Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/r104445pinm/public_html/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 36
CODVIDHack - Hackathon virtual dedicat luptei împotriva pandemiei COVID19 Codăm împreună și salvăm vieți, comunități și business-uri - PIN Magazine

Publicația industriei regionale de IT & outsourcing

CODVIDHack – Hackathon virtual dedicat luptei împotriva pandemiei COVID19 Codăm împreună și salvăm vieți, comunități și business-uri

Anul acesta, evenimentul cu tradiție al Școlii informale de IT, Challenge Accepted – Hackathon, organizat în parteneriat cu Acceleratorul de Business BCR – InnovX & Google Atelierul Digital, a ajuns la ediția a VI-a și este dedicat exclusiv luptei împotriva efectelor pandemiei COVID19.  

Evenimentul CODVidHack va avea loc 100% online, între 8 și 10 Mai 2020. Participanții la această ediție, developeri, cursanți ai Școlii sau tineri pasionați de IT, vor lupta de acasă, timp de 48 de ore, împotriva problemelor cu care ne confruntăm acum la nivel mondial, prin identificarea de soluții inovatoare și crearea de prototipuri software utile în a limita sau chiar înlătura efectelele negative ale pandemiei, venind în sprijinul celor care luptă cu virusul din linia întâi, a oamenilor izolați în case, fără acces la anumite resurse sau în sprijinul afacerilor mici și mijlocii afectate.

Fiecare dintre noi își va asuma un anumit comportament pentru această perioadă. Unora ne va fi frica și vom sta cuminți să treacă totul. Alții, vom pune la îndoială ceea ce se întâmplă și chiar vom încerca să găsim tot soiul de explicații care au condus la scenariul curent. Alții, vom lupta. Vom lupta cu ceea ce știm și cu ceea ce putem. O problema complexă nu poate fi ameliorată cu o soluție generală, integrată. Însă putem destructura problema mare în probleme mai mici. Iar problemele mai mici sunt mai ușor de adresat. În cadrul Challenge Accepted, vom contribui cu ceea ce știm la generarea unor soluții care, puse în context mai larg, vor reprezenta încă un centimetru de lupta. Centimetru cu centimetru, vom câștiga lupta mare.” spune Răzvan Voica, Cofondator Școala informală de IT. 

Organizatorii maratonului de codare, Școala informală de IT, au decis să accepte “provocări” și să lupte pe trei fronturi: Save lives, Save Communities și Save Businesses. Aceștia invită ONG-urile, instituțiile publice și asociațiile profesionale din domeniul serviciilor medicale & pharma și al gestionării situațiilor de urgență să înscrie în competiție problemele stringente cu care se confruntă în această perioadă, ce pot fi rezolvate cu ajutorul tehnologiei. 

„Din fericire, până acum s-au găsit multe soluții la diversele probleme apărute odată cu pandemia. Dar, din păcate, e atât de mare nevoie de ajutor încât ce s-a făcut în tot acest timp nu e suficient și e nevoie de mai mult, și mai mult. Acesta este și motivul pentru care susținem acest hackathon, care vine cu idei curajoase și soluții inovatoare atât pentru stat, cât și pentru sectoarele care au business-uri afectate. Profităm din plin de puterea tehnologiei ca să găsim mijloace prin care să depășim cu bine această situație. Ne bucurăm cu atât mai mult cu cât putem face asta într-un mod provocator, cum e atmosfera unui hackathon” a spus Ionuț Stanimir, Director de Marketing BCR.

Cei care doresc să participe, fie prin propunerea unui challenge, fie prin participarea directă la efortul de codare pot face acest lucru prin intermediul site-ului challenge.scoalainformala.ro. Companiile sunt și ele invitate să contribuie la acest efort, prin asigurarea de resurse financiare, echipe de programatori cu experiență ce pot sprijini procesul de incubare a aplicațiilor câștigătoare în perioada imediat următoare hackathon-ului sau prin donarea de produse și servicii ce pot constitui premii pentru echipele câștigătoare. 

