Cunoscutul futurolog Richard van Hooijdonk vine la Iași, în 27 mai.
El va aduce pe scena IQ DIGITAL Summit conceptul de “smartification” și vorbește despre dezvoltarea modelelor de afaceri inteligente.
Cine-și imagina, acum 30 de ani, când ne conectam la internet prin dial-up (nimeni care a auzit asta… nu poate uita sunetul acela) cât de mult poate schimba tehnologia lumea în care trăim?
Richard van Hooijdonk a început să schimbe lumea într-o agenție de marketing din Amsterdam, unde, în anii 90, “ataca” soluțiile considerate de succes, doar pentru a prezenta clienților altele mai bune.
Speakerul care va încheia ziua intensă de la IQ DIGITAL Summit trăiește deja în viitor – pentru că vrea să-l experimenteze “la prima mână”, și-a implantat mai multe chipuri, care îi fac viața mai ușoară, spune el. Cu ce-l ajută? A scris aici despre asta.
“Am fost la școală. Am dobândit niște aptitudini care trebuiau să ne folosească 40, 50 de ani. Acum, ne folosesc, în medie, 5 ani. Învățăm pentru lumea de ieri. Lumea de mâine cere altfel de aptitudini.”
Richard van Hooijdonk
Oamenii nu sunt construiți pentru schimbare, dar tehnologia o impune. Schimbarea e, culmea, singura constantă din viața noastră.
Van Hooijdonk are o echipă de peste 15 cercetători din toată lumea (de altfel, și explică faptul că în viitor, companiile vor aduna virtual echipe mici, dar extrem de bine pregătite, de pe tot globul) care analizează trenduri în domenii precum robotică, realitate virtuală și augmentată, blockchain, biotech, neurotech și multe altele.
“Viitorul poate părea departe, dar se întâmplă deja în jurul nostru”
Richard van Hooijdonk
De fapt, van Hooijdonk testează zilnic teorii și identifică soluții la probleme care urmează să apară. Nu crede în algoritmi – pentru că aceștia au aces la un număr nelimitat de date, care pot fi manipulate – dar înțelege rolul lor.
“Cred că orice formă de inteligență artificială trebuie să se adapteze nevoilor noastre. Și da, trebuie să ne facă mai fericiți și mai sănătoși.”
Richard van Hooijdonk
Cel puțin pentru moment. De exemplu, futurologul e de părere că omenirea nu va mai exista fizic într-o mie de ani, ci vom putea exista în afara corpurilor, cu ajutorul tehnologiei. Ține să precizeze că orice soluție trebuie, totuși, să treacă printr-un filtru etic.
Care sunt șansele ca un futurolog să aibă dreptate?
Răspunsul e simplu – suficient de mari încât marile companii ale lumii să asculte cu atenție ce are de zis. De altfel, Richard e invitat frecvent de organizații precum Google, Microsoft, IBM, Comisia Europeană sau companiile din “Big Four”.
La IQ Digital Summit, Richard va vorbi despre viitorul organizațiilor și despre cum ar trebui să ne pregătim pentru schimbarea continuă.
- Dacă vrei să afli mai multe despre speaker -> găsești detalii aici.
Pe scena IQ DIGITAL Summit din Iași vor urca antreprenori cu soluții “out of the box”, precum Jonas Kiejllberg, co-fondatorul Skype, antreprenorul în serie Radu Georgescu, miniștrii digitalizării din România și Republica Moldova, Sebastian Burduja și Iurie Țurcanu – și mulți alții.