Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/r104445pinm/public_html/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 36
Cât de bine sau de rău este să fii femeie antreprenor în industria IT - PIN Magazine

Publicația industriei regionale de IT & outsourcing

Cât de bine sau de rău este să fii femeie antreprenor în industria IT

Mediul IT a devenit o zonă unde femeile inteligente își pot croi cariere excelente și pline de oportunități deoarece nu mai este „Wild Wild West-ul” de altădată dominat de bărbați.
Vestea buna este ca în ultima perioadă multe femei de succes ies în evidență în acest domeniu, reprezentând un exemplu pentru generațiile mai tinere.
Care este diferența intre femeile și bărbații antreprenori in industria IT?
Nu consider ca sunt diferențe majore. Atât bărbații, cât și femeile sunt motivați de aceleași aspecte când iau decizia de a face un business și ambele sexe au puterea sa schimbe în bine lumea din jurul lor.
Însă, femeile antreprenor spre deosebire de bărbații antreprenori:
1. Sunt mai naturale și mai îndrăznețe la evenimentele de networking – Vorbesc, se amesteca în mulțime și cunosc oameni noi cu o mai mare ușurința și naturalețe. În mediul de afaceri de astăzi, stăpânirea mediilor sociale este obligatorie, iar doamnele au un avantaj considerabil!
2. Sunt ghidate de intuiție – În mediul de afaceri de astăzi, abilitatea de a identifica rapid aliații și dușmanii reprezinta un mare avantaj.
3. Au o toleranță mult mai mare la durere și la emoții puternice – Chiar dacă acest avantaj pare irelevant, în afaceri există multe momente dureroase. Nenumărate.
4. Au mai multa răbdare, iar „răbdarea” reprezinta deseori cheia succesului!
Lăsând la o parte acești diferențiatori, cred cu tărie că orice lider, indiferent dacă este bărbat sau femeie, trebuie să inspire, să motiveze și să schimbe în bine destinele tuturor celor cu care interacționează.
Care sunt dezavantajele de a fi femeie in industria IT?
Dezavantajul este că sunt multe femei care au salariu mai mic decât bărbații aflați pe aceeași poziție și cu același set de competențe.
Un altul ar fi ca depun prea mult suflet și compasiune în afaceri. Zicala – nu e nimic personal, „it’s just business”, e mai greu de acceptat pentru femei și câteodată totul devine incredibil de personal.
Însă, dacă credem că există dezavantaje pentru un anumit grup etnic sau de gen, cu siguranța le vom găsi pentru că vom vedea doar exemple care susțin credințele noastre. Sunt convinsă că oricare grup minoritar poate scrie un roman despre cât de dezavantajat este la locul de muncă. Imaginați-vă că lucrați într-un departament de marketing pentru o companie în care 80% dintre angajați sunt femei. Cu siguranța cei 20% care sunt reprezentați de bărbați se simt dezavantajați. Prin urmare și bărbații pot avea aceleași probleme în anumite companii sau departamente.
Care sunt avantajele de a fi femeie în industria IT?
Există multe circumstanțe în care femeile sunt avantajate în aceasta industrie. Trebuie doar să le recunoaștem. O femeie bine pregătită, elegantă și fermecătoare poate avea mai mult succes ca un bărbat cu același nivel de experiență și abilități, putând câștiga cu ușurința un pitch doar pentru că bărbatul care avea nevoie de aceste servicii era sătul de toți bărbați care vin, arunca agendele pe masă ca și cum ar conduce lumea.
Am convingerea că femeile antreprenor vor avea din ce în ce mai multă putere în viitor pentru că sunt axate sa construiască pe termen lung, sunt mai deschise, mai pozitive, investesc mai mult în relațiile interumane și sunt mai implicate social.
Ce e important e ca la sfârșitul zilei, să conștientizăm că fiecare dintre noi (indiferent de sex, rasă, naționalitate, etnie, orientare sexuală) avem avantajele și dezavantajele noastre în viață. Eu însă aleg să cred că dacă vrei să realizezi ceva, găsești o modalitate de face orice ți-ai propus și nimeni/nimic nu iți poate sta în cale.

Distribuie și tu:

Norii negri și zorii trandafirii

Citește articolul scris de Varujan Pambuccian pentru PIN magazine despre Impactul Inteligenței Artificiale asupra programatorilor și a societății digitale.

RECOMANDATE

Articole similare

Ghid-practic-de-adecvare-la-o-lume-nebună-pinmagazine

Ghid practic de adecvare la o lume nebună

Nu ești destul de bun. Nici n-ai să fii vreodată. Mereu e cineva într-o poziție superioară, plătit mai bine, cu skill-uri la care doar visezi. Tu de ce nu ești ca ei? Gândul te macină. A apărut deja o nouă tehnologie, alte tool-uri. Nu le știi? Poate deja ai devenit nerelevant. Managerii, colegii văd și te evaluează. Mereu e cineva care face asta. Și cel mai dur evaluator ești chiar tu. Poate nu ții pasul, poate te faci de râs. Oare nu cumva și ce ai obținut până acum e fără merite? Senzația imposturii e o piatră grea.

Invest-in-Moonicorns-pinmagazine

Growceanu organizează “Invest in Moonicorns”, pentru investitorii business angel în Europa Centrală și de Est

Platforma de business angels Growceanu organizează în 27-28 octombrie „Invest in Moonicorns – The Art of Angel Investment”, un eveniment care vizează să devină cel mai important loc de întâlnire pentru investitorii business angel în Europa Centrală și de Est. Evenimentul va avea loc la Timișoara, la centrul Faber și se adresează investitorilor de tip business angel, precum și persoanelor cu venituri foarte mari sau avere de peste un milion de dolari.

DRUID, pinmagazine

DRUID atrage 30 de milioane de dolari ca parte a rundei de finanțare Seria B pentru a îmbunătăți productivitatea organizațiilor prin aplicații conversaționale și inteligență artificială generativă

 DRUID, lider global în tehnologie de inteligență artificială conversațională, a anunțat astăzi atragerea rundei de finanțare Seria B de 30 de milioane de dolari condusă de TQ Ventures, cu participarea a noi investitori Smedvig Capital, Endeavour și Verve Ventures și a investitorilor existenți GapMinder, Hoxton Ventures și Karma Ventures.