Publicația industriei TECH regionale

Școala informală de IT se extinde în Republica Moldova

Școala informală de IT, cea mai ambițioasă platformă de educație non-formală și reconversie profesională din România, lider în domeniul educației alternative, se extinde începând din 1 noiembrie în Republica Moldova, oferind șanse reale pentru un nou început celor care doresc să se reinventeze profesional, să evolueze personal sau să avanseze ierarhic, pentru a ajunge la un nou nivel în cariera IT.
Cu peste 5000 de absolvenți în cei 7 ani de la lansare, si un grad de angajabilitate la nivel național de 80%, oferta educațională a Școlii informale de IT cuprinde peste 20 de cursuri organizate în mediul virtual, actualizate constant după realitățile din piața muncii. Structurate pe 3 niveluri (inițiere/ pregătire/ specializare în IT), durata cursurilor variază de la o săptămână până la 5 luni. 
Mihai Talpoș, co-fondator Școala informală de IT: “Ne dorim să susținem eforturile de dezvoltare ale industriei IT din Republica Moldova, generând forță de muncă foarte bine pregătită. Ne-am propus să oferim oamenilor acces la o industrie puternică, globalizată, la locuri de muncă bine plătite, precum și oportunitatea de a accesa un sistem de educație alternativ, lipsit de formalități inutile, ce are ca scop educația continuă a adulților. Vom porni cu 3 tipuri de cursuri din categoriile inițiere și pregătire, urmând să dezvoltăm noi direcții pe măsura cererii pieței.”
Dumitru Alexeev, site managerul Școlii informale de IT în Chișinău: “Mai mult decât simple cursuri, Școala informală de IT oferă programe de training, mentorat și coaching în carieră. Atât începătorii, care vor să învețe totul de la zero, cât și persoanele cu o direcție clară de carieră, au șansa de a învăța cele mai căutate și moderne tehnologii. Aducem împreună profesioniști din IT cu experiență în plan internațional & național, creând o comunitate de mentori, care transmit know-how-ul lor, prin metode inovative de predare.”
Cei interesați pot afla mai multe despre oferta de cursuri a Școlii informale de IT de pe website-ul www.scoalainformala.ro, dar și în cadrul evenimentului de lansare transmis live azi, 29 octombrie, de la ora 18.00, pe pagina de Facebook a Școlii informale de IT  (www.facebook.com/scoalainformala/
Pe fondul situației curente de la nivel global, sesiunile de curs de la Școala informală de IT se desfășoară exclusiv în spațiul virtual, dar își păstrează gradul ridicat de interactivitate. Înscrierile la Școala informală de IT se fac exclusiv online.

Distribuie și tu:

START Nominalizări PIN AWARDS 2024!

Industria regională de TECH se pregătește să celebreze o nouă serie de recunoașteri prin Gala PIN AWARDS 2024, care va avea loc joi, 23 mai

RECOMANDATE

Articole similare

Peste 50 de nominalizări la PIN AWARDS 2024!

Multe companii au nominalizat în echipă. În total, au fost 98 de nominalizări, iar pe lista finală au ajuns 40 de companii, persoane și inițiative înscrise care vor fi publicate pe site-ul galei PIN awards: www.pinawards.ro