Publicația industriei TECH regionale

Noile proiecte ale Rubik Hub – O nouă etapă în condiții de work from home

Au trecut deja aproape 2 luni de când s-a decis, din cauza circumstanțelor prea bine știute, închiderea spațiilor de coworking Rubik Hub, din Piatra Neamț și Rubik miniHub, din cadrul UAIC.
Pentru Rubik Hub însă nu asta a fost cea mai mare provocare. Rezidenții au conștientizat și acceptat cât se poate de bine situația, iar membrii echipei au înțeles destul de repede că se începe o nouă etapă. Pandemia ne-a prins în pragul lansării celei de-a doua ediții a programului de pre-accelerare Rubik Garage, care ar fi trebuit să debuteze cu un bootcamp pentru cei acceptați, care ne-ar fi dat ocazia să cunoaștem mai bine echipele, să le aflăm nevoile și să le explicăm ce presupune un program de pre-accelerare.
Bootcamp-ul nu a avut loc, nici retreat-ul pentru mentori și founderi, nici boot-camp-ul pentru studenții de la #InfoEC și nici un alt eveniment offline pe care îl aveam în plan. Oricât de sumbru ar suna toate cele menționate mai sus, a venit natural pentru noi să ne adaptăm cât mai bine noii situații și să regândim programele și proiectele pentru un format online Acest moment de introspecție ne-a adus claritatea pe care o căutam de ceva timp, dar fără să realizăm asta.
Am realizat că avem toate cele necesare (experiență, instrumente de lucru, aplicații, membrii responsabili, dorință, etc) pentru a face acest pas hotărât: trecerea programelor Rubik Hub în online, concomitent cu începerea lucrului de acasă, pentru membrii echipei. Așadar, pentru noi anul acesta înseamnă

#inspire #educate #start

…sau RubikEDU, programul de educație antreprenorială gândit pentru studenții care iau în considerare antreprenoriatul drept o opțiune de carieră și care sunt dispuși să investească timp pentru dobândirea unor noțiuni de bază din sfera mentalității antreprenori-ale. Așa cum era de așteptat, RubikEDU a fost regândit și adaptat cerințelor actuale.
Dacă inițial acest program era format din 2 părți distincte – workshop-urile Ru-bikEDU în universitățile din Regiunea de Nord-Est a României și Square 1 Bootcamp, un program de educație antreprenorială prin experiențe practice și simulări – acum am decis că este momentul oportun de a introduce un nou modul, Founders’ Story, menit să inspire și educe publicul larg. Acest program este la rândul său format din 2 părți, o întâlnire online cu fondatori de succes, dornici să inspire pe alții și să împărtășească din experiența lor și o serie de 3 workshop-uri online, ideale pentru orice antreprenor la început de drum.

#align #validate #build

…sau Rubik Garage, un program de pre-accelerare pentru startup-urile early stage, cu o durată de 6 luni, care are ca scop dezvoltarea produselor/ serviciilor inovatoare în startup-uri de succes. Accentul se pune pe depășirea obstacolelor punctuale și dobândirea de noi cunoștințe, prin sesiuni de office hours, evenimente (offline, evident..) mentorat din partea experților din comunitate și workshop-uri specifice. Pe 26-28 iunie vom organiza un Demo Day în cadrul Rubik Garage, deschis publicului larg. Vom reveni în curând cu detalii punctuale.

#grow #connect #accelerate

…sau Startup Spinner Makeathon, un program intensiv de workshop-uri și mentorat, în care startup-urile își pot demonstra potențialul în fața investitorilor și acceleratoarelor. Cea de-a treia ediția va fi organizată online pe data de 29-31 ianuarie 2021. Momentan, neștiind care va fi situația la momentul actual, luăm în calcul și posibilitatea de a avea o ediție hibrid, unde, dacă ni se va permite, vom invita startup-urile acceptate în Spinner la Rubik Hub, pentru toată durata programului, iar mentoratul, webinariile, workshop-urile și match-urile vor fi făcute online.

#comunitateasprijină

Așa cum am precizat deja, toată trecerea asta în online a fost un exercițiu de echipă foarte binevenit. Ne-am definit mai clar rolurile, i-am introdus în context și pe noii colegi și, contrar tuturor așteptărilor, am găsit un ritm de lucru plăcut. Această perioadă însă a venit și cu provocări. Piatra Neamț, micul orășel „de provincie“ are din păcate lipsurile sale. Și cum acestea ies în evidență în situații de criză, câțiva dintre colegii de la Rubik Hub ne-am trezit acționând instinctiv, din solidaritate și dorința de a contribui la schimbare. Mai concret, pe 19 martie a luat naștere Vivid Neamț, un proiect al comunității locale, care are ca scop sprijinirea cadrelor medicale și a personalului de intervenție în lupta împotriva coronavirusului. Într-un timp foarte scurt s-a reușit strângerea sumei de 265.000 de euro, bani cu care s-a cumpărat echipament de protecție și aparatură medicală.
 
 
 
 
 
 
Smaranda Băluț – PR manager Rubik Hub

Distribuie și tu:

START Nominalizări PIN AWARDS 2024!

Industria regională de TECH se pregătește să celebreze o nouă serie de recunoașteri prin Gala PIN AWARDS 2024, care va avea loc joi, 23 mai

RECOMANDATE

Articole similare

Laser Valley Innovation Bootcamp 2024

Echipa care va inova chirurgia câștigă Laser Valley Innovation Bootcamp 2024

A doua ediție a Laser Valley Innovation Bootcamp a avut loc între 14-16 iunie în orașul Măgurele, la Conacul Oteteleșanu. A reunit peste 100 de participanți dornici să inoveze și să creeze afaceri și proiecte revoluționare în sectorul tehnologiei. Scopul principal al Laser Valley Innovation Bootcamp este de a facilita colaborarea între cercetătorii din Institutele Naționale de Cercetare – Dezvoltare, antreprenori și studenți, pentru a genera noi proiecte cu potențial inovator sau pentru a avansa inițiative existente.

Laser Valley Innovation Bootcamp

Laser Valley Innovation Bootcamp revine pe 14 iunie. Peste 100 de participanți, așteptați la evenimentul dedicat cercetării, inovării și formării de business-uri în tehnologie

aser Valley Innovation Bootcamp revine în orașul Măgurele pentru al doilea an consecutiv. Evenimentul dedicat cercetării, inovării și formării de business-uri în tehnologie aduce împreună cercetători, antreprenori și studenți pasionați de inovație și tehnologie. Peste 100 de participanți sunt așteptați în cadrul Laser Valley Innovation Bootcamp. Evenimentul se va desfășura între 14 – 16 iunie la Conacul Oteteleșanu și Biblioteca Națională de Fizică din Măgurele (Ilfov).