ne vom întoarce la birou (mai mult sau mai puțin forțați) încurajați de faptul că se reiau angajările și se deschid proiecte noi.