După jurizare, 3 MVP-uri (Minimum Viable Product – n. r.) cu potențial de a fi transformate în produse reale vor intra în perioada de incubare. Acestea vor deveni aplicații, testate cu utilizatori reali și validate pentru implementare. 

Evenimentul Școlii informale de IT “Challenge Accepted CODVidHack”, powered by BCR Business Accelerator, InnovX & Google Atelierul Digital, este susținut de următorii parteneri și sponsori: Cluj IT, Today Software Magazine, Asociația Națională a Farmaciștilor de Spital din România (ANSFR), Campus Cluj, Gold FM, BuzzNews, Digital Stack, Fresh Blood, PIN Magazine, Fab Lab Iași și Asociația Producătorilor și Distribuitorilor de Echipamente de Tehnologia Informației și Comunicațiilor (APDETIC), Via Cluj TV, Cluj Insider, Cluj Today, Up News, Smart Health Cluster.

Despre Școala informală de IT 

Înființată în 2013, Școala informală de IT este lider la nivel național în sectorul educației non-formale și a reconversiei profesionale în domeniul IT. Până în prezent, peste 5000 de pasionați de tehnologie au absolvit cursurile de IT din oferta școlii, în cele mai mari 7 hub-uri IT din țară (București, Cluj-Napoca, Iași, Timișoara, Brașov, Sibiu și Craiova). Comunitatea activă de peste 100 de mentori practicieni în mari companii IT naționale și internaționale oferă mentorat și coaching în carieră cursanților care își doresc șansa unui nou început. Școala informală de IT este partener a peste 120 de companii de top din industria IT & Software. 

Distribuie și tu:

Norii negri și zorii trandafirii

Citește articolul scris de Varujan Pambuccian pentru PIN magazine despre Impactul Inteligenței Artificiale asupra programatorilor și a societății digitale.

RECOMANDATE

Articole similare

Ghid-practic-de-adecvare-la-o-lume-nebună-pinmagazine

Ghid practic de adecvare la o lume nebună

Nu ești destul de bun. Nici n-ai să fii vreodată. Mereu e cineva într-o poziție superioară, plătit mai bine, cu skill-uri la care doar visezi. Tu de ce nu ești ca ei? Gândul te macină. A apărut deja o nouă tehnologie, alte tool-uri. Nu le știi? Poate deja ai devenit nerelevant. Managerii, colegii văd și te evaluează. Mereu e cineva care face asta. Și cel mai dur evaluator ești chiar tu. Poate nu ții pasul, poate te faci de râs. Oare nu cumva și ce ai obținut până acum e fără merite? Senzația imposturii e o piatră grea.

Invest-in-Moonicorns-pinmagazine

Growceanu organizează “Invest in Moonicorns”, pentru investitorii business angel în Europa Centrală și de Est

Platforma de business angels Growceanu organizează în 27-28 octombrie „Invest in Moonicorns – The Art of Angel Investment”, un eveniment care vizează să devină cel mai important loc de întâlnire pentru investitorii business angel în Europa Centrală și de Est. Evenimentul va avea loc la Timișoara, la centrul Faber și se adresează investitorilor de tip business angel, precum și persoanelor cu venituri foarte mari sau avere de peste un milion de dolari.

DRUID, pinmagazine

DRUID atrage 30 de milioane de dolari ca parte a rundei de finanțare Seria B pentru a îmbunătăți productivitatea organizațiilor prin aplicații conversaționale și inteligență artificială generativă

 DRUID, lider global în tehnologie de inteligență artificială conversațională, a anunțat astăzi atragerea rundei de finanțare Seria B de 30 de milioane de dolari condusă de TQ Ventures, cu participarea a noi investitori Smedvig Capital, Endeavour și Verve Ventures și a investitorilor existenți GapMinder, Hoxton Ventures și Karma Ventures.