Publicația industriei TECH regionale

Conferința internațională Digital Innovation Zone – Transformare Digitală pentru Antreprenori

Digital Innovation Zone - pinmagazine

Joi, 23 martie 2023, începând cu ora 10:00, la Centrul de Evenimente – AGORA, din Iași, va avea loc prima conferință organizată în cadrul inițiativei Digital Innovation Zone, singurul hub european de inovare digitală (EDIH-European Digital Innovation Hub) din Regiunea Nord-Est a României. Este un eveniment dedicat soluțiilor inovative pentru IMM-uri și instituții publice, din sectoarele de producție și sănătate.

Digital Innovation Zone a fost înființat în 2019 sub formă de acord de asociere între parteneri publici și privați, cu misiunea de a oferi suport continuu pentru îmbunătățirea gradului de digitalizare la nivelul Regiunii Nord-Est și cu rolul de a adopta pe scară largă noile tehnologii (AI- Inteligența artificială, HPC, Blockchain, etc.), pentru nevoile specifice și potențialul ecosistemului regional. Parteneri fondatori: Universitatea Tehnică ‘Gh. Asachi’, Iași (lider de consorțiu), Universitatea de Medicină și Farmacie ‘Gr. T. Popa’, Iași, Agenția pentru Dezvoltare Regională Nord-Est, Clusterul de Imagistică Medicală – Imago-Mol, Romsoft, Strongbytes, Webmagnat, Grapefruit, Atelierul de Idei și Iceberg Plus.

În 2020 – Digital Innovation Zone este selectat de Autoritatea pentru Digitalizarea României ca hub regional reprezentativ pentru competiția europeană a EDIH (European Digital Innovation Hubs) – programul Europa Digitală, devine membru al rețelei DIHnet.eu și este prezent ca Hub Operational pe platforma internațională JRC. În 2022 – depune proiectul pentru EDIH în cadrul programului Europa Digitală și obține finanțare de 3,9 mil. Euro, iar în noiembrie 2022 – lansează  proiectul [eDIH-DIZ] [DIGITAL INNOVATION ZONE EDIH – MANUFACTURING & SMART HEALTH for better business, life and health in the North East Romania region]. Acesta este contextul în cadrul căruia vom organiza joi, 23 martie 2023 la AGORA, Iași, Conferința DIZ – Transformare Digitală pentru Antreprenori.

Conferința Digital Innovation Zone va aduce la aceeași masă actori regionali cu nevoi de soluții de digitalizare (IMM-uri din sectoarele sănătate și producție, precum, APL-uri, spitale publice și private) și furnizori de astfel de soluții de digitalizare, precum și alte Digital Innovation Hub-uri și publicul general interesat de creșterea nivelului de digitalizare. Se va crea contextul perfect pentru comunicare, crearea de sinergii și colaborare între industrie, întreprinderile și administrațiile care au nevoie de noi soluții tehnologice, pe de o parte, și companii care oferă soluții pregătite pentru utilizare, pe de altă parte, într-un mod simplu și eficient. Totodată, participanții vor afla cum pot avea acces la o rețea de rețele naționale și europene pentru a găsi partenerul, expertiza și tehnologia potrivite pentru nevoile sale de business.

La eveniment vor participa susținători ai ecosistemului de inovare și digitalizare la nivel național și internațional, nume reprezentative, precum: Sebastian Burduja – Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Dragoș Vlad – Președintele Autoritații pentru Digitalizarea României, Vasile Asandei – Directorul General al ADR Nord-Est, Bianca Muntean – Președinte al Asociatiei DIH-urilor din Romania (RODIH), Dr. Heidi Cigan – Ofițer de Program, Comisia Europeană, Dr. Niki Kousi – Director al CLC South-East/ EIT Manufacturing dar și mulți alții, experți relevanți ai ecosistemului. 

Digitalizarea este un proces esențial al dezvoltării societății în viitor, dar nu trebuie să se desfășoare haotic! DIZ este un nucleu radial care ajută la coerența acestui proces. Apreciez foarte mult și mulțumesc pentru efortul făcut de domnii Sebastian Burduja și Dragos Vlad, care conduc două instituții naționale și care sunt convins că în anii următori vor face diferența între a ne afla în valul dezvoltării accelerate sau a ne crea piedici în plus prin digitalizare. Mulțumesc și colegilor din regiune care au muncit și vor continua să o facă, pentru operaționalizarea DIZ.” a declarat Vasile Asandei – Director General ADR Nord-Est.  

La conferință sunt așteptați peste 200 de participanți, iar zona expozițională, unde furnizorii de soluții de digitalizare din regiunea Nord-Est își vor prezenta serviciile/ produsele, va fi cadrul potrivit pentru a facilita conectarea membrilor comunității în vederea dezvoltării de proiecte comune.

Mai multe despre conferință puteți găsi aici: https://digital-innovation.zone. Pentru a vă rezerva un loc, vă invităm să accesați acest link: https://www.eventbrite.co.uk/e/conferinta-digital-innovation-zone-tickets-557796954707.  

Distribuie și tu:

START Nominalizări PIN AWARDS 2024!

Industria regională de TECH se pregătește să celebreze o nouă serie de recunoașteri prin Gala PIN AWARDS 2024, care va avea loc joi, 23 mai

RECOMANDATE

Articole similare

George_SmartEU

BCR extinde serviciile pentru antreprenori din George și lansează George SmartEU, o funcționalitate care facilitează accesul la informații despre programele de finanțare din fonduri europene sau naționale

București, 18 aprilie 2024. Banca Comercială Română anunță o nouă extindere a ecosistemului digital George prin lansarea George SmartEU, funcționalitate care facilitează accesul antreprenorilor la informații complete despre programele de finanțare din fonduri europene sau naționale.

FORVIA - Hella - TUIASI

FORVIA HELLA România modernizează un laborator de studiu pentru studenți în Iași 

Furnizorul automotive internațional FORVIA HELLA continuă să sprijine educația în universitățile partenere din România, în orașele în care își desfășoară activitatea. La mai bine de un an de la inaugurarea centrului tehnic de la Iași, compania a finalizat un laborator, spațiu de studiu pentru studenții Facultății de Electronică, Telecomunicații și Tehnologia Informației din cadrul Universității Tehnice ”Gheorghe Asachi” Iași.

PIN magazine - IT și Pisica lui Schrodinger

Industria IT și pisica lui Schrödinger

În 2024, dacă întrebi 100 de manageri IT cum va arăta piața și tendințele din industrie, vei primi tot atâtea răspunsuri paradoxale precum „pisica lui Schrödinger” – unii vor spune că piața dă semne de revenire, alții vor spune că se fac încă disponibilizări și că există presiuni din partea clienților privitoare la proiectele în derulare. Cu alte cuvinte, din perspectiva unora, în 2024 industria IT își va reveni, ne vom întoarce la birou (mai mult sau mai puțin forțați) încurajați de faptul că se reiau angajările și se deschid proiecte noi.