Publicația industriei regionale de IT & outsourcing

In-house sau Outsourcing?

Câteva elemente care te ajută să alegi mai bine
Există momente și momente în viața unui IT-ist. Unul dintre acestea este atunci când el/ea își pune întrebarea: să lucrez într-o companie in-house sau de outsourcing?
Desigur, nu e neapărat cazul că trebuie să alegem una sau cealaltă, poate orice altă variantă, însă în continuare sunt unele dintre lucrurile pe care le-am descoperit.
Având la bază ultimii mei 15 ani de experiență, am identi cat câteva caracteristici care să te ghideze spre alegerea variantei care ți se potrivește mai bine.
În primul rând, doresc să mă asigur că înțelegem același lucru prin in-house și companie de outsourcing, deși linia de demarcație nu e foarte strictă.
Companiile in-house au ca focus principal produsul/produsele, care sunt construite intern, folosind de cele mai multe ori propriile resurse, de la tehnologii până la angajați. Nu înseamnă că nu pot externaliza unele părți ale afacerii, dar „esența” rămâne în interiorul companiei.
Companiile de outsourcing sunt furnizori, la fel ca orice alți furnizori, se adaptează la cererile pieței și caută să crească cererea de servicii de IT.
Din perspectiva unui cunoscător, aleg cultura ca diferența principală dintre companiile in-house și de outsourcing. Da, cultura!
Toate companiile au definită o formă de cultură, unele o promovează, unele o redefinesc continuu și există și unele care nu sunt sigure că au acest lucru.
Există un model care definește cultura în companiile de software curente? O companie IT ar trebui să respire prin cultura ei și să o îmbunătățească încontinuu, pentru beneficiul tuturor. Orice perturbare la nivel de cultură este greu de prevăzut și creează noi modificări ale identității, uneori nedorite.
Ca parte a acestei mici analize, am ales câteva caracteristici ale culturii care pot identificate în companiile de IT și am bifat cele care sunt des întâlnite e în companiile in-house, e în cele de outsourcing. Unele caracteristici pot găsite în ambele categorii, fiind greu de diferențiat.
Elementele bifate în tabelul de mai jos sunt cele despre care consider că se întâmplă momentan pe piața locală, unde numărul de companii de IT este în continuă creștere, dar există desigur loc de interpretare.
Întorcându-ne la întrebarea inițială: ce tip de companie ar trebui să aleg ca programator sau consultant IT?
O să las aici această întrebare deschisă, însă perspectiva mea este: lucrează pentru cine vrei să lucrezi.

Caracteristică  In-house  Outsourcing
Angajamentul angajaților
Autonomia angajaților
Integritatea locului de munca
Orientarea spre client
Învățarea continuă
Relațiile de încredere
Nivelul crescut de adaptabilitatea
Focusul pe recrutare
Focusul pe menținerea angajaților remarcabili
Sistemele și procesele eficiente
Compensația pe bază de performanță
Programele de recompensă
Dezvoltarea de abilități
Susținerea inovației

 

Distribuie și tu:

Norii negri și zorii trandafirii

Citește articolul scris de Varujan Pambuccian pentru PIN magazine despre Impactul Inteligenței Artificiale asupra programatorilor și a societății digitale.

RECOMANDATE

Articole similare

Ghid-practic-de-adecvare-la-o-lume-nebună-pinmagazine

Ghid practic de adecvare la o lume nebună

Nu ești destul de bun. Nici n-ai să fii vreodată. Mereu e cineva într-o poziție superioară, plătit mai bine, cu skill-uri la care doar visezi. Tu de ce nu ești ca ei? Gândul te macină. A apărut deja o nouă tehnologie, alte tool-uri. Nu le știi? Poate deja ai devenit nerelevant. Managerii, colegii văd și te evaluează. Mereu e cineva care face asta. Și cel mai dur evaluator ești chiar tu. Poate nu ții pasul, poate te faci de râs. Oare nu cumva și ce ai obținut până acum e fără merite? Senzația imposturii e o piatră grea.

Invest-in-Moonicorns-pinmagazine

Growceanu organizează “Invest in Moonicorns”, pentru investitorii business angel în Europa Centrală și de Est

Platforma de business angels Growceanu organizează în 27-28 octombrie „Invest in Moonicorns – The Art of Angel Investment”, un eveniment care vizează să devină cel mai important loc de întâlnire pentru investitorii business angel în Europa Centrală și de Est. Evenimentul va avea loc la Timișoara, la centrul Faber și se adresează investitorilor de tip business angel, precum și persoanelor cu venituri foarte mari sau avere de peste un milion de dolari.