Publicația industriei TECH regionale

In-house sau Outsourcing?

Câteva elemente care te ajută să alegi mai bine
Există momente și momente în viața unui IT-ist. Unul dintre acestea este atunci când el/ea își pune întrebarea: să lucrez într-o companie in-house sau de outsourcing?
Desigur, nu e neapărat cazul că trebuie să alegem una sau cealaltă, poate orice altă variantă, însă în continuare sunt unele dintre lucrurile pe care le-am descoperit.
Având la bază ultimii mei 15 ani de experiență, am identi cat câteva caracteristici care să te ghideze spre alegerea variantei care ți se potrivește mai bine.
În primul rând, doresc să mă asigur că înțelegem același lucru prin in-house și companie de outsourcing, deși linia de demarcație nu e foarte strictă.
Companiile in-house au ca focus principal produsul/produsele, care sunt construite intern, folosind de cele mai multe ori propriile resurse, de la tehnologii până la angajați. Nu înseamnă că nu pot externaliza unele părți ale afacerii, dar „esența” rămâne în interiorul companiei.
Companiile de outsourcing sunt furnizori, la fel ca orice alți furnizori, se adaptează la cererile pieței și caută să crească cererea de servicii de IT.
Din perspectiva unui cunoscător, aleg cultura ca diferența principală dintre companiile in-house și de outsourcing. Da, cultura!
Toate companiile au definită o formă de cultură, unele o promovează, unele o redefinesc continuu și există și unele care nu sunt sigure că au acest lucru.
Există un model care definește cultura în companiile de software curente? O companie IT ar trebui să respire prin cultura ei și să o îmbunătățească încontinuu, pentru beneficiul tuturor. Orice perturbare la nivel de cultură este greu de prevăzut și creează noi modificări ale identității, uneori nedorite.
Ca parte a acestei mici analize, am ales câteva caracteristici ale culturii care pot identificate în companiile de IT și am bifat cele care sunt des întâlnite e în companiile in-house, e în cele de outsourcing. Unele caracteristici pot găsite în ambele categorii, fiind greu de diferențiat.
Elementele bifate în tabelul de mai jos sunt cele despre care consider că se întâmplă momentan pe piața locală, unde numărul de companii de IT este în continuă creștere, dar există desigur loc de interpretare.
Întorcându-ne la întrebarea inițială: ce tip de companie ar trebui să aleg ca programator sau consultant IT?
O să las aici această întrebare deschisă, însă perspectiva mea este: lucrează pentru cine vrei să lucrezi.

Caracteristică  In-house  Outsourcing
Angajamentul angajaților
Autonomia angajaților
Integritatea locului de munca
Orientarea spre client
Învățarea continuă
Relațiile de încredere
Nivelul crescut de adaptabilitatea
Focusul pe recrutare
Focusul pe menținerea angajaților remarcabili
Sistemele și procesele eficiente
Compensația pe bază de performanță
Programele de recompensă
Dezvoltarea de abilități
Susținerea inovației

 

Distribuie și tu:

Piața muncii dă semne optimiste în 2024: angajările continuă

Noul an aduce vești bune pentru cei aflați în căutarea unui loc de muncă. Angajatorii au început deja procesul de recrutare și urmăresc să găsească, într-un timp cât mai scurt, candidați potriviți. Ca de fiecare dată, Târgul de Cariere susține piața muncii și aduce împreună, și în această primăvară, candidații și angajatorii.

CEE Startup Landscape: Why Moldova Should Be on Your Watch List

Quietly emerging as a hub for startups and investors, Moldova, a small Eastern European nation, with a population of 2.45 million and a GDP of $45.02 billion, is increasingly gaining traction in the tech startup ecosystem. Having gained independence from the Soviet Union in 1991, Moldova embarked on a mission to rebuild and prosper.

RECOMANDATE

Articole similare