Publicația industriei TECH regionale

CGM Software România: Informația medicală la un click distanță

Pacienții s-au adapat de-a lungul timpului îndepărtându-se de practica în care ajung sa fie receptori pasivi ai propriei îngrijiri. Aceștia au dreptul să solicite accesul la datele lor de sănătate, iau parte în procesul de luare a deciziilor comune dar și în controlarea modurilor în care sunt îngrijiți.  
Soluțiile eHealth pun la dipoziția utilizatorilor diverse instrumente care vin ca răspuns al cerințelor acestora și facilitează colaborarea dintre pacienți și furnizorii actului medical. Cu toate acestea, opiniile sunt împarțite dupa cum urmează în: 

  • sprijinirea unui parteneriat pacient-furnizor sau
  • asigurarea unei autonomii depline a consumatorului

Inexistența suficientelor informații cu privire la modul de proiectare și implementare a soluțiilor eficiente ce oferă servicii medicale prin intermediul tehnologiei, împiedică în acest moment luarea unor decizii care au ca scop crearea beneficilor atât pentru pacienți cât și pentru medici sau furnizorii de servicii medicale.
Tehnologia are potențialul de a transforma rapid calitatea și siguranța actului medical, dar are și capacitatea de a crește eficiența furnizorilor de servicii medicale. Mai mult, industria medicală trebuie să facă față provocărilor de echilibrare a retenției costurilor și menținerea rezultatelor dorite de către pacient, iar toate aceste lucruri pot fi realizate prin adoptarea tehnologiei. Astfel, orice tehnologie care poate reduce la minimum pierderea vieții umane și/sau îmbunătăți calitatea vieții are o valoare care nu are preț.
CGM Software România în colaborare cu alte branchuri ale grupului are în lucru în acest moment, un produs online destinat mediului autohton. Acesta aduce multe beneficii relației între medic și pacient, punând la dispoziție un “dosar online” cu întregul istoric al pacientului, pe care pacientul să îl aibă într-o formă digitală la purtător și care să ofere acces medicului specialist. 
Produsele CGM Software diferă de la piață la piață, deoarece legislațiile în domeniul sănătății sunt diferite și atunci personalizarea locală se impune. În România, CGM Software intenționează să implementeze un program de telemedicină, care să creeze o relație directă online, instantanee, între pacient și medic, utilizând device-uri cu conexiune wireless ce îi vor da posibilitatea medicului de a supraveghea și urmări parametrii de sănătate ai pacientului și de a realiza consultații la distanță.  Acesta poate fi util atât bolnavilor cronici cât și situațiilor în care dorești un consult de urgență sau un consult prealabil la un medic din altă localitate.
 
Despre activitatea CompuGroup Medical la nivel Global
Istoria CompuGroup Medical SE & Co.KGaA a început acum mai bine de 30 de ani. Încă din primele zile ale industriei, informaticianul Frank Gotthardt a descoperit beneficiile pe care produsele software le pot aduce sectorului sănătății. O lume în care medicii ar folosi mai eficient timpul pentru evaluarea pacienților, reducând la minim timpul acordat sarcinilor administrative. Chemarea acestuia a devenit din acel moment foarte clară: Dezvoltarea industriei IT din zona medicală pentru a îmbunătăți serviciile medicale pentru toți oamenii.
 
Despre activitatea CGM Software România
CGM Software România este parte integrată din CompuGroup Medical SE & Co.KGaA, un furnizor eHealth cu un portofoliu complet de soluții IT de ultimă generație special concepute pentru industria medicală. Susținem toate activitățile medicale și organizatorice din cabinetele medicilor, farmacii, laboratoare și spitale. Drept urmare, contribuim la creșterea eficienței organizațiilor, astfel încât acestea să optimizeze îngrijirea și să crească satisfacția pacientului, îmbunătățind în același timp rentabilitatea. Companie condusă de fondatori și tranzacționată public, CGM Software România combină în mod unic atingerea personală a unei afaceri locale cu puterea unei entități globale. Suntem capabili să răspundem nevoilor specifice ale unei organizații, oferind în același timp cunoștințe de asistență medicală globală și securitate pentru investiții.
 
Despre companie și oameni
Frank Mainzer, actualul CEO al CGM Software România, este cel care a adus în Iași, acum 4 ani, CompuGrup Medical, unul dintre marii jucători mondiali în domeniul eHealth. Compania înființată în Germania acoperă o gamă foarte largă de produse din domeniul medicinii digitale, având reprezentanțe în peste 18 țări. Cu pași mici, dar siguri, în cei 3 ani de activitate, CGM Software România a urmat un trend accendent, atrăgând noi proiecte e-health și demarând programe destinate comunității. Odată cu mutarea într-o nouă clădire și atingerea numărului de 240 de angajați, echipa plănuiește să facă mult mai multe atât pentru mediul de business, cât și pentru comunitate.
 
„Nobody should suffer or die just because at some point medical information is missing.”​ – Frank Gotthardt- CEO, CompuGroup Medical SE & Co. KGaA
 

Distribuie și tu:

START Nominalizări PIN AWARDS 2024!

Industria regională de TECH se pregătește să celebreze o nouă serie de recunoașteri prin Gala PIN AWARDS 2024, care va avea loc joi, 23 mai

RECOMANDATE

Articole similare

George_SmartEU

BCR extinde serviciile pentru antreprenori din George și lansează George SmartEU, o funcționalitate care facilitează accesul la informații despre programele de finanțare din fonduri europene sau naționale

București, 18 aprilie 2024. Banca Comercială Română anunță o nouă extindere a ecosistemului digital George prin lansarea George SmartEU, funcționalitate care facilitează accesul antreprenorilor la informații complete despre programele de finanțare din fonduri europene sau naționale.

FORVIA - Hella - TUIASI

FORVIA HELLA România modernizează un laborator de studiu pentru studenți în Iași 

Furnizorul automotive internațional FORVIA HELLA continuă să sprijine educația în universitățile partenere din România, în orașele în care își desfășoară activitatea. La mai bine de un an de la inaugurarea centrului tehnic de la Iași, compania a finalizat un laborator, spațiu de studiu pentru studenții Facultății de Electronică, Telecomunicații și Tehnologia Informației din cadrul Universității Tehnice ”Gheorghe Asachi” Iași.

PIN magazine - IT și Pisica lui Schrodinger

Industria IT și pisica lui Schrödinger

În 2024, dacă întrebi 100 de manageri IT cum va arăta piața și tendințele din industrie, vei primi tot atâtea răspunsuri paradoxale precum „pisica lui Schrödinger” – unii vor spune că piața dă semne de revenire, alții vor spune că se fac încă disponibilizări și că există presiuni din partea clienților privitoare la proiectele în derulare. Cu alte cuvinte, din perspectiva unora, în 2024 industria IT își va reveni, ne vom întoarce la birou (mai mult sau mai puțin forțați) încurajați de faptul că se reiau angajările și se deschid proiecte noi.