Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/r104445pinm/public_html/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 39
Școala informală de IT se extinde în Republica Moldova - PIN Magazine

Publicația industriei TECH regionale

Școala informală de IT se extinde în Republica Moldova

Școala informală de IT, cea mai ambițioasă platformă de educație non-formală și reconversie profesională din România, lider în domeniul educației alternative, se extinde începând din 1 noiembrie în Republica Moldova, oferind șanse reale pentru un nou început celor care doresc să se reinventeze profesional, să evolueze personal sau să avanseze ierarhic, pentru a ajunge la un nou nivel în cariera IT.
Cu peste 5000 de absolvenți în cei 7 ani de la lansare, si un grad de angajabilitate la nivel național de 80%, oferta educațională a Școlii informale de IT cuprinde peste 20 de cursuri organizate în mediul virtual, actualizate constant după realitățile din piața muncii. Structurate pe 3 niveluri (inițiere/ pregătire/ specializare în IT), durata cursurilor variază de la o săptămână până la 5 luni. 
Mihai Talpoș, co-fondator Școala informală de IT: “Ne dorim să susținem eforturile de dezvoltare ale industriei IT din Republica Moldova, generând forță de muncă foarte bine pregătită. Ne-am propus să oferim oamenilor acces la o industrie puternică, globalizată, la locuri de muncă bine plătite, precum și oportunitatea de a accesa un sistem de educație alternativ, lipsit de formalități inutile, ce are ca scop educația continuă a adulților. Vom porni cu 3 tipuri de cursuri din categoriile inițiere și pregătire, urmând să dezvoltăm noi direcții pe măsura cererii pieței.”
Dumitru Alexeev, site managerul Școlii informale de IT în Chișinău: “Mai mult decât simple cursuri, Școala informală de IT oferă programe de training, mentorat și coaching în carieră. Atât începătorii, care vor să învețe totul de la zero, cât și persoanele cu o direcție clară de carieră, au șansa de a învăța cele mai căutate și moderne tehnologii. Aducem împreună profesioniști din IT cu experiență în plan internațional & național, creând o comunitate de mentori, care transmit know-how-ul lor, prin metode inovative de predare.”
Cei interesați pot afla mai multe despre oferta de cursuri a Școlii informale de IT de pe website-ul www.scoalainformala.ro, dar și în cadrul evenimentului de lansare transmis live azi, 29 octombrie, de la ora 18.00, pe pagina de Facebook a Școlii informale de IT  (www.facebook.com/scoalainformala/
Pe fondul situației curente de la nivel global, sesiunile de curs de la Școala informală de IT se desfășoară exclusiv în spațiul virtual, dar își păstrează gradul ridicat de interactivitate. Înscrierile la Școala informală de IT se fac exclusiv online.

Distribuie și tu:

Piața muncii dă semne optimiste în 2024: angajările continuă

Noul an aduce vești bune pentru cei aflați în căutarea unui loc de muncă. Angajatorii au început deja procesul de recrutare și urmăresc să găsească, într-un timp cât mai scurt, candidați potriviți. Ca de fiecare dată, Târgul de Cariere susține piața muncii și aduce împreună, și în această primăvară, candidații și angajatorii.

CEE Startup Landscape: Why Moldova Should Be on Your Watch List

Quietly emerging as a hub for startups and investors, Moldova, a small Eastern European nation, with a population of 2.45 million and a GDP of $45.02 billion, is increasingly gaining traction in the tech startup ecosystem. Having gained independence from the Soviet Union in 1991, Moldova embarked on a mission to rebuild and prosper.

RECOMANDATE

Articole similare